ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τρεις ημέρες για την έναρξη των εγγραφών του 7ου F.O.M «Απόστολος Τσουρέκας»

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 00:01 π.μ. ανοίγουν επίσημα οι εγγραφές του 7ου F.O.M «Απόστολος Τσουρέκας».              

Στον αλπικό Θεσσαλικό Όλυμπο, σε μια διαδρομή μεταξύ «Γης και ουρανού», με θέα τον Μύτικα και τις άλλες ψηλές κορυφές του Ολύμπου, όπου στον όρο «sky running» αποδίδονται ακριβώς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Παρέα με τους 12 Θεούς, οι αθλητές θα «ζήσουν» ένα μοναδικό αλπικό ταξίδι 44 χιλιομέτρων, ανεβαίνοντας 10 κορυφές πάνω από 2000μ. υψόμετρο, «σκαρφαλώνοντας» στο Σκολιό (2911μ.) τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της χώρας μας και διασχίζοντας 30 χιλιόμετρα σε υψόμετρο πάνω από 2000 μ..

Στις 7 και 8 Ιουλίου θα διεξαχθεί στον Κοκκινοπλό-Ελασσόνας το διήμερο φεστιβάλ του F.O.M με τους 3 αγώνες της διοργάνωσης.

  • O.M- 44km 3600+
  • RUPICAPRA- 20km 1500+
  • FAETHON TRAIL- 15km 500+

Οι αθλητές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.faethonolympusmarathon.gr επιλέγοντας τον αγώνα που τους ενδιαφέρει μέσω της νέας φόρμας εγγραφών.

Η διαδρομή για τον αγώνα των 44 km (+3600m, Βαθμοί ITRA 3) παραμένει η ίδια χωρίς αλλαγές, όπως επίσης και τα κριτήρια συμμετοχής στον αγώνα. Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ το απλό πακέτο και 45 ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

Φέτος θα γίνει η διεξαγωγή του 3ου  ορεινού ημιμαραθωνίου της διοργάνωσης με την ονομασία RUPICAPRA (20km, +1500m, Βαθμοί ITRA 1). Tα κριτήρια όπως και την περιγραφή του αγώνα θα τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας. Το κόστος συμμετοχής στον RUPICAPRA είναι 20 ευρώ το απλό πακέτο και 25 ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

Επίσης, το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί για 4η χρονιά ο μικρός αγώνας της διοργάνωσης FAETHON TRAIL με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κοκκινοπλού. Ένας αγώνας εισαγωγής στον μαγικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος. Για τον Faethon Trail δε χρειάζονται κριτήρια συμμετοχής παρά μόνο όρεξη και διάθεση να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Ολύμπου. Το κόστος συμμετοχής είναι στα 5 ευρώ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.faethonolympusmarathon.gr

Facebook: Faethon Olympus Marathon

Instagram: Faethon Olympus Marathon

               

Ενημέρωση για τα λεωφορεία από Αθήνα

 Και φέτος η διοργάνωση θα ναυλώσει 2 λεωφορεία από Αθήνα 50 θέσεων το καθένα (σύνολο 100 άτομα). Το αντίτιμο για τη μεταφορά από την Αθήνα ορίζεται στα 5 ευρώ ανά άτομο.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μεταφορά αφορά μόνο μετακίνηση από Αθήνα και περιοχές που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή Αθήνα- Ελασσόνα! Τα λεωφορεία αναχωρούν από Αθήνα το Σάββατο 7 Ιουλίου και επιστρέφουν την Κυριακή το βράδυ.
  • Αφού καταβληθεί το κόστος συμμετοχής και μεταφοράς στην τράπεζα μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφών, έρχεστε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο μετακινήσεων κ. Φουρκιώτη Κώστα στο τηλέφωνο 0030 6944641873, ώστε να κατοχυρωθεί η θέση σας στο λεωφορείο.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις 100 θέσεις των λεωφορείων!

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η οργανωτική επιτροπή του F.O.M

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι