Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακύκλωση, συλλογή πλεονάζοντος νερού και επαναχρησιμοποίηση αθλητικών παπουτσιών για ευπαθείς ομάδες ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων του 9ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου!

Πιστός στην πρακτική της λειτουργίας ως φορέας διαρκών θετικών αλλαγών, ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων που θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Απριλίου.

 

Η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και τη συνεισφορά της Colgate-Palmolive σε κάδους, οργανώνουν για τέταρτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών με στόχο να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, στην ασφάλεια βάδισης των δρομέων και στο γρήγορο καθαρισμό και άνοιγμα των δρόμων.

Αναζητήστε έναν από τους περίπου 80 κάδους που θα έχουν στηθεί κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και στους χώρους των εκδηλώσεων.

Ανακυκλώστε τις πλαστικές συσκευασίες σας. Διαθέστε τα λοιπά οργανικά απορρίμματα στους κάδους με την κατάλληλη σήμανση.

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή θα τοποθετήσει στην αφετηρία-τερματισμό δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία θα συγκεντρώνεται νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Αδειάστε το νερό που δεν θα χρησιμοποιήσετε! Ούτε σταγόνα χαμένη

Στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα αλλά και στους ενδιάμεσους σταθμούς βοήθειας των δρομέων θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών.

Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στο κομμάτι της βοήθειας προς τους αδυνάτους, ο 9ος  Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος διοργανώνει για τρίτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι άνθρωποι του «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» θα είναι παρόντες και θα στηρίξουν την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, συγκεντρώνοντας ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Τα ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν Ξανά» φέρτε τα παπούτσια σας στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στη Μαρίνα Φλοίσβου:
1.Την Παρασκευή 
20 Απριλίου 2018  ώρα 12:00 – 20:00 
2. Το Σάββατο 
21Απριλίου 2018 ώρα 11:00 – 16:00 
3. Στην εκκίνηση 
& στον Τερματισμό την Κυριακή 22 Απριλίου 2018

 Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που έχει την αφετηρία της και εφαρμόζεται τα τελευταία έξι συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ μετέπειτα ακολούθησε η εφαρμογή της σε αρκετά σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής - μέσω της οποίας μόνο το 2017 συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν περίπου 4600 ζευγάρια παπούτσια- στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση.

Σε αρκετά αθλητικά γεγονότα του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00