Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το επιτυχημένο Porosea 2018 πέρασε στην ιστορία. Ήμασταν και εμείς εκεί!!

Το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο νησί του Πόρου, η αθλητική διοργάνωση Porosea 2018, που περιελάμβανε αγώνες τρεξίματος, κολύμβησης, αλλά και τριάθλου.

Η διοργάνωση κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε από οργανωτική επιτυχία, καθώς και αγωνιστική. Εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι, συνοδευόμενοι από φίλους και οικογένειες πλημμύρησαν τον Πόρο ταξιδεύοντας είτε οδικός, είτε δια θαλάσσης, καθώς το νησί έχει αυτό το πλεονέκτημα.

Συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε και αγώνες Kidsκαι βραβεύσεις ηλικιακές στα αγωνίσματα των ενηλίκων. Έτρεξαν, κολύμπησαν, ποδηλάτησαν στο παραλιακό μέτωπο του νησιού και της πόλης και απόλαυσαν τις φυσικές ομορφιές του σε απόλυτα ασφαλές τερέν καθώς υπήρχε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τις ώρες διεξαγωγής την αθλημάτων . Για αυτό είχε φροντίσει η Αστυνομία Πόρου, το Λιμενικό Σώμα συνεπικουρούμενη από τους εθελοντές του αγώνα.

Η διοργάνωση άτυπα είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή 8 Ιουνίου με το άνοιγμα της γραμματείας που λειτούργησε στο κτίριο Συγγρού, με πολλούς από τους συμμετέχοντες να παραλαμβάνουν το πακέτο της διοργάνωσης  αμέσως με την άφιξή τους στο νησί.

Με το ξημέρωμα του Σαββάτου μπήκαμε ποια στο καθαρά αγωνιστικό πρόγραμμα. Το ενδιαφέρων μεταφέρθηκε από την πόλη, που ήταν και το επίκεντρο των αγώνων, στον κόλπο του Ρώσικου Ναύσταθμου, για το κολυμβητικό κομμάτι της διοργάνωσης. Από το ξημέρωμα είχε στηθεί το σκηνικό με φυσική ταπετσαρία τα ερείπια του Ρώσικου Ναύσταθμου υπό τους ήχους του DJυποδεχόμενο τους κολυμβητές. Όπως ήταν αναμενόμενο όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το θαλάσσιο τερέν, που μόνο  το νησί του Πόρου προσφέρει, λόγω της φυσικής προστασίας του.

Το απόγευμα του Σαββάτου ανήκε στο τρέξιμο. Παρά την υψηλή θερμοκρασία αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στις δυο αποστάσεις (10 χλμ& 5 χλμ) των ενηλίκων και στην μία των παιδιών (1500 μ.). Οι εκκινήσεις δόθηκαν από την πλατεία Ηρώων που παράλληλα ήταν και το σημείο τερματισμού των τριών αποστάσεων. Οι δρομείς κινήθηκαν σε  όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο του νησιού απολαμβάνοντας υπέροχα φυσικά τοπία. Με το πέρας των αγωνισμάτων άρχισαν οι απονομές των επάθλων και βραβείων στους νικητές της γενικής κατηγορίας όπως επίσης και στις ηλικιακές κατηγορίες. Η βραδιά έκλεισε με την νυχτερινή συναυλία των WALKMAN THE BANDστην πλατεία ηρώων και το καθιερωμένο PastaParty.

Από το πρωί της Κυριακής (8:30 πμ) στους δρόμους επικρατούσε απόλυτη ησυχία, λόγω της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας τροχοφόρων. Ήταν πραγματικά "η ηρεμία πριν την καταιγίδα". Και αυτό γιατί  το πρόγραμμα περιελάμβανε τριαθλητικά και διαθλητικά αγωνίσματα (SPRINT TRIATHLON, SUPER SPRINT TRIATHLON, AQUATHLON, KIDS TRIATHLON, KIDS AQUATHLON)με εκκίνηση το λιμάνι για το κολυμβητικό σκέλος. Όλα τα αγωνίσματα, μετά το απαραίτητο πέρασμα στην ζώνη αλλαγής για το ποδήλατο και το τρέξιμο, τερμάτιζαν στην πλατεία Ηρώων υπό το θερμό χειροκρότημα θεατών και εθελοντών και της ασταμάτητης  μουσικής.

 

Όπως αναφέρουμε και στον τίτλο του άρθρου "ήμασταν και εμείς εκεί", στο POROSEA 2018. Με διπλή ιδιότητα. Πριν ακόμα πατήσουμε το πόδι μας στο νησί του Πόρου το διήμερο 9 - 10 Ιουνίου,  ήμασταν κοντά στη διοργάνωση από την πλευρά του χορηγού επικοινωνίας διαμέσου της ιστοσελίδας www.sportevent.gr με δημοσιεύσεις άρθρων και Δελτίων Τύπου για ενημέρωση των συμμετεχόντων. Στον Πόρο όμως ξεδιπλώσαμε και την αθλητική μας ιδιότητα, συμμετέχοντας ως αθλητές στο τρέξιμο (5 χλμ) καθώς και στο  SUPER SPRINT TRIATHLON (χρόνους δεν αναφέρουμε!!). Γράφοντας αυτές τις γραμμές δεν θα μπορούσαμε να αποτυπώσουμε καλύτερα την διοργάνωση, αν απλά ήμασταν θεατές, παρά μόνο ζώντας τη από μέσα.

Από τη συμμετοχή μας αντιληφθήκαμε ότι το νησί του Πόρου έχει όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Έχει όλη την τουριστική υποδομή για να το υποστηρίξει. Εξάλλου όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ένας πολύ κοντινός προορισμός από την Αθήνα με πρόσβαση και από στεριά αλλά και θάλασσα. Έχει την τύχη επίσης αυτό το διάστημα να έχει στο τιμόνι του έναν αξιόλογο Δήμαρχο με όραμα και διάθεση να προσφέρει στο νησί, τον Γιάννη Δημητριάδη.  Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του POROSEA 2018 οφείλετε σε αυτόν και στους μηχανισμούς του Δήμου που κινητοποιήθηκαν.

Τελειώνοντας να αναφερθούμε στους ανθρώπους με τις πορτοκαλί μπλούζες, τους εθελοντές. Τους πρώτο-συναντήσαμε την Παρασκευή το μεσημέρι στο λιμάνι αμέσως κατά την αποβίβασή μας. Όπου περνούσες έβλεπες ανθρώπους με πορτοκαλί μπλούζες. Απλωμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, κάτω από τον καυτό ήλιο, ήταν άμεσα διαθέσιμοι και πάντα με το χαμόγελο να εξυπηρετήσουν. Πραγματικά έδωσαν και την ψυχή τους το διήμερο. Άλλος ως δείκτης κατεύθυνσης για τους αθλητές, άλλος για ενημέρωση αθλητών και επισκεπτών, άλλος στην υδροδοσία και άλλος στα απαραίτητα κουβαλήματα που έχει κάθε διοργάνωση.   

Για επίλογο δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε, παρά μόνο....................................

Ραντεβού στο POROSEA 2019!!!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00