Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ερμονίκεια / Πολιτιστικά

Μία ημέρα πριν την έναρξη των φετινών πολιτιστικών δρώμενων, με ξεχωριστό δελτίο τύπου, η Αγωνοθεσία των Ερμονικείων προσκαλεί τους φίλους της τέχνης και των γραμμάτων στα πλαίσια των προγραμματισμένων Ομιλιών , οι οποίες θα επιστεφθούν και αυτή τη χρονιά, από τρεις γνωστούς καταξιωμένους καλεσμένους από τον χώρο της τέχνης και των επιστημών.

 

Ο Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, καθηγητής Γεωφυσικής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θα ανοίξει τον κύκλο των ομιλιών με θέμα “Η αστρονομική χρονολόγηση του Τρωικού πολέμου”, όπου συνεχίζοντας στην ίδια θεματική ενότητα των ομηρικών επών, θα παρουσιάσει νέες αποκαλυπτικές διεπιστημονικές έρευνες πάνω στην αστρονομική χρονολόγηση του “πρώτου επεισοδίου” του κορυφαίου πανανθρώπινου έπους, της ομηρικής Ιλιάδος.

Στην συνέχεια, ο κατασκευαστής Σωκράτης Μεταξάς, από το διεθνώς βραβευμένο εργαστήριο μουσικών οργάνων "Νικόλαος Μπρας”, θα ξεναγήσει το φιλόμουσο κοινό στον μαγευτικό κόσμο των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και του ήχου τους.

Τέλος, κλείνοντας τον φετινό κύκλο των Ομιλιών, ο πολυβραβευμένος γλωσσολόγος - καθηγητής Αγγλικής φιλολογίας, συγγραφέας - ερευνητής, κ. Παναγιώτης Τερπάνδρου Ζαχαρίου, θα ξεδιπλώσει με την μοναδική τέχνη του, την ετυμολογική σημασία της πανάρχαιας Ελληνικής γλώσσας, ενώ έπειτα θα ακολουθήσει μια σύντομη παρουσίαση από το τελευταία επανεκδιδόμενο δημοφιλές δίγλωσσο έργο του, “Αρμοσκοπώντας”.

Τα Πολιτιστικά Δρώμενα του Σαββάτου θα ολοκληρωθούν με μια σύντομη δημιουργική  απαγγελία ποιητικών αποσπασμάτων από το δημοφιλές έργο με τη συνοδεία πιστοποιημένων αντιγράφων αρχαίων μουσικών οργάνων του βραβευμένου εργαστηρίου "Νικόλαος Μπράς".

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σπηλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ θα υπάρξει ενδιάμεσο διάλειμμα (15-20 λεπτών) όπου θα προσφέρεται κέρασμα-αναψυκτικό.

Συνοψίζοντας για τον πολυδιάστατο χαρακτήρα των Αγώνων, η διήμερη γιορτή των Ερμονικείων, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την ομορφιά της φύσης, την τοπική ιστορία και τις διαχρονικές αξίες των ανθρώπων, είναι μια ανοιχτή υπαίθρια γιορτή για όλους, ιδανική για αθλητικό τουρισμό, οικογένειες ή παρέες φίλων, με δωρεάν συμμετοχή και δωρεάν υπαίθριο γεύμα και ποτό κατά την κορυφαία ημέρα των Αγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πνεύμα, τη θεματολογία, το πρόγραμμα των 6ων Ερμονίκειων Αγώνων, καθώς και την δήλωση συμμετοχών στον 6ο Ερμονίκειο Δρόμο 20χλμ επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα των Ερμονικείων στο : www.facebook.com/Ermonikia ή αποστέλλετε το email σας στο : ermonikia@gmail.com.

 

*Πληροφορίες πρόσβασης στην περιοχή :

  1. Από Βόρειο Οδικό άξονα (Ηράκλειο – Ρέθυμνο) ή (Χανιά – Ρέθυμνο)
  2. Από Νότιο Οδικό άξονα (Ηράκλειο – Μοίρες – Αγία Γαλήνη)
  3. Το Σπήλι βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Ρεθύμνης, στο 28ο χλμ. του νομαρχιακού οδικού άξονα Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης και απέχει 20-25 λεπτά από την πόλη του Ρεθύμνου.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00