Filerimos “Trail to the Cross” 2024

Ο Δημοτικός Εξωραϊστικός Αθλητικός Σύλλογος ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο ΑΝΤΑΙΟΣ, το αθλητικό κατάστημα Vargas Sport, την Πανελλήνια Ναυτική Αθλητική Ένωση (Τμήμα Αθλητισμού) και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., διοργανώνουν τον Αγώνα FILERIMOS “Trails to the Cross". Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, με την στήριξη της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, του Συνδέσμου Κριτών Δωδεκανήσου, και της Δημοτικής Ενότητας Ιάλυσου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει αγώνες Ορεινού Δρόμου & Περιπέτειας στην περιμετρική διαδρομή της Φιλερήμου Ιάλυσου και των μονοπατιών της, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της WA και της ITRA.

Οι προσφερόμενες διαδρομές είναι 20 χλμ, 6.5 χλμ και παιδικός αγώνας 1000μ. H εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθούν στον υπαίθριο σταθμό πυροσβεστικής πριν τον δρόμο προς τον Φιλέρημο.

Τουρισμός στην Ιαλυσό:
Η Ιαλυσός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά μέρη της Ρόδου. Με εξαιρετική τουριστική υποδομή κατά μήκος της παραλίας, προσφέρει ευκαιρίες για χαλάρωση και ψυχαγωγία. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικά ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια κατά μήκος της Λεωφόρου Ηρακλείδων που συνδέει την πόλη με την Ρόδο.

Αρχαία Ιαλυσός:
Στα ερείπια της αρχαίας Ιαλυσού, που βρέθηκαν δίπλα στη σύγχρονη πόλη, αποτυπώνεται η πρωτεύουσα της αρχαίας Ιαλυσίας. Η πόλη κατασκευάστηκε περίπου το 1.500 π.Χ. και κατάγεται από αυτήν ο αρχαίος ολυμπιονίκης Διαγόρας.

Αξιοθέατα της Περιοχής:
Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα μεταξύ των οποίων βρίσκονται: ο Ναός της θεάς Αθηνάς, η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου κ.α.

Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία αθλητισμού και φύσης στον όμορφο πολιτιστικό και φυσικό θησαυρό της Ιαλυσού κάνοντας την εγγραφή σας σήμερα εδώ:

https://event.athletopia.com/dafninosagonasvargasantaiosrun2024 

 

 

-