ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμβολικό ομαδικό τρέξιμο στη μνήμη του Δημήτρη Κανέλλη

Τιμήθηκε «αθλητικά» ο εκλιπών συναθλητής μας Δημήτρης Κανέλλης. Ήταν όλοι εκεί…. Το Σάββατο το πρωί, 31.12.2016, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, περισσότεροι από 70δρομείς βρέθηκαν μπροστά στην προτομή του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, στη Φιλοθέη, με σκοπό να κάνουν ένα χαλαρό τρέξιμο και με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τον συναθλητή τους Μαραθωνοδρόμο Δημήτρη Κανέλλη, που έφυγε από τη ζωή στις 26 του Νοέμβρη.

 

 

Η συνάντηση οργανώθηκε από τους δρομείς του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» και απότους δρομείς του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ιωνίας. Πριν την εκκίνηση του τρεξίματος ειπώθηκαν από δύο δρομείς ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία του συναθλητή μας Δημήτρη Κανέλλη, που είχαν σχέση με την αιτία του θανάτου του, αλλά και με τον ακέραιο και ευγενικό χαρακτήρα του.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κανέλλης ήταν καθηγητής μαθηματικών στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας και το τρέξιμο ήταν μία από τις αδυναμίες του. Ήταν ένας επιμελής δρομέας, χωρίς να κάνει ποτέ υπερβολές και παρακολουθούσε επισταμένα την υγεία του.

Δυστυχώς όμως η γερή του κράση ξεγελούσε τους γιατρούς και τα μηχανήματα της επιστήμης. Η φυσική του κατάσταση δεν άφηνε υποψίες για τις αιτίες, που ύπουλα δούλευαν και τον οδήγησαν στο θάνατο. Ο ένας των ομιλητών πρόσφερε (απένειμε) ένα κύπελλο αναμνηστικό της εκδήλωσης του ομαδικού τρεξίματος στο γιο του Δημήτρη, το Στράτο Κανέλλη. Στη συνέχεια οι δρομείς κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Επειδή όλη η μεγάλη οικογένεια των δρομέων έχει εκπλαγεί από το θάνατο του Δημήτρη Κανέλλη, αυτό αποτέλεσε την αφορμή και δόθηκε το μήνυμα μεταξύ όλων ότι δεν υπάρχει τίποτε το απόλυτο και χρειάζεται σύνεση, μετριοπάθεια και περισσότερο ψάξιμο στα θέματα της καρδιάς. Το τρέξιμο (το χαλαρό τροχαδάκι) πράγματι είναι το φάρμακο του αιώνα, πράγματι είναι η καλύτερη επένδυση για την υγεία, αλλά απαιτείται εγκράτεια, μέτρο και ο κάθε δρομέας να κάνει «αυτοκριτική». Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι Μαραθωνοδρόμοι. Οι δρομείς διέτρεξαν όλοι μαζί μια διαδρομή περίπου ΠΕΝΤΕ χιλιομέτρων στους ήσυχους δρόμους της Φιλοθέης, σιγομιλώντας ο καθένας με τον διπλανό του για τις σχέσεις που είχαν με το Δημήτρη. Ήταν ένα πραγματικά χειμωνιάτικο πρωινό περισυλλογής και αναμνήσεων.

Στην εκδήλωση παρέστη ο γιος του Δημήτρη Κανέλλη ο Στράτος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για το «αθλητικό μνημόσυνο», έτρεξε μαζί τους τη διαδρομή που άλλοτε διέτρεχε ο πατέρας του. Συγκίνηση και προβληματισμοί. Τι άλλο να κάνει ένας σημερινός συνετός άνθρωπος, που ζει μέσα σε τέτοιες πόλεις, με τέτοιες συνθήκες και με τέτοιους ρυθμούς, από το να είναι εγκρατής στη διατροφή του, από το να αθλείται συστηματικά, από το να παρακολουθεί την υγεία του με τακτικούς ιατρικούς ελέγχους;; Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με πρόταση και πρωτοβουλία ορισμένων δρομέων, συγκεντρώθηκε ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν, το οποίο θα προσφερθεί υπέρ των σκοπών του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» (των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο). Επίσης μοιράστηκαν νόστιμα παξιμαδάκια που παρασκεύασε ένας συναθλητής μας στη μνήμη του Δημήτρη Κανέλλη.

Το επίσημο μνημόσυνο του Δημήτρη Κανέλλη θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 09:00 πμ. στην εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στον Περισσό.

Ακολούθως αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των δρομέων, που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, με τη σημείωση ότι μπορεί να έχουν παραλειφθεί κάποιοι συναθλητές που διέλαθαν της προσοχής ή δεν έδωσαν τα ονόματά τους. Αναμουρλόγλου Νίκος, Αντωνόπουλος Σωτήρης, Βαζάς Νίκος, Βασιλείου Βαγγέλης, Βορριάς Διαμαντής, Γιαννακοπούλου Δήμητρα, Γρατσούνα Αναστασία, Δεβεράκης Μιχάλης, Διακουμάκος Παύλος, Διαμαντής Γιώργος, Ζαλώνης Κώστας, ΚαζούρηςΔημήτρης, Καλτσά Χριστίνα, Κανέλλης Στράτος, Καπράλος Σπύρος, Καρακυριάκος Θεμιστοκλής, Κασίμη Σοφία, Κατελάνου Ροζαλίτα, Κλουβάτος Γεράσιμος, Κοζυράκης Γιώργος, Κομματάς Κώστας, Κοντογιώργης Παναγιώτης, Κουκόλης Πέτρος, Κούλιου Κρίστα, Κουρέας Ιωάννης, Κουρτέλης Κώστας, Κουτρούμπα Ελένη, Κρητικός Βασίλης, Κυριακής Θοδωρής, Λεμπέσης Ευάγγελος, Λέπουρη Παρασκευή, Λούβαρης Γιώργος,Λουκάς Ανέστης, Μανιάς Γεώργιος, Μανωλεδάκης Θεόδωρος, Μαραγγός Δημήτρης, Μαυρουδάκης Νίκος, Μαυρουδής Γεώργιος, Μιχαλογιαννάκη Μανώλια, Μπαζάνης Σεραφείμ, Μπενίσης Γιάννης, Μπόνης Μιχάλης, Μπουζούκας Οδυσσέας, Μπουνιαλέτος Νίκος, Νικολέττος Βελισάριος, Νικολή Αγγελική, Παναγιωτόπουλος Γρηγόρης, Παπαδάκης Εμμανουήλ, Παπαχριστόπουλος Αλέξανδρος, Παππά Μαρία, Παρασκευόπουλος Κώστας, Πιπέρης Βσίλης, Πλαστήρας Γιώργος, Ραζέλος Δημήτρης, Σαμαράς Θανάσης, Σούμας Γιώργος, Στάθης Δημήτρης, Σταυρόπουλος Δημήτρης, Συκαράς Βασίλης, Σωτηρόπουλος Χρήστος, Τερζόγλου Γιάννης, Τζίμα Λένα, Τζινιόλης Ερρίκος, Τριχάκης Κώστας, Τσαγκαράκης Κώστας, Τσόλκας Χρήστος, Φυτρολάκης Κώστας, Χάλκος Γιώργος, οι Δρομείς του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ και οι δρομείς του Σταδίου της Νέας Ιωνίας.

 

Μήνυμα των δρομέων της Φλόγας

Πριν 2 ημέρες ακριβώς με πρωτοβουλία των δρομέων της Φλόγας και των αθλουμένων σταδίου Ν.Ιωνίας συναντήθηκαν στην Φιλοθέη πάνω από 70 άτομα δρομείς για να τρέξουν στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου Δημήτρη Κανέλλη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Με το πέρασμα των χρόνων οι αξίες μας παραμένουν σταθερές, στηρίζουμε τον ξενώνα και μεταφέρουμε το μήνυμα του συλλόγου γονιών παιδιών με Καρκίνο ευρύτερα στην κοινωνία παίρνοντας πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύουμε τις προσπάθειες του συλλόγου, των γονιών και τον αγώνα των παιδιών. Παράλληλα προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους φίλους, συναθλητές και τις οικογένειες τους. Καλή Χρονιά, με υγεία, σε όλα τα παιδιά του κόσμου !

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι