Φωτογραφία: eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Την παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και τον προπονητή της Μίτσελ Κρίερ υποδέχθηκε σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Μουτάζ Μπαρσίμ κατέκτησε σήμερα, στο φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο, το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο αθλητής από το Κατάρ ξεπέρασε τα 2,35 μ., σε έναν αγώνα, που κανένας από τους υπόλοιπους αθλητές δεν φάνηκε ικανός να τον σταματήσει.

Ένα ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του για την ελληνική ομάδα. Η 16η στάση χάρισε στην Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο, το πρώτο από το 2003 και τη διοργάνωση του Παρισιού και αρκετές ενθαρρυντικές εμφανίσεις από τους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν.

Η υψηλή θερμοκρασία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αθλητές που πήραν θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην των Ανδρών, στην τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο.

Το φετινό της ρεκόρ κατάφερε να ξεπεράσει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον απευθείας τελικό των 20χλμ. βάδην στην τελευταία ημέρα των αγώνων στο Λονδίνο.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Κυριαζής στον τελικό του ακοντισμού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο 21χρονος αθλητής κατέλαβε την έκτη θέση με καλύτερη βολή στα 84,52 μ. στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του σε επίπεδο Ανδρών. 

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνο με τη παρουσία τριών αθλητών και αθλητριών μας. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Δέσποινα Ζαπουνίδου, θα συμμετάσχουν στα 20χλμ. βάδην Ανδρών και Γυναικών με στόχο να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Η Σάλι Πίρσον πανηγύρισε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την σημερινή της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η 31χρονη αθλήτρια, που για δύο χρόνια προσπαθούσε να επανέλθει από τραυματισμό κατάφερε να νικήσει ορισμένες από τις καλύτερες αθλήτριες του πλανήτη στα 100 μ. εμπόδια.

Τον τέταρτο τίτλο της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου κατέκτησε σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου η Μπρίτνει Ρις. στην όγδοη ημέρα της 16ης διοργάνωσης.

Φωτογραφία: eurokinissi/Κώστας Μακρυδήμας

Χαμογελαστή και έτοιμη να δώσει συνέχεια στην εμφάνιση του Λονδίνου, στους αγώνες που τις έχουν απομείνει, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η Κατερίνα  Στεφανίδη.