Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Athens Street Pole Vault με Φιλιππίδη και όλους τους κορυφαίους Ελληνες άλτες του επί κοντώ

Το 5ο Athens Street Pole Vault θα γίνει την 1η Ιουνίου (17.15) στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών.

 

Το Athens Street Pole Vault διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με βασικό χορηγό την DHL. Η διοργάνωση ανήκει στη σειρά Special Premium Meetings της ΕΑΑ και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα event της Ευρώπης. 

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης και η ...παρέα του αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους φίλους του αθλητισμού, που θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου θα είναι το μεγάλο όνομα του αγώνα. Ο Φιλιππίδης είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 5,91 μ. και ένας από τους σταθερότερους επικοντιστές του πλανήτη την τελευταία δεκαετία. Φέτος έχει ως μεγάλο στόχο τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ενώ ήδη στη διάρκεια της θερινής σεζόν έχει ξεπεράσει τα 5,50 μέτρα. 

 

Από τα κυρίαρχα πρόσωπα της διοργάνωσης θα είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο έφηβος αθλητής, που το χειμώνα ξεπέρασε τα 5,70 μ. και συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

 

Ο νεαρός άλτης έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ενώ βασικός στόχος του στη χρονιά είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

 

Εξίσου ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η συμμετοχή ενός ακόμη έφηβου αθλητή, του Νίκου Νεράντζη. Ο άλτης από την Κέρκυρα έχει σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις, που του επιτρέπουν να σκέφτεται τη διάκριση στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του, που θα γίνει στο Γκροσέτο. 

 

Αισθητή την παρουσία του στη διοργάνωση αναμένεται να κάνει και ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που στο 2ο Athens Street Pole Vault στην Μαρίνα Φλοίσβου πέτυχε 5,62 μ., επίδοση που παραμένει μέχρι σήμερα ατομικό του ρεκόρ. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα το χειμώνα ανέβηκε πάνω από τα 5,55 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει από τις πρώτες του εμφανίσεις στη θερινή σεζόν.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των ξένων αθλητών, που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. 

 

Το Athens Street Pole Vault γίνεται στην καρδιά της Αθήνας και δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και τουρίστες να έρθουν σε επαφή με ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα του στίβου. Η διαδραστικότητα είναι το μεγαλύτερο ατού των διοργανώσεων δρόμου, αφού δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν κάτι καινούριο και φυσικά να δουν από κοντά σπουδαίους αθλητές

 

Το 1ο Athens Street Pole Vault έγινε το 2013 στο Ζάππειο, ακολούθησε το 2014 η διοργάνωση στη Μαρίνα του Φλοίσβου και από το 2015 η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00