Η συνέντευξη Τύπου για το Run Greece της Αλεξανδρούπολης

Η συνέντευξη Τύπου για το Run Greece, που θα γίνει στις 24 του μήνα στην Αλεξανδρούπολη, έγινε την Τρίτη (5/9) στο Νομαρχείο της πόλης.

 

«Οι επιμέρους στόχοι που τέθηκαν από την αρχή του θεσμού επετεύχθησαν με το παραπάνω. Η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον Έβρο, η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας πολιτών, η προβολή της Αλεξανδρούπολης πανελλαδικά, η ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού, η δημιουργία του μαζικότερου αθλητικού γεγονότος στην Περιφ.Αν.Μακ.Θράκης, έχουν επιτευχθεί. Παράλληλα οι τρεις πρώτοι των 10 χλμ βραβεύονται και με οικονομικό μπόνους, ενώ φέτος για πρώτη φορά οι είκοσι πρώτοι δρομείς (10 άνδρες και 10 γυναίκες) από τις επτά πόλεις των Run Greece θα τρέξουν στον τελικό αγώνα 3χλμ, που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Πατερόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «το Run Greece είναι σημείο αναφοράς για τους Έλληνες δρομείς».

Από την πλευρά της Περιφέρειας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Δημούδη καλωσόρισε το Run Greece για ακόμη μια χρονιά στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε τη άποψη ότι όλοι οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν ένα τόσο μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Επίσης, τόνισε ότι ο αγώνας χαρίζει χαρά και χαμόγελα, ενώ κάλεσε του πολίτες να τον στηρίξουν μαζικά.

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, επεσήμανε πως το Run Greece αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας κρατικών και ιδιωτικών φορέων και το τεράστιο αποτέλεσμα του οφείλεται ακριβώς σ’ αυτήν την συνεργασία. «Πρέπει να διδαχθούμε απ’ αυτήν την συνύπαρξη» τόνισε ο Δήμαρχος. «Το μεγάλο αυτό γεγονός συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου και έχει εξασφαλισμένη επιτυχία, με τη δεδομένη στήριξη και του Δήμου μας», κατέληξε.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, τόνισε ότι δύο από τα οφέλη του αθλητισμού και ειδικά των αγώνων δρόμων, είναι η επαφή μεταξύ των ανθρώπων, που σήμερα την έχει ο άνθρωπος μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και το χαμόγελο που θα προσφερθεί απλόχερα την μέρα του αγώνα.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του ΣΕΓΑΣ προς τους φορείς που συνδιοργανώνουν ή και βοηθάνε στην διεξαγωγή του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, του οποίου θα στηρίξουν με την συμμετοχή τους και άνθρωποι της Ομοσπονδίας την μέρα του αγώνα

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι προλάβουν και κλείσουν θέση στον αγώνα έως τις 11 του μήνα, θα δουν το όνομα τους γραμμένο στο νούμερο συμμετοχής.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

Αποτελέσματα

Περισσότερα

Instagram Feed