Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Ο Σμαραγδένιος Μαραθώνιος στο νησί των Ιπποτών

Σε λίγες ημέρες, στις 29 Απριλίου, θα διεξαχθεί στη Ρόδο ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος και όλα δείχνουν ότι ο φετινός αγώνας θα είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά!

Σε αυτό συνηγορούν οι στρατηγικές επιλογές και οι μεθοδικές κινήσεις των διοργανωτών τόσο στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας όσο και στις «συμμαχίες» που έχει εξασφαλίσει για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Τρέξτε για να τρέξετε. Λήγουν οι συμμετοχές  

Οι εμπειρίες των προηγούμενων χρόνων, αποτελούν εχέγγυο για τους δρομείς που επιλέγουν μαζικά τον Μαραθώνιο της Ρόδου και ήδη οι συμμετοχές αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Άλλωστε είναι μια πρόκληση για επίσκεψη στην πανέμορφη Ρόδο για να συνδυάσουν τον αγώνα με ολιγοήμερες διακοπές λόγω της Πρωτομαγιάς.

Περισσότερες από ποτέ είναι και συμμετοχές από το εξωτερικό καθώς δρομείς από 30 χώρες θα ταξιδέψουν στη «σμαραγδένιο νησί» για να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα τρέχοντας δίπλα στη θάλασσα, αλλά και δίπλα σε μνημεία που είναι στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οιπερισσότερες συμμετοχέςείναιαπότη ΜεγάληΒρετανία με31 άτομα, ακολουθείη Γαλλία με 18, η Γερμανία με 11 και οι ΗνωμένεςΠολιτείες με10!

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τα 10 και τα 5χλμ. ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Απριλίου.  

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές: https://rhodesmarathon.gr

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνδεσης του Αθλητισμού με τον Τουρισμό και στον αγώνα θα πάρει μέρος ομάδας αποτελούμενης από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ αλλά και από τοπικούς τουριστικούς φορείς, με σύνθημα«Run For Tourism/Τρέχουμε για τον Τουρισμό».

Αδελφοποίηση

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα αδελφοποιηθεί και με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας, με τον οποίο έχει πολλά κοινά στοιχεία και αντιπροσωπεία από τον κυπριακό αγώνα θα ταξιδέψει στη Ρόδο για να επισημοποιηθεί η συνεργασία.

Επίσης, οι νικητές στη γενική κατάταξη του Μαραθώνιου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 και των 5 χλμ., συνολικά 4 άτομα, θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στους αντίστοιχους αγώνες που θα γίνουν στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Καλλίπολης στην Τουρκία, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2018.

Προσφορές

Πολλές είναι και οι προσφορές για τους δρομείς καθώς υπάρχουν χρηματικά έπαθλα 1000, 400 και 200 ευρώ αντίστοιχα στους τρεις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και αναμνηστικά κύπελλα για τους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, για την πιο γρήγορη και για την πολυπληθέστερη ομάδα.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου σε άνδρες και γυναίκες, θεσπίζει δύο βραβεία για τους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων: αυτό της πιο γρήγορης και αυτό της πολυπληθέστερης ομάδας . Έτσι σε κάθε αγώνα, το ένα βραβείο θα πάρει η ομάδα που θα έχει τον καλύτερο μέσο όρο από τους καθαρούς χρόνους των 5 πρώτων δρομέων της και στη δεύτερη κατηγορία, η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό δρομέων που τερμάτισαν.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι όσοι τερματίσουν θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τη φωτογραφία τους με το χρόνο τους και το σήμα της διοργάνωσης, μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές: https://rhodesmarathon.gr

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00