Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2023 πέρασε στην Ιστορία!

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2023 πέρασε στην Ιστορία, οι στιγμές των 36 ωρών αποτυπώθηκαν όπως το παζλ στα βιώματα της ζωής μας.
Πόσα χρώματα όμως χρειάζονται για να κάνουμε το πορτραίτο του κάθε Σπαρταθλητή, μέσα σε αυτές τις στιγμές που αρχίζουν με την αναμονή της εκκίνησης, τις πρώτες ανάσες πάνω στο πλακόστρωτο του λόφου της Ακρόπολης, τη σκούρα κορυφογραμμή του Υμηττού καθώς ξεπροβάλουν πίσω της οι αχτίνες της Ήλιου. Και ο δρόμος με το χρώμα της αγωνίας, της προσήλωσης στο πρόγραμμα, με το κεφάλι άλλοτε σκυμμένο και άλλοτε με περισσή περηφάνεια να ατενίζει το στόχο, μέσα στο γαλάζιο της θάλασσας που τον συντροφεύει μέχρι που θα φτάσει στους αμπελώνες και τις ελιές. Χρωματιστές ανάσες χαράς οι σταθμοί υποδοχής, οι φίλοι, οι συνοδοί που περιμένουν με τα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να τους δώσουν δύναμη, για να τους πουν ακόμη μια φορά κουράγιο, πάμε καλά. Και καθώς οι ώρες περνούν και πλησιάζει το βράδυ το σκοτεινό βουνό υψώνεται μπροστά τους πρέπει να το διαβούν, σίγουροι ότι κάπου εκεί μπορεί να συναντήσουν τον αρχαίο Θεό τον Πάνα. Όλα είναι πιθανά είναι οι στιγμές που έχουν φύγει από τα γήινα, έχουν περάσει σε άλλες σφαίρες.

Σπαρταθλητές που αναχωρούν από το C/P 45 κοιτάζοντας το βουνό, παίρνουν μια βαθιά ανάσα και πάνε να αναμετρηθούν με τον στόχο τους. Οι Ευχές μας τους συνοδεύουν για αρκετή ώρα. Καλό Τερματισμό, Go to Sparta να ανέβουν την κορυφή και να κατέβουν στον κάμπο της Νεστάνης να χαθούν μέσα στη απέραντη ομίχλη που σκεπάζει όμοια θάλασσα την Τεγέα και να ανηφορίσουν τον ατέλειωτο δρόμο. Με τι χρώματα να ζωγραφίσουμε αυτά τα βιώματα, της δυσκολίας του πόνου, το κλείσιμο των ματιών, τα βήματα που αρχίζουν να γίνονται βαριά, περνούν μπροστά μας, φαντάζουν στα μάτια μας εξωπραγματικοί, και είναι εξωπραγματικοί, ίσως δεν το γνωρίζουν ότι τους ακολουθεί το πνεύμα της Ιστορίας, μιας Ιστορίας χιλιάδων χρόνων που συνεχίζει να υπάρχει μέσα από αυτούς τους Σπαρταθλητές.

Όλα τα χρώματα πάνω τους μέχρι την στιγμή που φτάνουν στη λεωφόρο του τερματισμού, τη στιγμή που ατενίζουν τον Άνδρα ακίνητο να περιμένει, μια στιγμή που δεν μπορεί να χρωματιστεί γιατί είναι το πνεύμα που μέσα από τις ανάσες περνάει στα βλέμματα Όλων και μοιράζει Φως.

Ιαχές αντηχούν στην ατμόσφαιρα, χέρια υψώνονται και χειροκροτούν, όρθιοι με χαμόγελα, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους γεμίζουν περηφάνεια, γεμίζουν Δύναμη, υπάρχει Ελπίδα, πράγματι υπάρχει το αέναο χάρισμα του Δώρου που πήραν από τον τερματισμό του Σπαρταθλητή.

Εικόνες μαγικές, η ευλαβική υπόκλιση στον ΛΕΩΝΙΔΑ τον Άνδρα που είπε το ανεπανάληπτο ανά τους αιώνες ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ολοκληρώνει το πορτραίτο του Σπαρταθλητή.

Ένα Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας για τους ξεχωριστούς αυτούς Σπαρταθλητές από Εμάς που βρεθήκαμε και αυτή τη χρονιά στο C/P 45 και στον Τερματισμό που νοιώσαμε την αύρα τους, πήραμε Δύναμη από την δική τους προσπάθεια για να συνεχίσουμε τη δική μας πορεία.

Ένα ευχαριστώ για Όλους που στάθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης, για αυτούς που προσπάθησαν να τερματίσουν και δεν το κατόρθωσαν, ο Άθλος όμως που ξεκίνησαν έχει την ίδια αξία με αυτούς που έφτασαν στην Σπάρτη.

Να ευχαριστήσουμε τους Συντελεστές της εξαιρετικής αυτής Διοργάνωσης του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ξεχωριστά όπως κάθε χρόνο ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη τον Πρόεδρο του χωριού και την Οικογένειά του για την Φιλοξενία, την κυρία Σταθούλα, την κα Ντίνα , τους ανθρώπους από το όμορφο χωριό Καπαρέλι που φιλοξενεί το C/P45 (154χλμ) που έμειναν όλη τη νύκτα δίπλα μας και υποστήριζαν τις προσπάθειες των Σπαρταθλητών πριν ανέβουν στην κορυφή.

Προσωπικά θέλω να τονίσω ότι νοιώθω ευλογημένη που και σε αυτή την αποστολή είχα μαζί μου μια εξαιρετική ομάδα από Μέλη – Εθελοντές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) που ξεπέρασαν την κούραση της νύκτας και ανταποκρίθηκαν με χαμόγελο σε όλες τις στιγμές και στο πόστο που ο καθένας ήταν υπεύθυνος. Τον Φώτη, τον Νίκο, τον Κώστα, την Αναστασία, την Ντίνα, την Άννα, την Ιωάννα και την νεώτερη Εθελόντριά μας την Μελίνα.

Για εμένα ήτανε όλοι Υπέροχοι γιατί πρόσφεραν στο ιστορικό αυτό γεγονός την εικόνα που ο ΣΔΥ Αθήνας συνεχίζει να κρατάει με συνέπεια και Ήθος μέσα στο χώρο του «Ευ Αγωνίζεσθαι»

 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

3ο Easter Olympic Camp

3ο Easter Olympic Camp

Απρ 28, 2024 Rate: 0.00

1ο Galatsi Night Run -  1/06/2024

1ο Galatsi Night Run - 1/06/2…

Απρ 27, 2024 Rate: 0.00

Καλεντάρι