Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023

Για άλλη μια χρονιά, το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υπερασπίστηκε επάξια τον τίτλο του ως το πιο μπλε και το 3ο πιο δημοφιλές IRONMAN® 70.3® στον κόσμο. Η κορυφαία τριαθλητική διοργάνωση που ήρθε για 4η χρονιά στη χώρα μας από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την ΕΥ ΖΗΝ Greece, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αμείωτο ενθουσιασμό, θερμά χειροκροτήματα και περισσότερους από 5.500 αθλητές και θεατές, 800 εθελοντές, 31 χορηγούς και υποστηρικτές.

Στον φετινό αγώνα τριάθλου, ο οποίος ήταν sold out, βρέθηκαν στη Γραμμή Εκκίνησης 1.400 αθλητές από 60 χώρες, ανάμεσά τους και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Οι αθλητές απόλαυσαν το απέραντο γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε μια μαγική διαδρομή δίπλα και μέσα στη θάλασσα.

Στο ψηλότερο βάθρο της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας των ανδρών ανέβηκε ο Pawel Mitrus από την Πολωνία με χρόνο 04:04:50, δηλώνοντας κατά τον τερματισμό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το ελληνικό κοινό, το οποίο ήταν από τα καλύτερα που έχω συναντήσει, ενθαρρύνοντάς με σε κάθε σημείο της διαδρομής. Οι Έλληνες όταν λένε Μπράβο, το νιώθουν πραγματικά, βγαίνει μέσα από την ψυχή τους!». Τη δεύτερη θέση, με χρόνο 04:05:39, κατέκτησε ο Arnaud Edus από τη Γαλλία, ενώ την 3η θέση έλαβε ο Φίλιππος Βώκος, με χρόνο 04:06:42. Στην κατηγορία των γυναικών, 1η τερμάτισε η Özge Uzun από την Τουρκία (04:38:03), 2η η Νάντια Συντζανάκη (4:41:42) και 3η η Αναστασία Τσουρουκτζή (04:42:50). Η ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα δυναμική με 2 στους 5 πρώτους άνδρες και 2 στις 5 πρώτες γυναίκες στη γενική κατάταξη να είναι από τη χώρα μας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί εδώ: https://www.ironman.com/im703-vouliagmeni-results.

Τους τριαθλητές υποδέχτηκαν στη Γραμμή Τερματισμού οι Αμαζόνες Βάρης, μια από τις κορυφαίες ομάδες Cheerleading στην Ευρώπη, με εξαιρετικές επιδόσεις σε παγκοσμίου φήμης διοργανώσεις.

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές, ανακοινώθηκε και η ημερομηνία για το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2024, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. Οι εγγραφές θα ανοίξουν από τις 26 Οκτωβρίου 2023 σε προνομιακή τιμή.
Η τριήμερη γιορτή αθλητισμού, που συνδιοργανώθηκε από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πλαισιώθηκε από δύο ακόμη δράσεις για όλη την οικογένεια: περίπου 400 Sunset Runners έτρεξαν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στο Night Run Vouliagmeni, μια ήπια διαδρομή 5χλμ με φόντο τον Σαρωνικό. Κατά τη διάρκεια του Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) IRONKIDS® Vouliagmeni 2023, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 400 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, μυήθηκαν στη συναρπαστική εμπειρία του θρυλικού IRONMAN® και στη σημασία της ανακύκλωσης, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες.

Με την ολοκλήρωση του αθλητικού τριημέρου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: «Η διοργάνωση του δεύτερου IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece αποτελεί μία εξαιρετική αφορμή για τους αθλητές από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τις ομορφιές της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να ασπαστούν τη φιλοσοφία του τόπου μας, ο οποίος προάγει τον αθλητισμό με κάθε ευκαιρία. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα, που αποτελεί πρόσκληση. Κύριο μέλημά μας είναι μία άρτια διοργάνωση, με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, των επισκεπτών και των εθελοντών, η οποία παράλληλα θα αναδεικνύει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της πόλης μας και τη δυνατότητά της να φιλοξενεί αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Βάλαμε στόχο να κάνουμε τον Δήμο μας Αθλητούπολη και το πετύχαμε!».

Κατά τη διάρκεια του τερματισμού των πρώτων νικητών, η CEO της διοργανώτριας εταιρείας ΕΥ ΖΗΝ Greece, Βάσια Μπιρλιράκη, τόνισε: «Η ώρα του τερματισμού για κάθε αθλητή είναι ίσως η πιο συγκινητική στιγμή σε όλη τη διοργάνωση. Ξεχνάς κάθε κούραση, κάθε ξενύχτι, κάθε πόνο. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που δημιουργούμε έντονα και μοναδικά συναισθήματα σε αθλητές και θεατές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ευχαριστούμε όλους όσοι πιστεύουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, και ειδικά τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που για 2η χρονιά αγκάλιασε τον θεσμό του IRONMAN® 70.3®.».

O Race Director του φετινού αγώνα, Ζαχαρίας Αντωνιάδης σχολίασε: «Ο αγώνας τριάθλου ξεκίνησε κάτω από ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, με έναν νότιο άνεμο να καθιστά το κολυμβητικό σκέλος ακόμη πιο απαιτητικό. Ευτυχώς η συνέχεια επιφύλασσε μία ηλιόλουστη ημέρα, ιδανική για τη διεξαγωγή του πιο μπλε IRONMAN® 70.3® στον κόσμο. Οι αθλητές μας κολύμπησαν στην όμορφη Βάρκιζα, ποδηλάτησαν και έτρεξαν με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς απρόοπτα στο άρτια συντηρημένο οδικό δίκτυο της νότιας ακτογραμμής της Αθήνας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και φέτος, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν, έφτασαν στη Γραμμή Τερματισμού υγιείς, ασφαλείς και με ένα τεράστιο χαμόγελο.».

Επίσημος χορηγός του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece για 3η συνεχή χρονιά ήταν η ΔΕΗ και επίσημο νερό της διοργάνωσης ήταν το AVRA WAVE. Στους υποστηρικτές ήταν οι: ETEM, LENOVO, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) που ονοματίζει και το IRONKIDS® Vouliagmeni, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με τη SIXT, Marathon Bikes, GU Energy Greece, Physioathens, Bella Fruta, Kayak, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), EUROPA SECURITY systems, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ). Το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με την αμέριστη υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και τη συμβολή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και των Δήμων Κρωπίας και Σαρωνικού, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους Δημάρχους Δ. Κιούση και Δ. Παπαχρήστου αντίστοιχα.

Δείτε όλα τα νέα, βίντεο, φωτογραφικό υλικό από τη φετινή διοργάνωση εδώ:
Race Moments Video: https://www.youtube.com/watch?v=DNR-Eu3VwFM 

Website: https://www.ezgreece.gr/index.php/sport-events/ironman-70-3-greece-vouliagmeni 
Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece 
Instagram: www.instagram.com/ironman_greece/ 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

3ο Easter Olympic Camp

3ο Easter Olympic Camp

Απρ 28, 2024 Rate: 0.00

1ο Galatsi Night Run -  1/06/2024

1ο Galatsi Night Run - 1/06/2…

Απρ 27, 2024 Rate: 0.00

Καλεντάρι