Πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση τιμής και ευχαριστιών από τον Δήμο Μαραθώνα για να τιμήσει προσωπικότητες της εκπαίδευσης και του αθλητισμού που συμβάλουν στην ανάδειξη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου

H Δημοτική Αρχή με επικεφαλής, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας κα Δήμητρα Λαμπαρού και τον Εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού κο Βασίλη Τσουπρά τίμησαν και ευχαρίστησαν, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα προβολής του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου προσωπικότητες της εκπαίδευσης και του αθλητισμού που συμβάλουν στην ανάδειξη του Μουσείου μέσα από την δημιουργία και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και αθλητές του Δήμου Μαραθώνος, με Διεθνείς Διακρίσεις στους διάφορους αγωνιστικούς στίβους.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος Παναθηναϊκού Μαραθώνος βράβευσε τον Μαραθωνοδρόμο Πρωταθλητή του Παναθηναϊκού κο Κωνσταντίνο Γκελαούζο, για την επιτυχία του να τερματίσει πρώτος Έλληνας αθλητής στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Για το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστήσαμε τους δημιουργούς , εμπνευστές και συμμετέχοντες στην υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων:
- Μουσειοπαιδαγωγικό Προγράμματα - Βιωματική Δραστηριότητα «Ψάξε & Βρες» , κο Μιλτιάδη Καρβούνη, εκπαιδευτικό, παιδοψυχολόγο, σχολικό σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,51ης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.
- Παρουσίαση και ανάλυση της « Μάχης του Μαραθώνα» τον Ιστορικό-Φιλόλογο-Αρχαιολόγο, κο Χρήστο Διονυσόπουλο .
- Αναβίωση του Παραδοσιακού Παιχνιδιού, τον εκπαιδευτικό εικαστικών μαθημάτων κο Νίκο Εξαρχο.
- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» την κα Ντόρα Πάλλη Υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ.
- «Παρουσίαση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» , το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Οι Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου ήταν:
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Αργυρή Ολυμπιονίκης στο Πόλο, κα Βούλα Κοζομπόλη, η Αργυρή Ολυμπιονίκης στο Πόλο κα Εύη Μωραϊτίδου, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα κα Βιργινία Κραβαριώτη, η Ολυμπιονίκης στην Πάλη κα Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης στην Ξιφασκία κα Δήμητρα Μαγκανουδάκη, ο Ολυμπιονίκης στο Handball κος Δημήτρης Καφφάτος.
- Αθλητικά Δρώμενα και παρουσίαση του αγωνίσματος «Μαραθώνιος δρόμος» ,τους Πρωταθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου που συνεργάστηκαν με το Μουσείο το 2017, κο Σπύρο Ανδριόπουλο, κα Ντενίζ Δημάκη, κο Χρήστο Παπαχρήστο, κο Βλάση Καραβασίλη.
Επίσης ευχαριστήσαμε για την προσωπική τους συμβολή στην υλοποίηση, ξεχωριστών από τα παραπάνω προγράμματα, αθλητικών δράσεων του Μουσείου, τον αείμνηστο Πρωταθλητή Μαραθωνίου Κυριάκο Λαζαρίδη, την κα Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης στην Πάλη, την κα Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Ολυμπιονίκης στην Ξιφασκία και τους συνδημότες μας κα Μαρία Παπαπαύλου και κο Σπύρο Κουρσάρη.
Οι αθλητές του Δήμου Μαραθώνος με διεθνείς διακρίσεις που τιμήθηκαν ήταν :
Ντενίζ Παναγοπούλου ,Πρωταθλήτρια στο Τένις. Η νεότερη αθλήτρια που αγωνίστηκε ποτέ με την εθνική γυναικών της χώρας της. 1η θέση το 1980 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (European Championships) κάτω των 16 χρονών (Helvetie Cup)και χρυσό μετάλλιο στο διπλό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έγινε στη Νίκαια. 1η Θέση το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ και στα βαλκανικά πρωταθλήματα της εποχής .
Μαρία Μερκούρη Διεθνής Διαιτητής στο Ταεκ Βο Ντο, βραβευμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκ Βο Ντο ως η καλύτερη Γυναίκα διαιτητής για το 2016,2015,2014,2012. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο ΡΙΟ το 2016. Η κυρία Μερκούρη έχει στο ενεργητικό της πολλές Ολυμπιακές προκρίσεις- Προκρίσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Νικήτας Γεραμάνης Αθλητής των special Olympics Hellas. Κάτοχος Χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας special Olympics το 2011 στην Αθήνα και το 2015 στο Λος Αντζελες.
Λουκας Πρωτονοταριος : Πρωταθλητής Στίβου ΑΜΕΑ με Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκες και Παγκόσμιες διακρίσεις στα 100 και 200 μέτρα. ΓΚΡΑΝΤ ΠΡΙ και Διεθνή Μίτιγκ απο το 2010 εως σήμερα. Φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο κατέκτησε στα 200μ την 9η θέση και στα 100μ την 10η θέση. Μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΑΡΝΑΒΑ στο kick boxing

ΜΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ • 28/08/2015 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. 3η ΘΕΣΗ -63 ΚΙΛΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.• 02/09/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 2η ΘΕΣΗ -63 ΚΙΛΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΑΔΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ • 10/11/2017 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3η ΘΕΣΗ -79 ΚΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ • 10/11/2017 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ στο kick boxing

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ • 28/08/2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1η ΘΕΣΗ -57 ΚΙΛΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΖΑΓΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ • 09/09/2014 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 3η ΘΕΣΗ -69 ΚΙΛΩΝ ΕΦΗΒΩΝ • 10/11/2017 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΠΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ • 23/05/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΟ KUNGFU ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 3η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ• 23/05/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΟ KUNGFU ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 3η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

ΚΟΡΔΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ• 23/05/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡ
ΑΔΩΣΙΑΚΟ KUNGFU ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 3η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

ΚΑΜΑΚΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ• 23/05/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΟ KUNGFU ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 1η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ

ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ• 23/05/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΟ KUNGFU ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 1η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ

ΤΣΟΥΚΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ• 23/05/2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΟ KUNGFU ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ1η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ
- Κος ΜΗΛΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ-ΒΑΡΝΑΒΑ
- Κος ΤΣΟΥΚΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
- Koς ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΜΜΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ KICK BOXING

Βασίλης Μέξης : Πρωταθλητής τοξοβολίας με πολλές διεθνείς συμμετοχές, διακρίσεις και προκρίσεις , σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια των Ενόπλων Δυνάμεων. Προπονητής τοξοβολίας του Συλλόγου Α.Κ.Τ.Ι.Σ , στέφθηκε Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ενόπλεων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας κατακτώντας την 1η θέση στο ατομικό και την 1η θέση στο ομαδικό άθλημα, εκπροσωπώντας επάξια τον Στρατό Ξηράς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Δεκέλεια την Παρασκευή 08/12/2017.

Χρήστος Γκιόκας: Πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα BRADEFER, με πολλές διακρίσεις και προκρίσεις σε Πανευρωπαϊκά – Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την συμμετοχή σας που ήταν πραγματικά μεγάλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Κώστας Λάσκος, Μανόλης Γεωργάτος, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων κος Αγγελος Λένας και κα Χαρά Ασημακοπούλου. Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων όπως Ηπειρωτών κος Δημήτρης Βασιλείου, Δημοτικού Μαραθώνος κα Κατερίνα Ανδρώνη, Δημοτικού Γραμματικού κα Κων/να Ζούρα, Τελμησσού κος Βλάσης Καραβασίλης, Ποδηλατοδράση Εθελοντισμός κος Σπύρος Κουρσάρης, Μαραθώνιος σύλλογος κα Παναγιώτα Μάμαλη, Δρομέων Νοτίων Προαστίων κος Παύλος Λέκκας,, A.Σ. Καλλιμαχος Μαραθώνα , κα Κατερίνα Λιούτα κ.α.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!!!!!!

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι