Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

5ο SNF RUN - Summer Nostos Festival 2019

Φίλες και φίλοι,

Εννέα μήνες απομένουν μέχρι την έναρξη του φετινού Summer Nostos Festival 2019! Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, 2019, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής του SNFestival, επιστρέφει για μία μεγάλη γιορτή στο «σπίτι» που δημιούργησε για όλον τον κόσμο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Οκτώ ημέρες γεμάτες μουσική, εορταστικές εκδηλώσεις, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αθλητισμό και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες του SNFestival!

Όπως ανέφερε ο Προέδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος στον χαιρετισμό του κατά τη λήξη των εκδηλώσεων του SNFestival 2018, «Παρά την περίοδο της ισχυρής πόλωσης που διανύουμε, και ίσως εξαιτίας αυτής, οι άνθρωποι έχουν την αστείρευτη επιθυμία να έρθουν κοντά και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά. Οι άνθρωποι εκτιμούν την ποιότητα και επιδεικνύουν σεβασμό όταν και όπου επιδεικνύεται σεβασμός προς αυτούς. Η δημιουργία του ΚΠΙΣΝ βασίζεται στην προσπάθειά μας να φέρουμε θετική ανατροπή στην Ελλάδα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Αυτή την εβδομάδα ξαναγυρίζουμε «σπίτι» μας σαν Ίδρυμα. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που έχετε αγκαλιάσει αυτό το έργο, το έχετε στηρίξει και εντάξει στην καθημερινότητά σας. Η ψυχή αυτού του έργου είστε εσείς».

Το Summer Nostos Festival είναι συνυφασμένο με τη φιλοξενία, τη συνύπαρξη, τη δημιουργικότητα και την ανατροπή, φέρνοντας μαζί του αναμνήσεις από τα καλύτερά μας καλοκαίρια. Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα εκλεκτικό μείγμα μουσικής, χορού, αθλητισμού, παραστάσεων, συζητήσεων, παιχνιδιών και σύγχρονης τέχνης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, το Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση και την Ημερίδα του SNF Agora Institute.

Η Joyce DiDonato, ο John Cale, ο Seu Jorge, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Kronos Quartet & ο Sam Green, το American Contemporary Music Ensemble, ο Alexi Murdoch, οι Στέρεο Νόβα, οι The Barr Brothers, το American Ballet Theatre Studio Company και το Theater of War είναι μερικά μόνο από τα σπουδαία ονόματα που συναντήθηκαν στη σκηνή του SNFestival τον περασμένο Ιούνιο. Για οκτώ ημέρες, περισσότεροι από 186.000 επισκέπτες έζησαν τη μοναδική εμπειρία του SNFestival στο ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένων των 4.000 δρομέων που συμμετείχαν στον βραδινό αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον.

5ος Αγώνας Δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον – 23 Ιουνίου, 2019

Το Summer Nostos Festival 2019 ξεκινά στις 23 Ιουνίου, 2019 με τον 5ο Αγώνα Δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, που πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας. Ο βραδινός αγώνας δρόμου έχει αναδειχθεί πλέον σε μια από τις δημοφιλέστερες αθλητικές διοργανώσεις στην Αθήνα.

Συνέδριο του ΙΣΝ και Ημερίδα του SNF Agora Institute – 24 Ιουνίου – 26 Ιουνίου, 2019

Το Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση ξεκίνησε το 2012 και έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα ανοιχτό, διεθνές φόρουμ που έχει φιλοξενήσει ομιλητές από όλο τον κόσμο, ενώ στην 7η διοργάνωσή του, το 2018, καλωσόρισε σχεδόν 1.000 συμμετέχοντες.

Οι ομιλητές του 7oυ Διεθνούς Συνεδρίου του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τους Darren Walker, Πρόεδρο του Ford Foundation, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Πληροφορικής στο ΜΙΤ, Garry Kasparov, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού, Νικόλα Χρηστάκη, επικεφαλής του Human Nature Lab στο Πανεπιστήμιο Yale, Mike Lazaridis, Ιδρυτή του Perimeter Institute for Theoretical Physics, Dr. Timothy Shriver, Πρόεδρο του κινήματος των Special Olympics International και πολλούς ακόμη ομιλητές, διακεκριμένους ο καθένας στον τομέα δράσης του. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό από το συνέδριο του προηγούμενου έτους είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org.

Τα τελευταία επτά χρόνια, το Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση έχει παρουσιάσει θεματικές όπως η οικονομική κρίση, ο ρόλος της Κοινωνίας Πρόνοιας, η βιωσιμότητα, οι επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, η σημασία του δημόσιου χώρου, τα αίτια της πολιτικής και κοινωνικής πόλωσης, η ανατροπή.

Καθώς έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το 8ο Συνέδριο, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πορείας του. Το Συνέδριο προσελκύει πλέον συμμετέχοντες από χώρους πέρα από τα στενά όρια της κοινωφελούς δράσης και έτσι μας γεννιέται η ανάγκη και η επιθυμία να διευρύνουμε τους στόχους, την οπτική και τις θεματικές του προγράμματος, θέτοντας νέα, ολιστικά ερωτήματα.

Προκειμένου να αποτυπώσουμε το νέο αυτό κεφάλαιο στην εξέλιξή του, το συνέδριο μετονομάζεται σε Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (The SNF Conference).

Το 2019, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 25 Ιουνίου, με τις διεργασίες να ξεκινούν νωρίς το πρωί και να διαρκούν ως το απόγευμα. Ο στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε ομιλητές υψηλού επιπέδου από διαφορετικούς κλάδους και χώρους, θέτοντάς τους την πρόκληση να τοποθετηθούν και να συζητήσουν για θεματικές που βρίσκονται έξω από τα όρια της αυθεντίας τους. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις γραμμικές, παραδοσιακές, ασφαλείς προσεγγίσεις και στην πορεία να προσπαθήσουμε να εισάγουμε ένα νέο τρόπο σκέψης και αναζήτησης.

Το θέμα του Συνεδρίου για το 2019 είναι:

Προσπαθούμε να προσπεράσουμε τις «ταμπέλες», τα όρια και τις συμβάσεις και να προσκαλέσουμε απροσδόκητες συζητήσεις από ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, πολιτισμούς, εθνικότητες και γεωγραφικούς χώρους, προκειμένου να εξετάσουν ένα ζήτημα, όχι ως εμπειρογνώμονες αλλά ως σύγχρονοι στοχαστές.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει συζητήσεις γύρω από θέματα όπως το Περιβάλλον, τα Σύνορα, η Αποτυχία, η Πίστη, η Γυναίκα, η Ταυτότητα, ο Χαρακτήρας, τα Συναισθήματα και τα ΜΜΕ.

Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, θα προσκαλέσουμε τους συμμετέχοντες να ψηφίσουν έναν τίτλο για το συνέδριο με βάση τις συζητήσεις που παρακολούθησαν.

Eπιπλέον, στις 26 Ιουνίου, 2019, θα πραγματοποιηθεί η 2η Ημερίδα του SNF Agora Institute, σε συνεργασία με το Johns Hopkins University, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς του ΙΣΝ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ. Η πρώτη ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2018, εξέτασε τα αίτια της κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης και τους τρόπους αντιμετώπισής της. To ΙΣΝ έχει υποστηρίξει με δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων τη δημιουργία του SNF Agora Institute, του νέου αυτού ακαδημαϊκού και δημόσιου οργανισμού, ο οποίος έχει σαν στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες καθώς και την προώθηση του ανοιχτού και πολιτισμένου διαλόγου.

Όπως πάντα, το Summer Nostos Festival θα περιλαμβάνει πληθώρα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival καθώς και την ατζέντα του Συνεδρίου του ΙΣΝ και της Ημερίδας του SNF Agora Institute.

Μείνετε συντονισμένοι!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00