5α Ολύμπια Μονοπάτια

Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2019

5α Ολύμπια Μονοπάτια

 

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώνας Ολύμπια Μονοπάτια 2019 (Veronica thessalica edition) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, την ίδια ημέρα με τον Χ. Ενιπέα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου). Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250 μέτρα και το μέγιστο 650. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν 20.00 μ.μ. την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και θα θα ολοκληρωθούν στις 20.00 μ.μ. την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

Για εγγραφή πατήστε εδώ

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 7/12) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώς και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 8/12) και ώρες 07:30-09:15(μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ ευρώ.

Ο κάθε αθλητής δικαιούται αναμνηστικό, τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3 ωρών), ηλεκτρονική χρονομέτρηση  και υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή «κοπάνες» (νερό και διάφορα σνακς).

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 3 (τρεις) ώρες. Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, συστήνεται όμως να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, αιμοστατικό, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους.

 

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο email: info@olympus-marathon.com

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 10 Σεπτεμβρίου 2019

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι