Heroes Ultra

Ζήσε την απόλυτη υπερδρομική περιπέτεια, στον αγώνα δρόμου των ηρώων της Κρήτης. Βάδισε στα χνάρια της απαγωγής Κράιπε, της θρυλικότερης επιχείρησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περιγραφή διαδρομής:

Απόσταση: 154,2 χλμ | Συνολική ανάβαση: 5.400 μ | ITRA/UTMB Βαθμοί: 6

Ακολουθώντας την πορεία διαφυγής της απαγωγής Κράιπε, το Heroes Ultra διασχίζει την κεντρική Κρήτη από Βορά προς Νότο σε μία διαρκή εναλλαγή εικόνων και τοπίων.

Η διαδρομή εκκινεί στην πανέμορφη Μονή Βωσάκου του 17ου αιώνα, φωλιασμένη μέσα στα Ταλλαία Όρη. Στα πρώτα 50 χλμ ανηφορίζει σταδιακά τον Ψηλορείτη, περνώντας από τα Ανώγεια προς το οροπέδιο της Νίδας και από εκεί σκαρφαλώνοντας μέχρι τα Ακώλυτα σε ύψος 1.920 μ.

Ύστερα, κατηφορίζει προς το Αμάρι και τα χωριά του Κέδρου, περνώντας από τη Νίθαυρη, Αγ.Παρασκευή, Άνω Μέρος, Δρυγιές, Βρύσες, Γερακάρι για να καταλήξει στην Πατσό, πριν κινηθεί δυτικά προς το Δήμο Ρεθύμνου.

Στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής, ο δρόμος παίρνει κατεύθυνση νότια από το Βιλανδρέδο και τις Αλώνες, πάνω από τον Κρυονερίτη για να κατηφορίσει για τελευταία φορά προς τον τερματισμό στην Παραλία Περιστερέ στο Ροδάκινο, όπου αθλητές θα μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους και μία ρακή δίπλα στη θάλασσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή και τους σταθμούς ανεφοδιασμού/αποκλεισμού μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας www.heroesultra.com.

Σταθμοί αναψυκτικών:

8 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού/αποκλεισμού προσφέρουν νερό και τρόφιμα -- Περισσότερα σημεία ανεφοδιασμού με νερό κατά μήκος της διαδρομής -- Ζεστό γεύμα και ψυχαγωγία στον τερματισμό

Παροχές χώρου διεξαγωγής:

Εκκίνηση: τουαλέτες, parking, παράδοση προσωπικών ειδών
Σταθμοί ανεφοδιασμού: τουαλέτες, νερό, τρόφιμα, ανταλλαγή προσωπικών ειδών (κύριος σταθμός στο Γερακάρι), parking, μασάζ (Γερακάρι), πρώτες βοήθειες
Τερματισμός: τουαλέτες, νερό, τρόφιμα, παραλαβή προσωπικών ειδών, parking, μασάζ, πρώτες βοήθειες

Κόστος Συμμετοχής

€ 195 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015
€ 235 από 1 Ιανουαρίου 2016 μέχρι 1 Μαρτίου 2016

Διαμονή

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση αθλητών και επισκεπτών, επιστρατεύσαμε τη βοήθεια του The Travel Company στο σχεδιασμό ανταγωνιστικών πακέτων διαμονής στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μεταξύ άλλων, η επιλογή των ειδικά διαμορφωμένων πακέτων θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις σας στο νησί, μιας και πολλές από τις δραστηριότητες της διοργάνωσης (παραλαβή αριθμού αθλητή, ενημέρωση, ομιλίες κτλ) θα επικεντρωθούν στο συνεργαζόμενο ξενοδοχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα και όλες τις ανάγκες διαμονής σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας εδώ

Χάρτης διαδρομής

Open in a new window

Route Video

Η απαγωγή Κράιπε

Την νύχτα της 26 Απριλίου 1944, μία ομάδα αποτελούμενη από Κρήτες αντάρτες και κομάντος της Βρετανικής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων SOE τολμά το αδιανόητο: την απαγωγή του διοικητή των Ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στην Κρήτη, Στρατηγού Χάινριχ Κράιπε, κάτω από τη μύτη των Γερμανών.

Μία από της θρυλικότερες επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεκινά.

Με 30,000 Γερμανούς διώκτες στα χνάρια τους και για τις επόμενες 20 ημέρες, οι απαγωγείς θα διαφύγουν της σύλληψης, κουβαλώντας τον αιχμάλωτο Στρατηγό πάνω από τον Ψηλορείτη και για πάνω από 150 χλμ στο σημείο συνάντησης με το σκάφος που θα μεταφέρει την ομάδα στην Αίγυπτο.

Αυτή είναι η διαδρομή διαφυγής των απαγωγέων μέσα από την άγρια ομορφιά της Κρητικής ενδοχώρας.

Wikipedia - Η απαγωγή του υποστράτηγου Κράιπε

Χρονικό όριο:

30 ώρες

Μεγ. αριθμός συμμετεχόντων:

250

Διαθέσιμη χρονομέτρηση:

Ναι

Πρόσθετες πληροφορίες:

Καιρός:

+20c/Πολύ Ζέστη

Ιστοσελίδα:

Άνοιγμα σε νέο παράθυρο

-

  

-

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00