1οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος «Ο Δρόμος της Ελπίδας»

Με μεγάλη χαρά ο διοργανώνει και προκηρύσσει για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 τους 1οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος με την ονομασία «Ο Δρόμος της Ελπίδας». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Νότια Ηλεία- Ολυμπία, στην περιοχή όπου κατέκαψε η μεγάλη πυρκαγιά του Αύγουστου 2007, αφήνοντας πίσω της θύματα και καταστροφή, και τώρα η φύση και οι άνθρωποι προσπαθούμε να την αναζωογονήσουμε, με την Ελπίδα οδηγό μας. Ένας αγώνας στην μνήμη των δραματικών συνεπειών της πυρκαγιάς, με το βλέμμα στο μέλλον και την πρόοδο του τόπου μας, μέσω της ανάδειξης του φυσικού κάλλους και των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής μας.

 

Στο πρόγραμμα υπάρχει ένας Ημιμαραθώνιος αγώνας 22,5 χιλιομέτρων με 950 μέτρα υψομετρική, μέτριας δυσκολίας με δύσκολα σημεία, σε δασικούς δρόμους κυρίως και σε μονοπάτια, με ξεχωριστό και μοναδικό σε σχέση με άλλους αγώνες σημείο την διάσχιση του Αρχαίου Κάστρου με το Αρχαίο Θέατρο σε ύψος 650 μέτρων (το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο σε τέτοιο υψόμετρο)!

Επίσης υπάρχει και ένας αγώνας 9,5 χιλιομέτρων με 350 υψομετρική για αρχάριους, ο οποίος επίσης διασχίζει το Αρχαίο Κάστρο!

Όλοι οι αθλητές θα βραβευτούν με αναμνηστικό δίπλωμα. Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες γενικής, καθώς και οι τρεις πρώτοι των κατηγοριών θα παραλάβουν και δώρα που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια. Οι κατηγορίες είναι 3 για κάθε τους άντρες, 18- 30 η πρώτη, 30-50 η δεύτερη και 50+ η Τρίτη, ενώ για τις γυναίκες είναι 2 , 18- 40 η πρώτη και 40+ η δεύτερη

 

Οι αθλητές έχουν περιθώριο 4.30 ωρών για να ολοκληρώσουν τον Ημιμαραθώνιο και 2.00 για να ολοκληρώσουν τον μικρό αγώνα.

 

Όταν ολοκληρωθούν οι βραβεύσεις και οι απονομές, θα προσφερθεί φαγητό και ποτό, δωρεάν στους αθλητές και με 5 € αντίτιμο στους συνοδούς-επισκέπτες.

 

Η συμμετοχή ανέρχεται στα 10€ για τον Ημιμαραθώνιο και στα 5€  για τα 9,5 χλμ. Με 5€ επιπλέον αντίτιμο, προσφέρεται και αυθημερόν μεταφορά από Αθήνα με λεωφορεία. Οι συμμετοχές θα ανοίξουν στις 01/07/2016, με κατάθεση του κατάλληλου ποσού σε λογαριασμό που θα ανακοινωθεί, μαζί με το site του αγώνα, σε λίγες μέρες.

 

Σας περιμένουμε όλους με χαρά να γνωρίσετε τον όμορφο τόπο μας και να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την Ελπίδα μετά την καταστροφή.

 

Κανονισμοί αγώνα

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ο αγώνας αποτελεί μια διοργάνωση του Συλλόγου Μακισταίων, στο πλαίσιο των γενικότερων δραστηριοτήτων του.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα και αρμόδια επί αποτελεσμάτων, ποινών και ενστάσεων είναι το Δ..Σ. του Συλλόγου Μακισταίων

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στους άνδρες υπάρχουν 3 κατηγορίες Α1) 18-30, Α2) 30-49, Α3)50+ . Στις γυναίκες υπάρχουν δύο κατηγορίες Γ1) 18-40, Γ2) 40+. Για να είναι έγκυρη μία κατηγορία θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 5 (πέντε) συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στα 10€ για τον Ημιμαραθώνιο και 5 € για των 9,5 χλμ  και η καταβολή του μπορεί να γίνεται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία της αφετηρίας μέχρι και μισή ώρα πριν την ορισμένη ώρα εκκίνησης ή σε λογαριασμό του συλλόγου που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα. Το παραπάνω ποσό αποτελεί οικονομική ενίσχυση για τον Σύλλογο Μακισταίων, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα έξοδα διοργάνωσης του αγώνα.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η αίτηση συμμετοχής θα γίνεται στη γραμματεία της αφετηρίας, που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακίστου έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να γίνονται στην ιστοσελίδα του Αγώνα (θα ανακοινωθεί) από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της παρούσας προκήρυξης μέχρι και μια εβδομάδα πριν την ημέρα του αγώνα. Επισημαίνουμε ότι η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής δεν είναι δεσμευτική για την διοργάνωση, παρά μόνο αν ο αθλητής καταθέσει το κατάλληλο αντίτιμο στον λογαριασμό του συλλόγου που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Στην τραπεζική κατάθεση είναι απαραίτητο να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο, αγώνα κ κατηγορία συμμετοχής και επιθυμία αυθημερόν μεταφοράς κατά το υπόδειγμα: Χρήστος Χρήστου, 22,5 χλμ (ή 9,5 χλμ), Α3 (ή Γ2), ΜΕΤ (ή ΟΧΙ ΜΕΤ)

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Όσοι είναι κάτω των 18 και επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να παρουσιάζουν την έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.

 

ΟΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο αριθμού συμμετοχών για τη διοργάνωση του 2016 ανέρχεται στους εκατόν πενήντα (150) αθλητές/αθλήτριες.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού ορίζεται στις 4.30 ώρες για να ολοκληρώσουν τον Ημιμαραθώνιο και 2.00 ώρες για να ολοκληρώσουν τον μικρό αγώνα.   

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Αλλοίωση, απώλεια ή μη εμφανής αριθμός τιμωρείται με αποκλεισμό. Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής του κάθε αθλητή θα γίνεται μέχρι και μισή ώρα πριν από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης, στο χώρο της αφετηρίας του αγώνα.

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του αγώνα σημαίνεται καθ’ όλη τη διάρκειά του με άσπρη-κόκκινη ταινία, εκτυπωμένα κόκκινα βέλη κατεύθυνσης και Χ (αδιέξοδο), καθώς και χιλιομετρικές ενδείξεις.

 

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:  Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε τέσσερα (4) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής, όπου παρέχεται νερό  και στερεά τροφή.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 4. Όλοι οι Σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή (ή τον κηδεμόνα του), το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι διοργανωτές φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού (Σαμαρείτες). Τα μέλη τους θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλα τα κομμάτια της διαδρομής, θα φέρουν χαρακτηριστική  ενδυμασία με το σχετικό λογότυπο. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του κατά τη διαδρομή, παραχωρώντας τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα κάποιο μέλος του Ερυθρού Σταυρού που θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής. Σε περιπτώσεις όπου μέλη της του Ερυθρού Σταυρού υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Εφόσον μέλος του Ερυθρού Σταυρού ή της Επιτροπής του Αγώνα κρίνει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τα στοιχεία του αγώνα ή να τον αναβάλλουν/ματαιώσουν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μετά την προκήρυξή του. Σε περίπτωση βροχόπτωσης και ολισθηρότητας , η διοργάνωση έχει φροντίσει για  εναλλακτική και πιο σύντομη διαδρομή. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων, ο αγώνας θα ματαιωθεί.

 

ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής/shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης, 4) εξωτερική υποστήριξη, 5) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά. Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης ή για καταλογισμό δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η διοργάνωση διατηρεί τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του αγώνα από συνεργάτες στους οποίους αναθέτει το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.

 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ: Αναμνηστικά έπαθλα απονέμονται στους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης και επιπλέον στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης. Αναμνηστικά μετάλλια απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές/αθλήτριες κάθε κατηγορίας με την προϋπόθεση ότι κάθε τιμώμενη κατηγορία συγκεντρώνει τουλάχιστον τρεις αθλητές. Σε διαφορετική περίπτωση τιμάται μόνον ο πρώτος νικητής της κατηγορίας. Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής απονέμεται σε όλους τους αθλητές, ασχέτως τελικής κατάληξης (τερματισμός ή εγκατάλειψη), όπου αναγράφεται ο τελικός χρόνος και σειρά γενικής κατάταξης ή το σημείο εγκατάλειψης, για όσους εγκατέλειψαν. Μετά την απονομή οι συμμετέχοντες δικαιούνται γεύμα που προσφέρει η διοργάνωση, με επίδειξη του σχετικού κουπονιού που θα προμηθευτούν πριν την έναρξη. Οι συνοδοί μπορούν να έχουν γεύμα επίσης με χρέωση 5€.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι διοργανωτές και/ή η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Η διοργάνωση έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν τουαλέτες για τους άντρες και τις γυναίκες

 

Υπάρχει χώρος αποθήκευσης των σακιδίων των αθλητών από όπου θα παραλαμβάνουν οι αθλητές τα σακίδια που παρέδωσαν στην αφετηρία, τα οποία θα φέρουν με αυτοκόλλητο το νούμερο τους (κόκκινο για τις γυναίκες, μπλε για τους άντρες)

 

Η απονομή αναμνηστικών επάθλων και μεταλλίων στους θα γίνει σε ειδική εκδήλωση μετά τον τερματισμό.

 

Για όσους μετακινηθούν από άλλες πόλεις με ΙΧ αυτοκίνητα, θα έχουν την δυνατότητα να σταθμεύσουν σε πάρκινκ το οποίο βρίσκονται κοντά στο σημείο εκκίνησης

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Για τυχόν απορίες, διευκρινήσεις και πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου (θα ανακοινωθεί) όπου θα σας απαντούμε το αργότερο σε μία ημέρα.

 

Κανονισμοί του αγώνα, χάρτες και λεπτομέρειες της διαδρομής καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στον ιστότοπο του αγώνα (θα ανακοινωθεί).

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι