ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση συμπλήρωσης προκήρυξης 5ης γύρας Κεφαλονιάς Ληξούρι - Αργοστόλι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5ΗΣ ΓΥΡΑΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΞΟΔΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

Για 2η φορά η γύρα μας αφορά όλους-  μετάλλια συμμετοχής για τα 10κμ διαδρομής

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Μετά την απόφαση διεξαγωγής της 6ης γύρας για δεύτερη φορά αντίστροφα και με δεδομένη την δυσκολία και τις υψηλές απαιτήσεις του εν λόγω εγχειρήματος που απευθύνεται σε πολύ έμπειρους και ικανούς δρομείς, (λόγω της μεγάλης κλίσεως σημείου της διαδρομής μήκους περίπου 4κμ) , σας γνωρίζουμε τα εξής:

  • Ορίζουμε 1 σημείο εξόδου της διαδρομής στα 10κμ. Το εν λόγω σημείο αφορά σε δρομείς που επιθυμούν να αγωνιστούν σε 10κμ απόσταση χωρίς να επιχειρήσουν την ανάβαση αλλά και σε εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν την ανάβαση χωρίς ωστόσο να συνεχίσουν για άλλα 23 χιλιόμετρα έως τερματισμού στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Ασφαλώς θα υπάρχουν οχήματα που θα συγκεντρώσουν τους δρομείς που διακόπτουν στα εν λόγω σημεία οδηγώντας τους στον τερματισμό.

  • Οι συμμετέχοντες στις δύο αυτές εναλλακτικές διαδρομές θα λάβουν απλά μετάλλια συμμετοχής- εφόσον βέβαια αποχωρήσουν στα δύο αυτά σημεία και όχι πριν από αυτά- ενώ οι τερματίσαντες και τα περίπου 33 κμ θα λάβουν ειδικά ανάγλυφα μετάλλια.

  • Ο Σύλλογός μας προσπαθεί να δημιουργήσει κίνητρα και προϋποθέσεις ώστε ο δρομικός αθλητισμός να καταστεί προσβάσιμος σε όλους και δει σε ομάδες πληθυσμού που λόγω εργασιακών, κοινωνικών ή οικογενειακών υποχρεώσεων ή εξαιτίας της απουσίας προγενέστερης αθλητικής δράσης δεν έχουν την δυνατότητα ή το δέλεαρ να ασκηθούν συστηματικά.

Επισημαίνεται ότι και αυτοί που συμμετέχουν στα 10 κμ εγγράφονται κανονικά από το σχετικό λινκ.

Εγγραφές: https://results. chronolog.gr/registration. aspx?h= b7ff5c0c69194b7ee44e9141e99f9b 5f

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 6ΗΣ ΓΥΡΑΣ

Ο αγώνας έχει αφετηρία την Κεντρική πλατεία Ληξουρίου (για φέτος) ενώ παλαιότερα ξεκινούσε από το Αργοστόλι. Διέρχεται για περίπου 8 κμ με μικρές εναλλαγές ανηφόρας κατηφόρας, εντός Ληξουρίου και εν συνεχεία για περίπου 2κμ έχει παραλιακή κατεύθυνση στην περιοχή του Λειβαδίου με όμορφη θέα. Ακολουθεί μία απαιτητική ανάβαση περίπου 5κμ με υψομετρική περίπου 200 μ, ενώ εν συνεχεία ακολουθείται ο περιφερειακός δρόμος σε μία  πορεία ευθεία και κατηφορική  σχεδόν στο σύνολό της (από τα 15κμ έως τα 32).

Η διαδρομή είναι εκπληκτικής θέας καθώς συνδυάζει το απόκρημνο αλώβητό ορεινό στοιχείο με το καθάριο γαλάζιο της ακτογραμμής του Ιονίου. Προς το τέλος στα 2500-3κμ συναντά το κοιμητήριο του Δραπάνου ενώ στα 1800 μέτρα περίπου πριν το τέλος της, διέρχεται από το μνημείο της γέφυρας De Bosset και οδεύει παραλιακά για άλλα 800μ περίπου όπου στρίβει αριστερά προς το μέγαρο των δικαστηρίων και εν συνεχεία δεξιά με κατεύθυνση στον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

 

Εκ του ΣΔ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

-

 

 

 

Καλεντάρι

Error: No articles to display

Αποτελέσματα

Περισσότερα
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Error: No articles to display