ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αιθιοπία: Ο Γκεμπρσελασιέ δώρισε 50.000 δολάρια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο Χαϊλέ Γκεμπρσελασιέ δώρισε σχεδόν 50.000 δολάρια στην εθνική εκστρατεία της Αιθιοπίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας 'Αμπιι Αχμέτ 'Αλι ανακοίνωσε την σύσταση της επιτροπής αναζήτησης πόρων για την καταπολέμηση της Covid-19.

Σήμερα, σύμφωνα με τις αναφορές του BBC, ο θρύλος των αποστάσεων Χαϊλέ Γκεμπρσελασιέ συνέβαλε στο έργο της επιτροπής με 50.000 δολάρια. 

«Δεν είναι η στιγμή να κερδίσουμε, αλλά να σώσουμε ζωές. Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη εποχή και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο.
Αυτή είναι μια πολύ διαφορετική στιγμή που πρέπει να κερδίσουμε. Τα πάντα σε όλο τον κόσμο έχουν σταματήσει και οι αθλητικές διοργανώσεις ακυρώθηκαν, οπότε πρέπει να είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινότητά μας».

Η επιτροπή που σύστησε η κυβέρνηση συγκεντρώνει κεφάλαια και υλικά για να βοηθήσει στην προετοιμασία έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα των 105 εκατομμυρίων κατοίκων της ανατολικής Αφρικής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι