Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Ο «Δωδεκάλογος» για την αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την διοίκηση της Ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ) η Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού, ανακοίνωσε τον "Δωδεκάλογο", όπως αναφέρει που θα δρομολογήσει άμεσα μετά τις εκλογές.

 

 

12+1 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

1. ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το διοικητικό μοντέλο της ομοσπονδίας και η διακυβέρνηση του αθλήματος επιβάλλεται να περάσουν σε νέα εποχή. Η ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία, η μεγαλύτερη εξωστρέφεια και διαφάνεια, το άνοιγμα στην κοινωνία με νέες συνέργειες και συνεργασίες, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και διείσδυση του στίβου σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα. Στη διοίκηση πρέπει να υπάρχουν προσωπικότητες από όλους τους σχετικούς χώρους, παλιοί πρωταθλητές, πετυχημένοι πρόεδροι σωματείων, διακεκριμένοι επιστήμονες, τεχνοκράτες και έμπειρα επαγγελματικά στελέχη.
Πιστεύουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε επιτυχημένα ένα αντίστοιχο μοντέλο διοίκησης με αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπου το Εκτελεστικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά και της επέκτασης-διαχείρισης της «επιχειρηματικής» δραστηριότητας της ομοσπονδίας, καθώς με τα νέα δεδομένα στον αθλητισμό απαιτούνται πολλές γνώσεις και ειδική κατάρτιση, δεν αρκεί πλέον η απλή τεχνική γνώση του αθλήματος.
Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο θα μετέχουν τεχνοκράτες αλλά και εκπρόσωποι του ΔΣ, οι οποίοι θα υποβάλουν εισηγήσεις στο ΔΣ για να παίρνονται οι αποφάσεις. Για ευελιξία και εξοικονόμηση πόρων θα καταργηθούν οι μηνιαίες συνεδριάσεις του ΔΣ με φυσική παρουσία στα γραφεία της ομοσπονδίας. Το ΔΣ θα συνεδριάζει τρεις φορές το χρόνο διά ζώσης και θα το κάνει όπου διεξάγονται Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Φεβρουάριο, Ιούνιο, Οκτώβριο). Οι υπόλοιπες συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
Πρέπει να έρθουμε όλοι κοντά στην αθλητική δράση και να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στους αθλητικούς χώρους και λιγότερο στα γραφεία. Και φυσικά τα 122.000 χιλ. ευρώ που σήμερα δίνονται για συνεδριάσεις ΔΣ, θα πάνε στα σωματεία!

2.ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2028"

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και το εθνικό πλάνο για την μετάβαση του στίβου σε μια νέα εποχή απαιτεί να υπάρχει και μία κορύφωση, ένας μεγάλος στόχος ορόσημο, ο οποίος θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του χώρου για την επίτευξή του. Το όραμα της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 στη Θεσσαλονίκη, είναι ρεαλιστικό και θα αποτελεί στρατηγική επιλογή της νέας διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. Στόχος είναι το 2028 ως διοίκηση να έχουμε ολοκληρώσει το έργο της αναγέννησης του κλασικού αθλητισμού και να έχουμε υλοποιήσει το στρατηγικό σχεδιασμό, που θα φέρει τον ελληνικό στίβο να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι είναι σήμερα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Να έχει πολλαπλασιάσει το φίλαθλο κοινό του, να έχει βελτιώσει το αγωνιστικό του επίπεδο, να έχει αποκτήσει βάθος σε όλα τα αγωνίσματα, να έχει αναδείξει νέους προπονητές, νέους πρωταθλητές και νέα στελέχη, να έχει καθιερώσει ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα εγγυάται αξιοκρατία, αξιοπιστία, διαφάνεια, προοπτική, εξέλιξη και να εκφράζει ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

 

3.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Η απαξίωση των δρόμων αντοχής είναι ένα θλιβερό φαινόμενο εδώ και δεκαετίες και δεν συμβαδίζει καθόλου με τη μεγάλη αύξηση των διοργανώσεων λαϊκών αγώνων αντοχής. Η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος θα περίμενε κάποιος ότι θα συμβάλει στην ποιοτική και ποσοτική αύξηση των αθλητών αντοχής. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Προτεραιότητά μας θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδίας, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί 4ετές πρόγραμμα ανάπτυξης των δρόμων αντοχής σε όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά επίσης ποσοστό επί των εσόδων από τις συμμετοχές στο μαραθώνιο, θα διατεθεί αποκλειστικά και απευθείας στην υλοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Αντοχής.

 

4.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ-ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ

Μία νέα πρωτοποριακή για την Ελλάδα πρωτοβουλία θα είναι και η δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Ακεραιότητας-Διαφάνειας-Ισονομίας, ακριβώς στα πρότυπα των διεθνών αρχών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είναι μία κομβικής σημασίας πρωτοβουλία που θα πάρουμε, καθώς ο κλασικός αθλητισμός πρέπει να ταυτίζεται με το υγιές, το δίκαιο, το διάφανο, το θετικό, το άξιο, το ίσο.
Η Ανεξάρτητη Αρχή θα είναι αυτή που θα επιβλέπει αθλητές, προπονητές, σωματεία, αυτή που θα συνεργάζεται με άλλες αρχές και φορείς και που θα διαχειρίζεται απευθείας όλες τις υποθέσεις παρατυπίας, διαφθοράς, φαρμακοδιέγερσης, κλπ. Θα την αποτελούν διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους απαραίτητους τομείς, που δεν θα έχουν καμία οργανική σχέση με την ομοσπονδία, τις ενώσεις, τα σωματεία, τους προπονητές, τους αθλητές.

 

5.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Οι Περιφερειακές Ενώσεις θα αναβαθμιστούν και θα έχουν ουσιαστικό αντικείμενο ώστε να λειτουργούν πραγματικά ως «μικρές ομοσπονδίες» με ευθύνη να υλοποιούν το σχέδιο ανάπτυξης του στίβου στην περιφέρειά τους. Με βάση το νέο μοντέλο αναπτυξιακού και υψηλού αθλητισμού που σχεδιάζουμε, κάθε Περιφερειακή Ένωση θα απασχολεί πέντε ομοσπονδιακούς προπονητές (ένας επικεφαλής-Περιφερειάρχης και ένας για κάθε τομέα αγωνίσματος).
Τρεις φορές το χρόνο στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας, η κάθε Περιφερειακή Ένωση θα μετέχει ενεργά και θα παρουσιάζει ενώπιον του ΔΣ σχετική έκθεση, ώστε να υπάρχει μία συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση των προγραμμάτων. Το σχέδιο προβλέπει λειτουργία Περιφερειακών Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα κατά αντιστοιχία των διοικητικών περιφερειών (εκτός της Αττικής που θα έχει δύο) στοχεύοντας στην βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης του στίβου, αλλά και μεγαλύτερο αγωνιστικό συναγωνισμό μεταξύ των σωματείων.

 

6.ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Το ποσό που μοιράζει η ομοσπονδία στα σωματεία τα τελευταία χρόνια ως ενίσχυση προπονητικού έργου δεν ξεπερνά τα 400 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή σχεδόν μόλις το 5% του συνολικού προϋπολογισμού! Αύξησή του κατά 100% είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει και αποτελεί για εμάς το σημείο εκκίνησης για ακόμη μεγαλύτερη στήριξη.
Παράλληλα θα αναμορφωθεί και ο μηχανισμός αξιολόγησης των σωματείων, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και κάθε σωματείο ανάλογα με το έργο του και τη δυναμική του να εισπράττει την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση. Στόχος το πρώτο έτος της νέας διοίκησης να διπλασιάσουμε τουλάχιστον την ενίσχυση από την αξιολόγηση μέσα από την νέα κατανομή του προϋπολογισμού.
Θα δοθεί βάρος στον αγωνιστικό αθλητισμό, θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αθλητών στις κατηγορίες Κ23, Κ20 και Κ18 ετών που έχουν μεγάλη ανάγκη να στηριχθούν, ενώ η ετήσια αξιολόγηση όλων των σωματείων θα βγαίνει με την παρουσία τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (ποιοτική και ποσοτική) σε συνδυασμό με την κατάταξη των αθλητών τους στο Εθνικό Ranking που θα δημιουργηθεί ως ένα επιπλέον εργαλείο αξιολόγησης.

 

7.ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ
Ο ρόλος τους προπονητή στο οικοδόμημα του κλασικού αθλητισμού είναι ίσως ο πλέον σημαντικός, αφού έχει πολλαπλές ευθύνες απέναντι σε γονείς, αθλητές, σωματεία, ομοσπονδία, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον ο προπονητής στίβου σε οποιαδήποτε βαθμίδα κι αν βρίσκεται, έχει απαξιωθεί και εκμηδενιστεί.Ομοσπονδιακοί προπονητές με μηδενικά συμβόλαια και την ελπίδα απόσπασης ή έστω με αμοιβή 120 ευρώ το μήνα γιατί είναι και καθηγητές, είναι ντροπή για όλους και η πρώτη μας επιλογή θα είναι να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την ευτελιστική αντιμετώπιση των καθηγητών φυσικής αγωγής, από τους οποίους απαιτούμε αποτελέσματα χωρίς να προσφέρουμε κανένα εφόδιο.Ο πολλαπλασιασμός του αριθμού συμβασιούχων αμειβομένων ομοσπονδιακών προπονητών με αύξηση αποδοχών σε όλες τις κλίμακες, είναι προτεραιότητα για εμάς και κάτι που το θεωρούμε απαραίτητο για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Μόνο έτσι θα υπάρχει σοβαρό κίνητρο επιστροφής των προπονητών στον αγωνιστικό αθλητισμό, αφού σήμερα είτε ασχολούνται με την προσωπική εκγύμναση πολιτών είτε με τα φυτώρια συλλόγων.Θα απασχοληθούν ομοσπονδιακοί προπονητές σε όλη την Ελλάδα, με ένα νέο αποκεντρωμένο μοντέλο στο οποίο το 90% εξ αυτών θα είναι προπονητές που θα δουλεύουν και θα υπάγονται στις Περιφερειακές Ενώσεις και θα έχουν και την απαραίτητη επιστημονική στήριξη. Τα μέλη των εθνικών ομάδων θα υποστηρίζονται με προετοιμασίες σε ετήσια βάση και με συγκεκριμένο προγραμματισμό, ο οποίος θα βγαίνει και θα εγκρίνεται από το ΔΣ κάθε Οκτώβριο.Θα υπάρχει διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες για όλους, θα υπάρχει οργανόγραμμα Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού με πυραμίδα τεχνικής διεύθυνσης, η οποία θα παρέχει συγκεκριμένη προοπτική εξέλιξης για όλους τους προπονητές και σε όλες τις βαθμίδες με βάση το έργο τους και μόνο. Ο προπονητής θα είναι προπονητής και θα λειτουργεί ως προπονητής, ώστε να διεκδικεί κάτι καλύτερο μέσω του προπονητικού του έργου και όχι μέσω άλλων διαδικασιών.

 

8.ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ο αθλητής είναι το επίκεντρο και γι αυτό θα δοθεί μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη στήριξη σε όλους τους αθλητές του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού. Δεν θα υπάρχει αθλητής στον Σχεδιασμό χωρίς οικονομική στήριξη. Το συνολικό ποσό αλλά και ο συνολικός αριθμός αθλητών που θα εντάσσονται ετησίως στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό θα αυξηθούν κατά 50% σε σχέση με σήμερα. Επιπλέον, όσοι αθλητές ανήκουν σε κάποια από τις κατηγορίες του Σχεδιασμού και είναι από 22 ετών έως 31 ετών, θα είναι ασφαλισμένοι για όσο διάστημα είναι στο Σχεδιασμό, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα χρόνια του πρωταθλητισμού.
Έως σήμερα το ποσό που διατίθεται από την ομοσπονδία ως οικονομική ενίσχυση, δεν καλύπτει περισσότερους από 30 αθλητές που βρίσκονται στις τρεις πρώτες κατηγορίες, εκ των οποίων οι μισοί υπολογίζεται πως εισπράττουν ετησίως λιγότερα από 6000 ευρώ και φυσικά όλοι τους είναι ανασφάλιστοι. Πέραν του οικονομικού σκέλους, θα υπάρξει πολλαπλή στήριξη σε έναν συνολικό αριθμό 100 και πλέον αθλητών μελών των προεθνικών ομάδων, με προπονητικές συγκεντρώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, ιατρικές εξετάσεις, εργομετρικές μετρήσεις, διατροφικά προγράμματα, ψυχολογική υποστήριξη, κλπ.
Στήριξη όμως των αθλητών είναι και οι αγώνες, γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουν όλη την προσπάθεια. Γι αυτό και δεν θα χάνεται καμία απολύτως αγωνιστική ευκαιρία. Δεν θα ξαναμπούν ποτέ όρια δυσκολότερα από αυτά των διεθνών ομοσπονδιών, ενώ και η συμμετοχή της εθνικής ομάδας Α-Γ, Ε-Ν και Π-Κ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα γίνει με πλήρη σύνθεση σε όλα τα αγωνίσματα και χωρίς παρασκηνιακές συναλλαγές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι σοβαρό κίνητρο για να συνεχίζουν την προσπάθεια οι αθλητές. Δεν θα τους το στερήσουμε.

 

9.ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρέπει να γίνει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό προϊόν και πρέπει να μεταμορφωθεί σε μία διοργάνωση με ενδιαφέρον για το φίλαθλο κοινό, ώστε να θέλει κάποιος να την παρακολουθήσει είτε ως θεατής στο στάδιο είτε ως τηλεθεατής στο σπίτι.Το μοντέλο πρόκρισης για συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα βασίζεται στην φιλοσοφία των διεθνών ομοσπονδιών και θα είναι ένας συνδυασμός ορίων με το Εθνικό Ranking, ενώ η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αποτελεί το βασικό κριτήριο αξιολόγησης αθλητών και σωματείων. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α-Γ, Ν-Ν, Ε-Ν, Π-Κ, ΠΠ-ΠΚ, Ανωμάλου, Βουνού, Δρόμου, Κλειστού, θα αποτελέσουν το μοναδικό μηχανισμό αξιολόγησης των σωματείων, ενώ οι συντελεστές αξιολόγησης θα αναδιαρθρωθούν πλήρως για να υπάρξει μία καλύτερη ισορροπία μεταξύ κατηγοριών και διοργανώσεων.Επίσης, θα επιτραπεί η συμμετοχή στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ σε αθλητές Κ40 ανεξαρτήτου περιορισμού, αλλά και σε μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές που την προηγούμενη χρονιά βρέθηκαν εντός της 50άδας του αγωνίσματος σε επίσημες διοργανώσεις βετεράνων. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στίβου (Α-Γ), δρόμου, ανωμάλου και βετεράνων, θα μετατραπούν σε φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού, όπου θα συνυπάρχουν οι πρωταθλητές του σήμερα με τους διαχρονικούς αθλητές.

 

10.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΤΗΣΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ελλάδα των 5 σημαντικών διεθνών μίτιγκ (Τσικλητήρεια, Ολυμπιακό, Βαρδινογιάννεια, Βενιζέλεια, Παπαφλέσσεια), την τελευταία δεκαετία έγινε ουσιαστικά η Ελλάδα του κανενός. Παρά τις όποιες προσπάθειες ξεκίνησαν μόλις πέρσι - κι αυτές αναγκαστικά λόγω της έναρξης του World Ranking - για αναβάθμιση και πραγματική διεθνοποίηση του μίτιγκ των Χανίων ‘’Βενιζέλεια’’, εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλο πραγματικά διεθνές μίτιγκ σταδίου.Αποτελεί δέσμευση η επαναφορά της χώρας στο διεθνή χάρτη με τουλάχιστον τρία διεθνή αξιολογημένα μίτιγκ από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλα πέντε θεματικά μίτιγκ (κλειστού, σκυταλοδρομιών, δρόμων/αλμάτων, ρίψεων, συνθέτων), ώστε και οι Ελληνες αθλητές να έχουν ευκαιρίες να μετέχουν χωρίς έξοδα και ταλαιπωρία ταξιδιωτικών μετακινήσεων σε καλούς αγώνες και παράλληλα να συγκεντρώνουν πολύτιμους βαθμούς για το World Ranking.
Επίσης, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας, την ευθύνη των Ενώσεων και τη συνεργασία των Περιφερειών, θα δημιουργηθεί Λίγκα δύο κατηγοριών με 14 μονοήμερες συναντήσεις συνολικά σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα καλύψουν τις αγωνιστικές ανάγκες όλων των αθλητών και αγωνισμάτων, θα ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο των αγώνων, ενώ θα αποτελέσει και ένα πολύ ποιοτικότερο και ελκυστικότερο τηλεοπτικό προϊόν για να επαναφέρουμε τον ελληνικό στίβο στην τηλεόραση.

 

11.ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ - ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επιμόρφωση, η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση, θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα του στρατηγικού μας σχεδιασμού και τα επιμορφωτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν θα απευθύνονται προς όλους και θα είναι για όλους, αθλητές, προπονητές, γονείς, παράγοντες. Η επιμόρφωση δεν θα είναι προνόμιο κανενός και θα γίνεται από τους διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.Οι πέντε ετήσιες κοινές προπονητικές συγκεντρώσεις που θα καθιερωθούν και θα διοργανώνονται από κάθε Τομέα Αγωνίσματος, θα έχουν υποχρεωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, καθώς στο πρόγραμμά τους θα εντάσσονται σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια και θα παρουσιάζονται εκθέσεις, αναλύσεις, προγράμματα και κατευθύνσεις στους νέους προπονητές, ώστε να έχουν μία ενιαία κατεύθυνση από τους διακεκριμένους και επιτυχημένους τεχνικούς και επιστήμονες στο αντικείμενό τους. Βασικό μας μέλημα στην ενότητα της επιμόρφωσης, θα είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών που σήμερα είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Πάρα πολλά παιδιά του υψηλού αθλητισμού μόλις γίνουν 32-33 ετών και αντιλαμβάνονται πως κλείνει ο κύκλος του πρωταθλητισμού, βρίσκονται αντιμέτωπα με την σκληρή πραγματικότητα ως άνεργοι, ανειδίκευτοι, ανασφάλιστοι και αποπροσανατολισμένοι, καθώς δεν υπήρξε ποτέ πρόγραμμα διπλής καριέρας με τον πρωταθλητισμό. ‘’Το πρόγραμμα καριέρας μετά τον Πρωταθλητισμό’’ θα μπει άμεσα σε εφαρμογή και θα καλύψει όλους τους αθλητές του σχεδιασμού που στα 29 τους θα καλούνται να επιλέξουν ένα τριετές πρόγραμμα της Ομοσπονδίας που θα υλοποιείται σε συνεννόηση με τα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να το παρακολουθήσουν παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα έχουν εξασφαλισμένο και ένα χρόνο πρακτικής εξάσκησης, ώστε από τα 32-33 τους να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους χωρίς να νοιώσουν ποτέ πως τα 15 χρόνια πρωταθλητισμού πήγαν χαμένα.

 

12.ΑΝΟΙΓΜΑ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Η έλλειψη αθλητικών υποδομών και επαρκών χώρων εκγύμνασης αθλητών του υψηλού αθλητισμού είναι ένα σοβαρό ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα. Το άνοιγμα, η ανακαίνιση, η αξιοποίηση και η λειτουργία αθλητικών κέντρων όπως αυτό της Παιανίας, του Ολυμπιακού Χωριού, της Πάρνηθας, της Πανεπιστημιούπολης, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Καρπενησίου, αλλά και η διασφάλιση του Άγιου Κοσμά και του ΟΑΚΑ, είναι πρωτοβουλίες που παίρνουμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (ΓΓΑ, Περιφέρειες, Δήμοι, κλπ.) και είναι μία προσπάθεια και διεκδίκηση που δεν θα σταματήσει μέχρι να εξασφαλιστεί για το άθλημα αυτό που δικαιούται.

 

+1... ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ


Η δημιουργία Λέσχης Πρωταθλητών αποτελεί επίσης μία σημαντική καινοτομία με πολλές διαστάσεις. Θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την ομοσπονδία και μέλη της θα μπορούν να είναι μόνο αθλητές (ενεργοί, ανενεργοί), οι οποίοι θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τριμελής επιτροπή που θα εκφράζει όλα τα επίπεδα του Σχεδιασμού, θα ψηφίζεται ανά δύο χρόνια από τους ίδιους τους αθλητές και θα αποτελεί τη φωνή των αθλητών ενώπιον του ΔΣ. Η κίνησή μας δεσμεύεται πως ο σεβασμός, η αξιοκρατία, η ισονομία, η διαφάνεια και η αξιοπρέπεια, είναι βασικές αξίες και αρχές που θα επανέλθουν στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πλάνο μετάβασης του ελληνικού κλασικού αθλητισμού σε μία σύγχρονη και επίκαιρη θέση μέσα στην κοινωνία, την οικογένεια, την παιδεία και το αθλητικό κίνημα.

 

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00