Με μέτρα ασφαλείας αλλά και αισιοδοξία η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ»

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ».  Η εκδήλωση λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του Covid-19 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά, με τη συμμετοχή μόνο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στα γραφεία του Συλλόγου στην Κατερίνη.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειος Ιωαννίδης ευχαρίστησε όλους τους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδος (σε βουνό και στίβο), αθλητές και αθλήτριες που το όνομα τους γράφτηκε στις χρυσές σελίδες του Ελληνικού Αθλητισμού  -όπως ο Δημήτρης Θεορακάκος, Χριστόφορος Μερούσης, Σπύρος Ανδριόπουλος, Νίκος Πολιάς, Γεωργία Χριστοδούλου κ.α -για τις ευχές και τα μηνύματά τους με αφορμή την εκδήλωση. Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και υπεραποστάσεων Νικόλαο Γούλα αλλά και όλα τα  Σωματεία ανά την Ελλάδα που έστειλαν χαιρετισμούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη που δίνουν καθημερινό αγώνα κατά του Κορωνοϊου από διάφορες θέσεις ευθύνης (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ΕΚΑΒ, σώματα ασφαλείας και υπαλλήλους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων κ.α.) καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όσων μελών έφυγαν από τη ζωή κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

 

 

Αναλυτικά στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος ανέφερε:

«Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω όλες και όλους στη σημερινή διαφορετική κοπή πίτας του Συλλόγου μας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, φέτος ήταν μονόδρομος να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας από απόσταση, καθώς αυτό που προέχει είναι η ζωή και η ασφάλειά μας. Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να κόψουμε την πίτα του Συλλόγου μας όπως παλιά. Το έχουμε άλλωστε ανάγκη να βρεθούμε επιτέλους όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές χωρίς απαγορεύσεις και περιορισμούς.

Το 2020 ήταν μία δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά. Περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις ομαδικές προπονήσεις, απαγόρευση αγώνων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την περασμένη χρονιά σημάδεψε επίσης ένα τραγικό περιστατικό: o άδικος χαμός του αγαπημένου μας συναθλητή, φίλου και μέλους του Συλλόγου μας Λάζαρου Σιδηρόπουλου. Ακολούθησε ο χαμός του Νικολάου Καϊμακάμη πριν λίγες εβδομάδες που επίσης μας συγκλόνισε.

Είναι σημαντικό όμως, ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και τις δυσάρεστες  καταστάσεις, είμαστε εδώ, όρθιοι, δυνατοί και έτοιμοι να συνεχίσουμε το πολυετές και πλούσιο έργο του Συλλόγου μας. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι κοντά στο Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» και συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη των σκοπών του.

Η διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων και ενημερωτικών ημερίδων εφόσον το επιτρέψουν οι αρμόδιοι φορείς, οι ετήσιες καρδιολογικές εξετάσεις για όλα τα μέλη μας, η ανακαίνιση και συντήρηση της Αθλητικής και Πολιτιστικής μας στέγης καθώς και η ενίσχυση του αθλητικού εξοπλισμού που είναι  απαραίτητος για την διοργάνωση αγώνων, αποτελούν μερικούς από τους πρωταρχικούς στόχους του Συλλόγου μας για το 2021. Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί στην κατάργηση του ορισμένων βιβλίων του Συλλόγου ή διαχειριστικών εντύπων καθώς στις προθέσεις του Δ.Σ. είναι η εγκατάσταση λογισμικού και η τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων.

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ».

Κομμάτια από την βασιλόπιτα δόθηκαν ξεχωριστά :

  • Άγιο Νέστορα, Προστάτη του Αθλητισμού
  • Στην Αθλητική και Πολιτιστική μας Στέγη
  • Σε όλους τους φορείς του Ν. Πιερίας που στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου
  • Σε όλες τις Διασωστικές Ομάδες, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αθλητικά Σωματεία, εθελοντικούς φορείς κ.α που συμμετέχουν ενεργά στις διοργανώσεις μας.
  • Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού και Υπεραποστάσεων
  • Στον αδελφοποιημένο με τον Σύλλογό μας, Παγκύπριο Σωματείο Δρομέων ‘’Περικλής Δημητρίου’’.
  • Σε όλα τα μέλη μας, σε όλη την Πιερία και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • Στο τμήμα αιμοδοσίας, στα μέλη και τους φίλους αιμοδότες του Συλλόγου μας.
  • Στους χορηγούς, δωρητές και δωροθέτες του Συλλόγου μας.
  • Σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που διαχρονικά προβάλουν το έργο του Συλλόγου μας.
  • Στην Όλγα που φέτος είναι αφιερωμένος ο Δρόμος Αλληλεγγύης 2021.

 

 

Ενίσχυση του Ε.Ε.Σ. (τοπικό Παράρτημα Κατερίνης).

Τέλος ενημερώνουμε ότι όσα χρήματα θα δίνονταν για την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, θα δοθούν στο τοπικό παράρτημα του Ε.Ε.Σ. σε αναγνώριση της συμβολής του κατά της πανδημίας.

Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους!! 

Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο!!

Καλή Χρονιά!!

Από το Δ.Σ.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι