46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ.

Με ιδανικές συνθήκες ολοκληρώθηκε στις 5/3/2023 ο 46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ. με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες να φεύγουν με θετικές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Έτσι, άλλη μία διοργάνωση του ιστορικού αγώνα του ΣΔΥΑ πέρασε στην ιστορία και σίγουρα θα μείνει έντονα χαραγμένη στην μνήμη όσων συμμετείχαν.

Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, εξελίχθηκε με ασφάλεια στην νέα ανανεωμένη  διαδρομή στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, οι οποίες υποδέχθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής τους δρομείς που παρέλαβαν τον αριθμό τους, έκαναν το ζέσταμα τους και ετοιμάστηκαν για την απόσταση του Ημιμαραθώνιου και αργότερα των 5 χλμ., ακολουθώντας τις οδηγίες των διοργανωτών.

Την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε για μια ακόμη χρονιά η MyRace.

Η ατμόσφαιρα ήταν σαφώς επιβαρυμένη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και δρομείς και διοργανωτές τίμησαν τα θύματα κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν από την εκκίνηση κάθε αγώνα.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση δεν υπήρχε μουσική κυρίως λόγω πένθους, αλλά και για τον λόγο ότι η περιοχή είναι υδροβιότοπος που φιλοξενεί δεκάδες είδη άγριων πουλιών.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 π.μ. από τον Νίκο Σκουλή υιό του τιμώμενου προσώπου Παναγιώτη  Σκουλή στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο αγώνας, καθώς και από την Πρόεδρο του ΣΔΥΑ κ. Ελένη Μπερτσάτου. Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Σκουλής, διάβασε ένα εξαιρετικά συγκινητικό και συνάμα εμπνευστικό μήνυμα  του πατέρα του, αποσπώντας το χειροκρότημα δρομέων και θεατών.

Στον αγώνα είχαν εγγραφεί περίπου 500 δρομείς, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοχή του ιστορικού αγώνα παρά την αλλαγή της τοποθεσίας.

Οι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος  Μπόλιας με χρόνο 1:13:00, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ, όπως και το 1:15:36 του δεύτερου Αθανάσιου Καρβουνιάρη και με τον Αθανάσιο  Παπασημακόπουλο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 01:22:08.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Κατερίνα Σάπαρη με 1:31:48 ενώ τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν η Ρένα Καβακοπούλου και η Μαρία Πολυζώη με 1:36:46 και 1:42:04 αντίστοιχα.

Οι νικητές ευχαρίστησαν την οργανωτική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση και δήλωσαν ότι απόλαυσαν τον αγώνα καθώς η διαδρομή ήταν εύκολη και η υποστήριξη υποδειγματική!