Προσωπικότητες από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης θα δώσουν το «παρών», την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο ραντεβού για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττικής πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μαζί με τους χιλιάδες δρομείς που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε,
Τη στήριξή τους στον 3ο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, η οποία, αν και διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, υπόσχεται πως θα βρεθεί στο πλευρό των δρομέων το πρωί της 8ης Οκτωβρίου, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης.
Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού στον Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης, συνδέεται με το γεγονός ότι ο αγώνας αποτελεί το κλείσιμο των Ιωνικών Γιορτών, ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Αττική.
Στο πρόγραμμα του 3ου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης εντάσσονται διαδρομές 2.500 μ., 5.000 μ. και 10.000 μ. Για τις δύο τελευταίες έχει τεθεί ως όριο ηλικίας συμμετοχής το 12ο έτος, ενώ στη διαδρομή των 2.500 μ. γίνονται δεκτοί δρομείς ανεξαρτήτως της ηλικίας τους.
Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Περισσότερες πληροφορίες
www.neasmirnihistoricrun.gr/ και https://www.facebook.com/NeaSmyrniHistoricRun/
Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ






















