Οι Ομάδες του 35ου ΑΜΑ. GTP και ... μπόνους σε όσους τερματίσουν

Δρομέας η ίδια δεν θα μπορούσε να μη μεταφέρει αυτή της την αγάπη για το τρέξιμο και στην εταιρεία GTP. 

 

Ο λόγος για τη Μαρία Θεοφανοπούλου εκδότρια και διευθύνουσα σύμβουλο του Greek Travel Pages, που είναι και από τους υποστηρικτές του Μαραθωνίου της Αθήνας. 

Συμμετέχει στα 5 και στα 10χλμ, κούρσες που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο και αυτό ήταν που την οδήγησε να δημιουργήσει την ομάδα στην εταιρεία: «Τα τελευταία χρόνια τρέχουν και τα παιδιά μου, 15, 13 και 9 ετών αντίστοιχα και έτρεχα μαζί τους. Ο λόγος ήταν ότι ήθελα να μπουν στη διαδικασία του συμμετέχω, του αγωνίζομαι, ασχολούμαι με το σώμα μου. Ακριβώς αυτό ήθελα να καταφέρω και στο γραφείο. Να μπει αυτή η κουλτούρα και στο γραφείο. Με το που γίναμε χορηγοί και υπήρχε η επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, άρχισα να δίνω και ένα ...τυράκι, για να συμμετέχουν και οι υπάλληλοι στα αθλητικά δρώμενα, μέσω του Μαραθωνίου και τους είπα ότι όποιος τρέξει και τερματίσει θα έχει και ένα μπόνους!». 

 

Το είδατε δηλαδή και λίγο επιχειρηματικά... «Όχι. Δεν το είδα επιχειρηματικά, απλά διαπίστωσα, πως όταν οι υπάλληλοι είναι σε καλή φυσική κατάσταση, πηγαίνουν όλα καλύτερα. Από το να κάθονται να καπνίζουν, να διαμαρτύρονται ότι τους πονάει το χέρι ή το πόδι είναι καλύτερα να μπουν στη φιλοσοφία και να καταλάβουν ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να τρέξουν. Πολλοί φοβούνται, δεν το έχουν κάνει και διστάζουν μέχρι να δοκιμάσουν». 

 

Η ομάδα του GTP μετράει μόλις ένα χρόνο, καθώς η πρώτη του συμμετοχή ήταν πέρυσι: « Αρχίσαμε δειλά-δειλά ως ομάδα με κριτήριο οι συμμετέχοντες να είναι εργαζόμενοι στην εταιρεία ή φίλοι. Πλέον αριθμούμε 16 άτομα, τα οποία προπονούνται μόνα τους, δεν υπάρχει δηλαδή προπονητής και κοινές προπονήσεις και θα πάρουν μέρος στο 5άρι και στο 10άρι». 

 

Θεωρεί δύσκολο να υπάρξει κάποιος που θα προσπαθήσει να πάρει μέρος στο Μαραθώνιο, πιο πολύ βλέπει να το επιχειρεί η ίδια, παρά κάποιος από τους υπαλλήλους: «Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τόσο να πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο, απλά αυτοί που μετέχουν να τρέξουν την απόσταση, που έχουν επιλέξει και να τερματίσουν. Θα ήθελα να μπορέσω να πείσω όλους τους υπαλλήλους, να πάρουν μέρος αλλά αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να το θέλει και το ίδιο το άτομο. Να θέσει στόχο αρχικά τα 5χλμ. και σιγά-σιγά να ανεβαίνει, αλλά θα πρέπει να το έχει, να το θέλει και το ίδιο το άτομο». 

 

Σας έχει εξομολογηθεί κάποιος από την ομάδα, πως αποφάσισε να τρέξει στον Μαραθώνιο; « Όσοι τρέχουν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου θεωρώ ότι είναι ένας στόχος ζωής, για να πουν ότι το έκαναν. Θα σας αναφέρω το παράδειγμα μιας φίλης, που δεν το είχε πολύ, είναι αυτό που λέμε την «τραβήξαμε» εμείς για να πάρει μέρος στον αγώνα, πριν 3 χρόνια. Τερμάτισε με δυσκολία στα 5χλμ., αλλά μπήκε στο...τρυπάκι του αγώνα. Ενεργοποίησε αυτό το... dna, που χρειάζεται για να αρχίσει. Την επόμενη χρονιά  προπονήθηκε κανονικά με προπονητή, έτρεξε το 10άρι και μετά από 2 χρόνια μετείχε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Τόσο απλά». 

 

Ο φετινός στόχος της ομάδας είναι να τερματίσουν τρέχοντας: «Μπορείς να τραβήξεις τον κόσμο να το κάνει. Φίλοι μου βλέποντας τους αγώνες που τρέχω, καθώς συμμετέχω σε πολλούς, τους μπαίνει το...μικρόβιο και θέλουν να τρέξουν αυτοί και τα παιδιά τους. Πρώτος μας στόχος στο φετινό αγώνα είναι να μην περπατήσει κάποιος. Να τερματίσουν όλοι τρέχοντας. Για τους πιο προχωρημένους είναι να ξεπεράσουν το δικό τους ρεκόρ». 

 

Από τη θέση της ως διευθύντρια ενός περιοδικού, που προβάλλει την Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στο Λονδίνο, για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού « Το έχω πει πως ο Μαραθώνιος βοηθάει πολύ. Η Ελλάδα χρειάζεται να επεκτείνει  την τουριστική περίοδο και να μην επικεντρώνεται μόνο σε κάποιους μήνες. Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι με κάποια μεγάλα events. Ο Μαραθώνιος είναι ένα από αυτά. Εχει πολύ μεγάλη προβολή, μπορεί να διεξάγεται μία ημέρα, αλλά απασχολεί και φέρνει κόσμο για μια εβδομάδα και παραπάνω.  

 

Το υποστηρίζουν και πάρα πολύ, πλέον, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, με προγράμματα, με προσφορές στα ξενοδοχεία για να μπορέσει ο κόσμος που θέλει να έρθει να τρέξει στο Μαραθώνιο. Είναι από τα βασικά μεγάλα events, που έχει η χώρα και για την προβολή της στο εξωτερικό και μπορεί να προωθήσει και έναν άλλο τουρισμό, τον αθλητικό, που μπορούμε ως χώρα να τον υποστηρίξουμε πολύ καλά». 

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

 

 

 

Καλεντάρι

Error: No articles to display

Αποτελέσματα

Περισσότερα
 
 
 

Καλεντάρι

Error: No articles to display