Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Η κοινωνική προσφορά του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας βρίσκεται δίπλα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Από το 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας συνεχίζουν το πρόγραμμα συνεργασίας με Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα.

Φέτος, στο πλαίσιο του αγώνα θα έχουμε τη συνέχιση δύο συνεργασιών και την προσθήκη ακόμα μίας. Η WWF Ελλάς, η Ε.ΨΥ.ΜΕ. και η Λάρα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους, να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο κοινό αναφορικά με τους σκοπούς τους, όσο και να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα ως μια πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων και πόρων για την υλοποίηση των στόχων τους.

Με τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, οι Συνεργαζόμενες Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ιδρύματα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά σε ένα κοινό ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και σύμπραξης, και παράλληλα να βρεθούν στο επίκεντρο του ευρύτερου ενδιαφέροντος καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του αγώνα.

Σκοπός των διοργανωτών είναι πάντα η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης και η ανάδειξή της σε όχημα ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωφελών Μη-Κερδοσκοπικών φορέων και οργανισμών.

Δύο λόγια για τις τρεις ΜΚΟ που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2018.

WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 δράσεις προστασίας της μοναδικής ελληνικής φύσης.

Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου, να συμβάλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεμπέση 21, 117 43 Αθήνα

Τηλ.: 210 3314893 - Fax: 210 3247578

Email: supporters@wwf.gr

www.wwf.gr/marathon/

"Εταιρία ψυχοκοινωνικών μελετών"

Η Ε.ΨΥ.ΜΕ είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται κυρίως σε κατοίκους του Πειραιά και των όμορων δήμων με αυτισμό, νοητική αναπηρία και ήπια ψυχιατρικά αλλά και τους κηδεμόνες – φροντιστές τους. Η Ε.ΨΥ.ΜΕ στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ενισχύοντας την κοινωνική σταθερότητα και την ψυχική υγεία των ωφελουμένων από τα προγράμματα της. Τα προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τα Κέντρα Ημερησίας φροντίδας είναι προσεχτικά σχεδιασμένα με κατεύθυνση τις πολυποίκιλες ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μάρκου Μπότσαρη 33, Δραπετσώνα, 18648

Τηλέφωνο: 210-4635391, Φαξ: 210-4419181

web: www.epsyme.gr

email: info@epsyme.gr

"Λάρα"

H σχολή σκύλων - οδηγών "Λάρα", είναι ΜΚΟ με σκοπό τη δωρεάν εκπαίδευση και παροχή, ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε ανθρώπους με απώλεια όρασης.  

Ιδρύθηκε το 2008 και μέχρι σήμερα, συμβάλλει δυναμικά στη διάδοση του θεσμού των σκύλων - οδηγών στην Ελλάδα. 

Έργο της είναι, η εκπαίδευση των ανθρώπων με απώλεια όρασης στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό με το λευκό μπαστούνι και η προετοιμασία τους για λήψη σκύλου - οδηγού, η επίβλεψη εκτροφικών προγραμμάτων για την εξεύρεση των κατάλληλων σκύλων, η ενημέρωση του κοινού, η συνεκπαίδευση των σκύλων - οδηγών με τους χειριστές τους και η εφ’ όρου ζωής υποστήριξή τους, η εκπαίδευση εξιδεικευμένου προσωπικού κι εθελοντών και η θέσπιση νομοθετικών πλαισίων που αφορούν στην ελέυθερη διέλευση των σκύλων - οδηγών. 

Η σχολή, απαρτίζεται κατά 90% από εθελοντες κι υποστηρίζεται αποκλειστικά από δωρέες και χορηγίες.  

Στοιχεία Επικοινωνίας

web: www.laraguidedogs.gr

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00