Στη Θεσσαλονίκη ανοίγει η θερινή σεζόν με το Κύπελλο ρίψεων

Στη Θεσσαλονίκη ανοίγει η θερινή σεζόν με τη διεξαγωγή του Χειμερινού Κυπέλλου ρίψεων, το Σάββατο (17/3). Οι αγώνες  είναι η ιδανική ευκαιρία για τους αθλητές να κάνουν τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν και παράλληλα να διεκδικήσουν τα όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού.
 
Η χρονιά περιλαμβάνει εξαιρετικές προκλήσεις για μικρούς και μεγάλους, αφού στο πρόγραμμα υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών του Βερολίνου.
 
Η Χρυσούλα Χαναγνωστοπούλου θα κάνει στην ουσία, το πρώτο της αγώνα στη χρονιά - είχε συμμετάσχει σε προπονητική ημερίδα στο Βερολίνο στη διάρκεια της προετοιμασίας της στην αρχή του χρόνου - με στόχο να δει από την αρχή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αν είναι δυνατόν να ξεμπερδέψει από την αρχή με το όριο (59,60 μ.) για τη διοργάνωση του Βερολίνου. 
Η Σοφία Υφαντίδου επέλεξε φέτος να ρίξει την προσοχή της στον ακοντισμό και να διεκδικήσει σε αυτό το αγώνισμα τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς και στη Θεσσαλο. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 59,26  μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στη διάρκεια της σεζόν. Σ
 
Δυνατός αγώνας θα γίνει στην σφαιροβολία των Ανδρών με τους Κυριάκο Ζώτο και Τάσο Λατιφλάρι να είναι ακόμη "ζεστοί" από τους αγώνες του κλειστού και να κυνηγούν από νωρίς μεγάλες επιδόσεις. Στη σφαιροβολία των Εφήβων, ο Οδυσσέας Μουζενίδης προέρχεται από το 20,58 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού και πλέον είναι έτοιμος να δείξει και στον ανοιχτό στίβο, την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ φαίνεται πως πολύ σύντομα στη σεζόν θα είναι σε θέση να απειλήσει το δικό του 20.67μ., που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία.
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σφυροβολία, ως έφηβος πλέον, ενώ στον ίδιο αγώνα θα είναι και ο Μανώλης Καμτσικλής, που πέρυσι συμμετείχε στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Γκροσέτο. Στον ακοντισμό κορασίδων ξεχωρίζει η Ελίνα Τζένγκο, ενώ παρούσα θα είναι και η 15χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα, η οποία ασχολείται με τα σύνθετα. Το όριο (45,00 μ.) για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ18 θα διεκδικήσει από νωρίς η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια κατηγορία η παρουσία της Μαρίας Τοπούζη στη σφυροβολία. Τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε θα διεκδικήσουν στη διάρκεια της σεζόn, η Μελπομένη Γρηγοριάδου και ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμός νεανίδων και εφήβων αντίστοιχα.
 
Σήμερα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και το προπονητικό καμπ ρίψεων, στο πλαίσιο του οποίου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την ετήσια εργομετρική αξιολόγηση. 
 
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του καμπ.
 
Το πρόγραμμα των αγώνων (Σάββατο, 17/3)
10.00 Σφαιροβολία Κ, Δισκοβολία Π
11.00 Σφαιροβολία Π, Δισκοβολία Κ
12.00 Σφυροβολία Π, Ακοντισμός Γ -Κ
13.00 Σφυροβολία Κ
13.30 Ακοντισμός Ε-Π
14.00 Σφυροβολία Α-Ε, Σφαιροβολία Γ-Ν
15.00 Ακοντισμός Κ 
15.30 Σφαιροβολία Α-Ε, Σφυροβολία Γ-Ν
16.00 Ακοντισμός Π
17.00 Δισκοβολία Γ-Ν
18.30 Δισκοβολία Α-Ε
 
*Ολα τα αγωνίσματα θα γίνουν στο προπονητήριο ρίψεων "Κώστας Σπανίδης", με εξαίρεση τον αγωνισμό, που θα λάβει χώρα στο βοηθητικό στάδιο Κ2.
 
Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι