Ταλίν 2014: Ξεκινάει η προσπάθεια της εθνικής μας

Ένα  γεμάτο  από  ένταση ,δυνατές  συγκινήσεις, πάθος και καλές επιδόσεις, διήμερο ξεκινάει αύριο στο Ταλίν της Εσθονίας μαζί με την Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Η Ελληνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης, γνωρίζοντας εξ αρχής, πως η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος στόχος.

Οι αθλητές μας εκτός των άλλων έχουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του καιρού, καθώς η θερμοκρασία στο Ταλίν δεν ξεπερνάει τους 15 βαθμούς. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΝΕΡΙΤ (13.00-16.00), αλλά και μέσα από το www.segas.gr (13.00- 17.00) και τα site του ομίλου 24MEDIA (www.sport24.gr, www.contra.gr, www.dailymotion.com.gr) , χορηγού επικοινωνίας της ομοσπονδίας.


Ο Λούης Τσάτουμας για πολλοστή φορά θα κληθεί να προσφέρει στην ομάδα τις υπηρεσίες του και να μαζέψει τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Ο πρωταθλητής μας με 8,25 μ. είναι ο κορυφαίος από τους δώδεκα μετέχοντες και ως τέτοιος θα επιδιώξει να τελειώσει τον αγώνα.  
Με την κορυφαία επίδοση ταξίδεψε στη διοργάνωση και ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος, που πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 2,30 μ. στην Οστράβα και φαίνεται πως θα έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο αγώνισμα. Ο Λευκορώσος Αντρέι Τσουρίλα με 2,29 μ. και ο Ρουμάνος Μιχάι Ντονισάν, θα διεκδικήσουν επίσης την πρώτη θέση στο ύψος.


Το βασικό αγώνισμα του ο Λυκούργου Τσάκωνα είναι τα 200 μ., όμως, αύριο θα εκπροσωπήσει τη χώρα και στα 100 μ. με στόχο μια επίδοση καλύτερη από το φετινό του 10.41. Η Γεωργία Κοκλώνη, μπορεί να έχει την έβδομη επίδοση στα 100 μ., όμως, διαθέτει εμπειρία που της επιτρέπει να ελπίζει σε μια καλύτερη θέση και έναν χρόνο γρηγορότερο από το φετινό της  11.47.
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη, που με 4.60 μ. έχει την καλύτερη επίδοση στο επί κοντώ και το προβάδισμα για την πρώτη θέση. Η Ιρλανδή Τόρι Πένα έχει την αμέσως καλύτερη επίδοση με 4,45 μέτρα.


Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα ψάξει τη βολή που θα την φέρει στην πρώτη εξάδα κι αν είναι δυνατόν θα βελτιώνει και το ατομικό της ρεκόρ (57,20 μ.). Η Ελενα Φιλάνδρα επέστρεψε στη διοργάνωση, μετά την περσινή απουσία λόγω της γέννησης του πρώτου της παιδιού. Η  έμπειρη δρομέας μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη στα αγωνιστικά επίπεδα που θέλει, ωστόσο είναι σε θέση να κυνηγήσει την πρώτη οχτάδα στα 800 μέτρα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ανδρέα Δημητράκη στα 1.500 μ., που έχει στα πόδια του 3.45.51.
Δημήτρης Γράβαλος και Αγνή Δερβένη έχουν επωμιστεί την κούρσα της παρατεταμένης ταχύτητας, που αναμένεται να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Στα 3.000 μ. στιπλ θα τρέξει η Μαρία Παρδαλού και στα 3.000 μ. η Αναστασία Καρακατσάνη.Ντεμπούτο για τους Γιάννη Λουλά και Κατερίνα Δαλάκα, που θα έχουν δύσκολο έργο στα 400 μ. εμπόδια.
Στο τριπλούν γυναικών η Νίκη Πανέττα θα κάνει προσπάθεια να βρει το ρυθμό της και να κυνηγήσει ένα άλμα κοντά στις δυνατότητες της. Η  επταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου θα ψάξει τη βολή που θα την στείλει στην πρώτη εξάδα του ακοντισμού, ενώ ο Γεράσιμος Θεοδώρου μια βολή κοντά στο ρεκόρ του στη σφαιροβολία.
Το αγώνισμα της σφυροβολίας είναι παραδοσιακά εκείνο με το οποίο ανοίγει η διοργάνωση. Ο Μιχάλης Αναστασάκης, στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση και έχοντας πια σπάσει το φράγμα των 70,00 μ. θα επιδιώξει να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και να ανοίξει με το δεξί την παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση. Ο Κρίστιαν Παρς (Ουγγαρία) και ο Πρίμοζ Κόζμους (Σλοβενία) είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα όχι μόνο του αγωνίσματος, αλλά και της διοργάνωσης.

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ
Οι σειρές που θα αγωνιστούν οι αθλητές στα 100 μ., 400 μ., 400 μ. εμπ., θα ανακοινωθούν  μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής τεχνικής σύσκεψης.
Για τις ομάδες σκυταλοδρομίας διαβάστε εδώ

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι