Το Ηράκλειο γιορτάζει με Run Greece και άλλες εκδηλώσεις

Όπως και τις δύο χρονιές που προηγήθηκαν έτσι και φέτος το Ηράκλειο της Κρήτης θα αγκαλιάσει χιλιάδες πολίτες της πόλης και των γύρω περιοχών με τη διεξαγωγή του Run Greece.

Την Κυριακή (26/4) περισσότεροι από 3.500 δρομείς όλων των επιπέδων θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και θα συμμετάσχουν σε μία μοναδική γιορτή, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και με χορηγό την Wind.

Το Ηράκλειο ζει πλέον σε ρυθμούς Run Greece αφού υπολογίζεται ότι συνολικά 5.000 άτομα, συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και θεατές θα κατακλύσουν την πλατεία Ελευθερίας, του ιστορικού κέντρου της πόλης και το παραλιακό μέτωπο. Μαζί τους και περίπου 500 εθελοντικές, που θα προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στη διοργάνωση.

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εγγραφών υποχρέωσε την οργανωτική επιτροπή να κλείσει το σύστημα εγγραφών και οι πολύ λίγες θέσεις που μπορεί να υπάρξουν, θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους στο κέντρο εγγραφών (Παγκρήτιο στάδιο – θύρα 1 από ώρα 10.00 – 20.00),  το Σάββατο 25 Απριλίου. Από τον παραπάνω χώρο θα πρέπει να περάσουν όλοι οι δρομείς για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το αντίστοιχο μπλουζάκι που θα τρέξουν.

Οι εκδηλώσεις στην Κρήτη θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (24/4), στην πλατεία Ελευθερίας, με το πρόγραμμα Kids Athletics και τη συμμετοχή 300 μαθητών – μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου.  Το Σάββατο στo πλαίσιο της ενημέρωσης των αθλητών – μαθητών, σχετικά με την αναγκαιότητα της προετοιμασίας για τη ζωή τους μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας, αλλά και αυτών που τους στηρίζουν (προπονητές και γονείς), με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ θα διεξαχθούν δύο διαλέξεις (στα Χανιά ώρα 12.00 σε αίθουσα της Τράπεζας Χανίων και στο Ηράκλειο ώρα 18.00 στην αίθουσα Ανδρόγεω) με θέμα «Διπλή καριέρα των αθλητών». Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, αναπληρωτής καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΔΠΘ και παλιός πρωταθλητής στίβου.


Το Σάββατο το πρωί θα γίνει η παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο 20-21/6.

Το απόγευμα του Σαββάτου (18.00), στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου θα διεξαχθεί «Η γιορτή του στίβου της Κρήτης», που φέτος είναι αφιερωμένη στους πρωταθλητές της Κρήτης, αλλά και στον αγώνα Run Greece.  Στη γιορτή θα τιμηθούν οι αθλητές και οι προπονητές τους που διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική χρονιά, οι εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν με την προσφορά των μελών τους τον αγώνα  Run Greece και φυσικά οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί το μεγάλο σύμμαχο του στίβου της Κρήτης, στηρίζοντας κάθε εκδήλωση και προσπάθεια του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

 

 

 

Καλεντάρι

Error: No articles to display

Αποτελέσματα

Περισσότερα
 
 
 

Καλεντάρι

Error: No articles to display