Εισηγήσεις και διάλογος στη συνάντηση με τους ομοσπονδιακούς και τους τεχνικούς που γυμνάζουν αθλητές της εθνικής ομάδας

Στην ανάγκη για στενή συνεργασία στάθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στην διάρκεια της ομιλίας του στους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους τεχνικούς που γυμνάζουν αθλητές των προεθνικών και εθνικών ομάδων.

 Ο Παναγόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συνεργασίας, η οποία φέτος θα πρέπει να είναι πιο στενή από ποτέ, προκειμένου έρθουν θετικά αγωνιστικά αποτέλεσμα σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, με πολλούς και υψηλούς στόχους.

"Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλατε τη χρονιά που πέρασε. Ηταν μια επιτυχημένη σεζόν. Ηρθε η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα με ευκολότερο τρόπο από ότι περιμέναμε και σε εξαιρετικό περιβάλλον, ενώ είχαμε σπουδαίες διακρίσεις αθλητών μας στα μεγάλα ραντεβού. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση σας και να ζητήσω συγνώμη που δεν μπορέσαμε να σας στηρίξουμε όσο θα θέλαμε"., είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε για τη νέα χρονιά: "Το τι θα καταφέρουμε τη νέα χρονιά, θα κρίνει και το πως θα μας αντιμετωπίσει η πολιτεία και η κοινωνία. Καθοριστική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους είναι να υπάρχει στενή και έντονη συνεργασία. Να καταλήξετε έγκαιρα στον προγραμματισμό σας, προκειμένου κι εμείς να δούμε το βαθμό στον οποίο θα μπορέσουμε να τον στηρίξουμε. Θα βρούμε μπροστά μας πολλά προβλήματα και είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προχωρήσαμε σε μετακίνηση πόρων στον υψηλό αθλητισμό. Φέτος η ομοσπονδία άνοιξε ακόμη περισσότερο την ομπρέλα στους προπονητές,  προχώρησε σε ευρύτερη κάλυψη των αθλητών και αύξησε κατά 50% τα χρήματα για προετοιμασίες. Οπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος η ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό των προπονητικών συγκεντρώσεων και των σεμιναρίων".

Αναφορικά με τα σωματεία, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, είπε: "Στηρίζουμε τα σωματεία. Τα πρόσθετα χρήματα που θα έρθουν από την πολιτεία θα κατευθυνθούν απευθείας εκεί. Τη χρονιά που πέρασε δώσαμε κανονικά τα οδοιπορικά προκειμένου να μην διαταραχθεί το αγωνιστικό τους πρόγραμμα" .

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας  Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκε στον προγραμματισμό που έχει ήδη γίνει από την Ομοσπονδία για τη νέα σεζόν, αλλά και τους αγωνιστικούς στόχους. "Ο βασικός  σχεδιασμός της ομοσπονδίας έχει γίνει από τις αρχές Οκτώβρη και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη δική σας δουλειά. Το 2016 περιλαμβάνει πολλούς αγωνιστικούς στόχους. Πρέπει οι προπονητές να καθορίσουν τους στόχους τους και πολλοί από αυτούς είναι σημαντικό να ρίξουν το βάρος τους και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο είναι πιθανό να τους δώσει τη διάκριση", είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σεβαστής και συμπλήρωσε: "Η ομοσπονδία παρά την οικονομική κρίση έχει καταφέρει να συνεχίζει την στήριξη στα σωματεία. Ο ΣΕΓΑΣ είναι ίσως η μόνη ομοσπονδία, που συνεχίζει να δίνει οδοιπορικά, την ώρα που άλλες ομοσπονδίες χρεώνουν ακόμη και για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η δέσμευση για την επιπρόσθετη επιχορήγηση από την πολιτεία υπάρχει και όταν αυτά τα χρήματα έρθουν θα κατευθυνθούν προς τα σωματεία".

Στο Πλαίσιο και τη διαδικασία υποστήριξης αγωνιστικού και προπονητικού προγραμματισμού, αναφέρθηκε στην εισήγηση του ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος. Ο εθνικός προπονητής τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας και τόνισε για μία ακόμη φορά την υποχρέωση των προπονητών να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την καρτέλα.

Για τον σημασία των προπονητικών συγκεντρώσεων μίλησε ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουσιώρας, ενώ ανέλυσε και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Το κομμάτι των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με τον εθνικό προπονητή Παίδων/Κορασίδων, Αποστόλη Αποστολόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το οργανόγραμμα λειτουργίας  αθλητών-προπονητών με την ένταξή τους στην κατηγορία των προεθνικών ομάδων. 

Με το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτησε για τα θέματα που απασχολούν τους προπονητές σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε τις εισηγήσεις

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

 

 

 

Καλεντάρι

Error: No articles to display

Αποτελέσματα

Περισσότερα
 
 
 

Καλεντάρι

Error: No articles to display