Στον George Hirsch το "Εργο Ζωής" της AIMS

Στον George Hirsch θα πάει το βραβείο «Εργος Ζωής» της ΑIMS, στη διάρκεια του Γκαλά των κορυφαίων αθλητών, που θα γίνει στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου.

Η AIMS επέλεξε τον George Hirsch για την συμβολή του στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Αμερική, μέσα από τις εκδόσεις του για το μαραθώνιο και τις εξειδικευμένες γνώσεις του.

Η πρώτη του εμπλοκή με τον μαραθώνιο ήταν το 1976, όταν και συνεργάστηκε με τους διοργανωτές του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης. Από το 1979 διοργάνωσε τον αγώνα  Midnight Run στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Hirsch έχει εργαστεί ακόμη ως σχολιαστής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες, της Σεούλ και της Βαρκελώνης, στο αγώνισμα του μαραθωνίου. Το 1978 ξεκίνησε το περιοδικό Runner ένα από τα σημαντικότερα στο χώρο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια είναι πρόεδρος στο New York Road Runners Club. Η σχέση του με τον μαραθώνιο είναι και…προσωπική, καθώς έχει τρέξει 40 μαραθωνίους και έχει ατομικό ρεκόρ 2 ώρες 38.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του Hirsch στη εξέλιξη του Μαραθωνίου. Ο Hirsch  έχει εργαστεί ακούραστα σε όλη τη σταδιοδρομία του για να πείσει τόσους πολλούς στις ΗΠΑ να ασχοληθούν με τον μαραθώνιο. Περιμένω να τον καλωσορίσω στο σπίτι του Μαραθωνίου, στην Αθήνα, στην Ελλάδα για να παραλάβει το βραβείο του», είπε ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ενώ από την πλευρά του ο Αμερικανός σχολίασε: «Είναι τιμή για μένα να λάβω αυτό το βραβείο από την AIMS και ιδιαίτερα σημαντικό, που η τελετή θα γινει στην Ελλάδα εκεί όπου ξεκίνησε το αγώνισμα».


Το Γκαλά των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων γίνεται για δεύτερη φορά φέτος, από την ΑΙMS με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ. Στις 7/11 θα βρίσκονται στην Ελλάδα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος, ανάμεσα σε αυτούς και ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Dennis Kimetto.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-