Μερούσης και Ρήγα στην τελική ευθεία για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Πέρυσι κατάφερε να κάνει την προσωπική του υπέρβαση και να βιώσει μια από τις εντονότερες στιγμές της αθλητικής του καριέρας, επικρατώντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, στην Αυθεντική διαδρομή.


Ο Χριστόφορος Μερούσης ένα χρόνο μετά, είναι έτοιμος να επιδιώξει μια ανάλογη εμφάνιση. Πριν από αυτό, όμως, έχει να βιώσει τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του, την γέννηση του πρώτου του παιδιού. «Περιμένω με ανυπομονησία την γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Σύμφωνα με όσα μας έχει πει ο γιατρός, η γυναίκα μου θα έχει γεννήσει έως τις 6 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση στις 9 του ίδιου μήνα θα βρίσκομαι στον Μαραθώνα, για την εκκίνηση του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας», είπε ο Μερούσης και συμπλήρωσε: «Παρά τις οικογενειακές υποχρεώσεις, αλλά και κάποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισα στη διάρκεια της προετοιμασίας, έκανα την προσπάθεια μου και πιστεύω πως θα πάει καλά. Κάθε χρόνο ο πήχης μπαίνει όλο και υψηλότερα. Εννοείται πως θέλω να κυνηγήσω και πάλι την πρώτη θέση».

Ο Μερούσης αναφέρθηκε και στο επίπεδο της διοργάνωσης, που πλέον δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μαραθωνίους του εξωτερικού. «Ο Αυθεντικός μαραθώνιος κάθε χρόνο είναι και καλύτερος και αντάξιος των προσδοκιών. Όλο αυτό μεγαλώνει και όλοι εμείς που μετέχουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, γινόμαστε καλύτεροι. Ο Αυθεντικός είναι ένα μεγάλο γεγονός, που δεν αφορά μόνο στην χώρα αλλά και έξω από τα σύνορα της. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό επίπεδο, νομίζω θα είναι αρκετά υψηλό», είπε.

Νέα στο αγώνισμα του μαραθωνίου, αλλά με μια νίκη ήδη στο ενεργητικό της είναι η Σοφία Ρήγα. Η 26χρονη διανύει καλή αγωνιστική κατάσταση και φαίνεται ικανή να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη. «Είμαι καλά και νομίζω πως φάνηκε και στον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Στόχος μου είναι μια επίδοση κάτω από το 2.45 που έκανα το 2011, όπου επικράτησα του αγώνα», είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Όταν παίρνεις την απόφαση να τρέξεις στην Αυθεντική, πας και τρέχεις. Όταν έχεις κάνει σωστή προετοιμασία δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Ξέρουμε ότι η Αυθεντική είναι δύσκολη. Για μένα το πιο επίπονο κομμάτι είναι οι ανηφόρες στο 30ο χιλιόμετρο. Εκεί απλώς κάνεις υπομονή να βγει ο αγώνας. Όλα είναι στο μυαλό, για μένα η προετοιμασία του αγώνα είναι δυσκολότερη από ότι ο αγώνας. Αν έχεις προετοιμαστεί σωστά τότε το σώμα σου πάει ανεξάρτητα με το πως είναι η διαδρομή».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-