Προπονητικές συγκεντρώσεις για...όλους

Οι προπονητικές συγκεντρώσεις ηλικιακές και θεματικές είναι ψηλά στον προγραμματισμός της ομοσπονδίας για τη νέα σεζόν. Ήδη έχει ανακοινωθεί ο βασικός κορμός των καμπ, που θα γίνουν στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και αφορούν όλες τις κατηγορίες. Ο προγραμματισμός έγινε χρονικά νωρίς, προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία αθλητών και προπονητών.

Το καινούριο στοιχείο των προπονητικών καμπ της νέας σεζόν, έχει να κάνει με την θεαματικότητα. Αθλητές ίδιων αγωνισμάτων, όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί υπό την επίβλεψη ομοσπονδιακών τεχνικών, να μοιραστούν γνώση και εμπειρία και να δουλέψουν πάνω στην ίδια προπονητική φιλοσοφία.

Στον άμεσο προγραμματισμό της ομοσπονδίας είναι να ανακοινώσει και την διεξαγωγή προπονητικού καμπ για αθλητές εμποδίων και σπριντ/σκυτάλες, υπό την επίβλεψη του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου.  Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προεργασίες, για την αναζήτηση προπονητικού κέντρου στην Κίνα, όπου θα καταλύσει η εθνική ομάδα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Η εθνική ομάδα Ανδρών/Γυναικών θα πραγματοποιήσει προπονητική συγκέντρωση και στο Ηράκλειο της Κρήτης, την εβδομάδα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

Το πρόγραμμα των προπονητικών συγκεντρώσεων
03-05/01/15 Θεσσαλονίκη, Προπονητική συνάντηση για ρίψεις (Ε/Ν- Π/Κ, Νέων, Α/Γ)
13-15/3/15 Αθήνα-ΟΑΚΑ Προπονητική συνάντηση για οριζόντια άλματα για (Ε/Ν- Π/Κ, Νέων, Α/Γ)
20-22/3/15  Αθήνα-ΟΑΚΑ   Προπονητική συνάντηση για κάθετα άλματα για (Ε/Ν- Π/Κ, Νέων, Α/Γ)
3-9/4/15  Καρπενήσι ή Τρίκαλα Προπονητική συγκέντρωση αντοχής   (Ε/Ν- Π/Κ, Νέων, Α/Γ)                                                                             
16-20/6/15, Ηράκλειο, Προπονητική συγκέντρωση για την εθνική ομάδα Α/Γ, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων
4-11/7/15, Σέρρες Προπονητική συγκέντρωση για τις ομάδες Ε/Ν και Π/Κ που θα πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντίστοιχα
15-22/8/15 Κίνα, Προπονητική συγκέντρωση για την εθνική ομάδα Α/Γ, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ.


Οι προπονητικές συγκεντρώσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ  για τα μέλη της εθνικής ομάδας (αθλητές και τους προπονητές τους) και όποιος δεν μετέχει χωρίς βάσιμη αιτιολογία βγαίνει από το πλαίσιο στήριξης της ομοσπονδίας.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-