Οι ...δυνατές ομάδες του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Στην τελική ευθεία για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας , τον Αυθεντικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου μπήκαν από σήμερα Δευτέρα όλοι οι μηχανισμοί της κορυφαίας διοργάνωσης αλλά και οι χιλιάδες συμμετέχοντες που θα πάρουν μέρος τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στους παράλληλους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ανάμεσά τους και πολυπληθείς ομάδες που δημιούργησαν και φέτος φορείς και χορηγοί , συνεργάτες όλοι του Μαραθωνίου της Αθήνας  που θα τρέξουν για καλό σκοπό συμβάλλοντας έτσι στην γιγάντωση της κοινωνικής διάστασης που έχει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος.

Από αυτές τις ομάδες που δίνουν το παράδειγμα με την συμμετοχή τους ξεχωρίζουν η Wind που είναι η πολυπληθέστερη αφού αριθμεί 1.530 δρομείς. Όλοι στη "γαλάζια ομάδα" θα τρέξουν για την ενίσχυση των ιδρυμάτων «Ελίζα» και «Κιβωτό του κόσμου» .

Ακολουθούν οι «Γιατροί του Κόσμου» με τους οποίους θα συμπορευτούν  940 δρομείς συμβάλλοντας στο σπουδαίο έργο που κάνει εδώ και χρόνια η οργάνωση. Πολύ κοντά τους με 893 δρομείς βρίσκεται το Κολλέγιο Αθηνών με τους οποίους θα ενισχύσει το τμήμα υποτροφιών του. Με σπουδαία ομάδα που φτάνει τους 729 δρομείς θα πάρει μέρος και το MDA Ελλάς , το Σωματείο Φροντίδας ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις .

Ο «Αρκτούρος» θα είναι και πάλι στην γραμμή εκκίνησης με 544 δικούς του ανθρώπους φέτος οι οποίοι θα τρέξουν για να βοηθήσουν την μικρή Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που φροντίζει  προκειμένου να το επανεντάξει σε λίγους μήνες στη φύση.

Δυναμικό παρών θα δώσει και ο Μέγας χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου ο ΟΠΑΠ αφού οι 370 και πλέον δρομείς του θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Και η λίστα των ξεχωριστών ομάδων του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας συνεχίζεται για πολύ ακόμη χαρίζοντας στον φετινό Μαραθώνιο τον Αυθεντικό τον τίτλο του μεγαλύτερου σε κοινωνική προσφορά από όλους όσους έχουν προηγηθεί

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-