Τέλος τα 200μ. και η σφαιροβολία;

Ο στίβος είναι ένα από τα αθλήματα που θα πρέπει να θυσιάσει ορισμένα αγωνίσματα μελλοντικά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Σοκάρουν οι πρώτες σκέψεις.

Σκεφτείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίχως τα 200 μέτρα, τη σφαιροβολία και το τριπλούν, το αγώνισμα που έχει χαρίσει τόσα μετάλλια στην Ελλάδα.

Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής να επιτρέψει την είσοδο ολοένα και περισσότερων αθλημάτων στο ολυμπιακό πρόγραμμα δίχως να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων, αναγκάζει τα αθλήματα με τα περισσότερα αγωνίσματα όπως είναι ο στίβος και η κολύμβηση, να αφαιρέσουν ορισμένα αγωνίσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις ίσως πλησιάζει η μέρα που δεν θα δούμε ξανά κούρσα των 200 μέτρων. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπου ο Γιουσέιν Μπολτ θα κυνηγήσει το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ.

Παρελθόν ίσως αποτελέσουν τα 10.000 μέτρα και τα 20χλμ. βάδην των ανδρών, η σφαιροβολία και το τριπλούν. Για τη σφαιροβολία "πληρώνει" το γεγονός πως δεν είναι δημοφιλής, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους το τριπλούν έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνει από τα άλλα τέσσερα, γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν καλοί αθλητές και από τις πέντε ηπείρους.

Πηγή: Sport24

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

3ο Easter Olympic Camp

3ο Easter Olympic Camp

Απρ 28, 2024 Rate: 0.00

1ο Galatsi Night Run -  1/06/2024

1ο Galatsi Night Run - 1/06/2…

Απρ 27, 2024 Rate: 0.00

Καλεντάρι