ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2019

«ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία»

«ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2019»

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2019

ΖΑΤΟΥΝΑ - ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΔΥΑ), ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ (ΔΗΚΕΓ) διοργανώνουν τηνδρομική αθλητική εκδήλωση (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη ανθρωπιστή και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2019».

Το μήνυμα είναι  «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», και σημειολογεί την επιστροφή μας στις αξίες της ζωής και τους αγώνες γι αυτές, που συναντώνται στο "Αρκαδικό Ιδεώδες" και υποστηρίζεται από την εταιρία θεματικού τουρισμού ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΚΕ που έχει και το εκτελεστικό μέρος της διοργάνωσης.

Διαδρομή : Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΔΩ

Χαρακτηριστικά δραστηριότητας: Τρέξιμο επί ασφάλτου, με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλλων. Γίνεται προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη, ανθρωπιστή και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την άθληση και την ψυχαγωγία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, χωρίς να κατέχουν απαραίτητα την ιδιότητα επισήμου αθλητή κατόχου δελτίου αθλητικού σωματείου.

Απόσταση : 24,3 χιλιόμετρα

Περιγραφή Διαδρομής : Διασχίζοντας οι δρομείς τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλο και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή από το χωριό Ζάτουνα περνώντας μέσα από Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάννας έχουν ως τελικό προορισμό στο χωριό Βαλτεσινίκο.

Σημείο εκκίνησης : Χωριό Ζάτουνα (Τοπική Κοινότητα Δ. Ε. Δημητσάνας))

Σημείο τερματισμού : Χωριό Βαλτεσινίκο (Τοπική Κοινότητα Δ.Ε. Κλείτορος)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 Μαϊου 2019

Ώρα εκκίνησης : 10.30 π.μ.

Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη και σε όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων καθώς και σταθμοί τροφοδοσίας νερού και ισοτονικών στο 4ο χλμ, στο 8ο χλμ, στο 12ο χλμ, στο 17ο χλμ, και στον τερματισμό.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ατομικός αριθμός αναγνώρισης για την ασφάλειά τους. Η παράδοση των αριθμών αυτών θα γίνει από τις 08.30 έως τις 10,00  το πρωί στο σημείο εκκίνησης. Η δραστηριότητα αυτή θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2019» λαμβάνουν μέρος με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει διαπιστωμένα από τους ιδίους, η φυσική τους κατάσταση και αυτή της υγείας τους να επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δραστηριότητες.

Δεν επιτρέπεται να χρήση κανενός είδους μεταφορικό μέσο ή άλλα παρεμφερή μέσα κατά την διάρκεια της αθλητικής τους αυτής προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν κατηγορίες αθλουμένων με βάση την προετοιμασία ή τη φυσική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, βασική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας όσων λαμβάνουν μέρος, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος βλάβης ή ατυχήματος.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης ώστε να προστατεύσουν τόσο τη δική τους ακεραιότητα όσο και κι αυτήν των υπολοίπων.

Καθένας που λαμβάνει μέρος θα φέρει μοναδικό αριθμό συμμετοχής που υποχρεωτικά θα επικολλάται στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Οι αριθμοί αυτοί θα παραδοθούν στον τόπο της εκκίνησης το πρωί της ιδίας ημέρας.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του παρόντος καθώς και με τις υποδείξεις της Οργανωτικής επιτροπής.

Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον ή κάποια που δεν δήλωσε τη συμμετοχή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή παραβιάζει κάποιον από τους παραπάνω όρους, πριν την εκκίνηση, κατά τη διάρκεια ή μετά την προκείμενη εκδήλωση.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ' αυτή την προκήρυξη η οργανωτική επιτροπή έχει την μοναδική αρμοδιότητα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει ή να ματαιώσει τον αγώνα.

Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν, για λόγους προγραμματισμού, οικονομίας και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μέσα από τους ιστοτόπους όπως παραπάνω περιγράφονται.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν δεκτές στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα από ώρα 08.00 έως 10,00 το πρωί της Κυριακής 12 Μαϊου 2019

Για ηθική ανταμοιβή θα τιμηθούν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες με την καλλίτερη εμφάνιση, με το ειδικό μετάλλιο του "ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία" που φιλοτέχνησε ειδικά για την περίπτωση αυτή ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου. Σε όλους δε που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά ΕΔΩ (κλικ) συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία, oπωσδήποτε όμως πρέπει να συνοδεύεται από τη δήλωση καλής υγείας συμπληρωμένη από τους ίδιους τους δρομείς. Το σχετικό έντυπο της δήλωσης καλής υγείας μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι ΕΔΩ (κλικ).

Η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής βεβαιώνεται με την συμπλήρωση του σχετικού εικονιδίου (τικ) στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής ιδιαίτερα αυτoύ που δηλώνει την καλή υγεία και δεν είναι απαραίτητη ή έντυπη παράδοση πρωτοτύπου στη γραμματεία κατά την εκκίνηση.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα γίνονται δεκτές μόνον όταν ικανοποιούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Μέσα από τα ίδια παραπάνω μέσα (site, e-mail, τηλέφωνα, κτλ), θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή ενός εκάστου και θα δοθούν οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της εκδήλωσης (συνθήκες καιρού και διαδρομής τερματισμός, κτλ.), για αυτό η καταχώρηση e-mail ή τηλεφώνου είναι απαραίτητη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Τηλέφωνα:
Παύλος Διακουμάκος Κιν. 697732089,  Ελένη Μπερτσάτου 2103625168

ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΚΕ" ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Με το παρόν γίνεται δεκτό πως η παρούσα δράση δεν αποτελεί «αθλητικό ανταγωνιστικό αναγνωρισμένο άθλημα» αλλά «εκδήλωση τιμής και αναψυχής μέσα από τον πολιτισμό, την άθληση και την άσκηση,  διεξάγεται δε με τους δικούς της όρους, συνθήκες και κανονισμούς που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αθλημάτων - αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε επίσημους αθλητές, αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα και σκοπός της είναι η απόδοση φόρου τιμής πολιτιστικού περιεχομένου. Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αυτό καθ' αυτό ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του "αγώνα" και των "αθλητών" αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019), αλλά γίνονται κατά την έννοια του θεματικού αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού στον οποίο εξειδικευόμαστε, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Δεν είμαστε αθλητικό σωματείο  αναγνωρισμένο ή μη από επίσημο κρατικό φορέα. Ως εκ τούτου κάθε συσχετισμός ή αναγωγή της συμμετοχής της εταιρίας μας ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΚΕ σε αυτή τη δράση με την έννοια της διοργάνωσης «αγώνα» και των συμμετεχόντων σ΄αυτήν με την έννοια του «αθλητή», είναι αβάσιμος και δεν μπορεί να στηριχθεί. Είναι αυτονόητο πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εταιρία μας διατηρεί το δικαίωμα να  προστατεύσει τα συμφέροντά της σε περίπτωση που προκαλείται οικονομική, ηθική ή άλλης μορφής βλάβη.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι