Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

2ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου - Παιδικοί δρομικοί ορεινοί αγώνες

2ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

              ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΔΡΟΜΙΚΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

ΠΥΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  -  ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 κ΄ ΩΡΑ 18:00.

Σπριντ Vertical Ασφάλτινο 1 km k’ Μονοπάτι 3.5 km για παιδιά 11 κ΄ 12 ετών.

Σπριντ Vertical Ασφάλτινο 1.5 km k’ Μονοπάτι 4 km για παιδιά  13 – 14 – 15 ετών.

 

 

Οι ορεινοί δρομικοί αγώνες διοργανώνονται από το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’, από τον ΔΗΜΟ Ναυπακτίας και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’

Μεγάλη υποστήριξη παρέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοκάστρου.

Επίσης όλοι οι αγώνες είναι υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υπ.

 

Κοντά μας θα βρίσκεται η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Οι αγώνες θα έχουν την πλήρη ιατρική κάλυψη όπως και παρουσία ασθενοφόρου.

Όλοι οι αθλητές θα είναι Ασφαλισμένοι από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πευκώδες και καταπράσινο περιβάλλον περιμετρικά του αρχαίου Ενετικού και ιστορικού κάστρου της Ναύπακτου.

Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στο ορεινό περιβάλλον, γνωρίζοντάς τα τις ομορφιές των βουνών, να αποκτήσουν Τεχνική Κατάρτιση για τους μελλοντικούς μεγάλους αγώνες, αλλά και για να μάθουν να προστατεύουν τη φύση.

‘’Αθλούμενοι στην φύση, τρέχοντας σε μονοπάτια ανηφορικά – κατηφορικά το πνεύμα μας αποκτά μεγαλύτερη αντίληψη, το σώμα μας γίνεται πολύ πιο ελαστικό και δυνατό, η αντοχή μας βελτιώνεται, αποκτάμε τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο το καρδιοαναπνευστικό μας περνάει σε μία άλλη δυναμική κατάσταση, χαρίζοντας μας μία υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα’’

‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κ’ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ’’

*Οι Ηλικίες Συμμετοχής των παιδιών θα είναι 11 κ’ 12 ετών (Γεννημένα το 2007 και το 2008) για το ΣΠΡΙΝΤ σε ασφάλτινη Ανάβαση των 1.000 μ. αλλά και για τον ορεινό αγώνα δρόμου μονοπατιού των 3.590 μ. και με θετική υψομετρική διαφορά 187μ.

*Και από 13 έως και 15 ετών (Γεννημένα το 2006 – 2005 και 2004) για το ΣΠΡΙΝΤ σε ασφάλτινη Ανάβαση των 1.500 μ. αλλά και για τον ορεινό αγώνα δρόμου μονοπατιού των 4.000 μ. και με θετική υψομετρική διαφορά 222μ.

*Α.Μ.Ε.Α.  Παιδιά με ιδιαιτερότητες θα έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν ΜΟΝΟ στο πρώτο μέρος των αγώνων (στο τύπου vertical των 1.000μ) και κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο στο τηλ: 6979 983098.

*ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΟΥΝΟΥ ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κ’ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 60’.

*Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 200 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

*Η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων είναι η 8η Ιουνίου του 2019 ημέρα Σάββατο και Εκκίνηση ώρα 18:00.

*Οι Εκκινήσεις και οι Τερματισμοί όλων των αγώνων, θα γίνουν μπροστά από την Πύλη του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση σε όλους τους αγώνες.

*Ιατρικό team θα βρίσκεται σε δύο σημεία, στο σημείο της Εκκίνησης – Τερματισμού όπως και ασθενοφόρο και δεύτερο σημείο στο μέσον της διαδρομής.

*Η Γραμματεία για την παραλαβή του Αθλητικού Νούμερου θα λειτουργήσει το Σάββατο απόγευμα 8 Ιουνίου στο σημείο της Εκκίνησης, από τις  15:00 έως τις 17:30 (Τα ωράρια θα τηρηθούν με ευλάβεια).

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του Αθλητικού Νούμερου Συμμετοχής είναι οι γονείς να προσκομίσουν ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών τους (πρόσφατη έως δύο μηνών πριν), αλλά και μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την συγκατάθεση τους στην Συμμετοχή των αγώνων (Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει και στην Γραμματεία της διοργάνωσης προς υπογραφή).

*Για ομαδικές συμμετοχές Σωματείων αρκεί μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του υπευθύνου του Σωματείου, που θα βεβαιώνει ονομαστικά ότι τα συμμετέχοντα παιδιά έχουν εξετασθεί από ιατρό, ότι είναι υγιή  και ότι έχουν την αγωνιστική κατάρτιση για το ορεινό τρέξιμο.

*Η δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω της παρούσης Φόρμας Εγγραφής.

*ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 6 Απριλίου ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Για την ομαλότερη λειτουργία και για τον καλύτερο προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις των εγγραφών θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 23:00.

Επικοινωνία στο : E-mailagelaos.gymnaf@gmail.com

*ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα γίνουν σε όλα τα παιδιά που τερματίζουν και θα τους απονέμεται: Αναμνηστικό Ανάγλυφο Μετάλλιο – Έπαινος  και τσάντα τερματισμού της διοργάνωσης που θα περιέχει ‘’Σάντουιτς – Χυμό και Νερό’’.

Θα υπάρχει μπουφές με διάφορα τοπικά εδέσματα αλλά και πολλά ΔΩΡΑ από διάφορους Χορηγούς και Υποστηρικτές μας.

*ΚΥΠΕΛΛΑ:  Θα λάβουν οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές και οι τρεις (3) πρώτες αθλήτριες  κάθε κατηγορίας (2 κατηγορίες στο τύπου vertical και 2 κατηγορίες στο μονοπάτι).

*Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές των Μονοπατιών αλλά και τα υψομετρικά.

*Οι Σταθμοί του ανεφοδιασμού θα είναι τρεις (3) στα: 1.000μ – 1.800μ και 2.600μ.  Θα υπάρχει Νερό – Ισοτονικό και μπισκότα Αλμυρά κ’ γλυκά.

*ΣΠΡΙΝΤ σε ΑΝΑΒΑΣΗ  (τύπου vertical με κλίση 12%)

Οι αγώνες των ΣΠΡΙΝΤ εξελίσσονται στο πευκόφυτο και Ασφάλτινο ανέβασμα προς της πύλης του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου.  

Το κατέβασμα προς το σημείο της εκκίνησης των δύο Σπριντ 1.000 κ’ 1.500μ θα γίνει με πολύ – πολύ ΧΑΛΑΡΟ jogging, παρουσία και Εποπτείας του Αλυτάρχη των αγώνων.

Θα υπάρξουν τρία (3’) λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ μεσοδιάστημα για την τελική προετοιμασία και ΑΜΕΣΑ θα δίνεται η Εκκίνηση – Τερματισμός στη πύλη του Ενετικού Κάστρου.

*Πριν από την εκκίνηση των δύο αγώνων δρόμου του μονοπατιού θα υπάρξουν 15’ ξεκούρασης – προετοιμασίας κ’ ανατροφοδότησης από το ειδικό τραπέζι μας.

*Τα χαρακτηριστικά του αγώνα του μονοπατιού, είναι ότι εξελίσσεται στο πανέμορφο και δασωμένο περιμετρικό μέρος του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου. Τα πρώτα 950μ ελαφρώς ανηφορικά όπως και τα 750μ κατηφορικά προς τον Τερματισμό, είναι καταπράσινος και πευκόφυτος δασικός δρόμος. Το υπόλοιπο μέρος της διαδρομής είναι Μονοπάτια όλων των ειδών.  Υπάρχουν

Μονοπάτια χαρακτηρισμένα ανάμεσα στο πευκόφυτο πέρασμα του δάσους, μονοπάτια τεχνικά αλλά και περάσματα από Βραχώδη σημεία, που θα ζήλευε κάθε ενήλικος δρομέας. Στα 2.200μ της διαδρομής περνώντας από τεχνικό μονοπάτι και ενώ βρισκόμαστε σε υψόμετρο, κοιτώντας αριστερά απολαμβάνουμε στο βάθος τον Κορινθιακό κόλπο και στα πόδια μας βλέπουμε την πανέμορφη Ναύπακτο. Κοντά μας σε διάφορα σημεία, θα βρίσκονται Εθελοντές αλλά και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας κ’ Διάσωσης του Μεσολογγίου που θα μας χαρίσουνε την Ασφάλεια και την Άνεση της δρομικότητας των αγώνων.

*Στο video που ακολουθεί (έτος 2018) - Το Μονοπάτι είναι Άκρως Τακτοποιημένο:
https://www.youtube.com/watch?v=UdJDd9WuBsY&t  μπορείτε να δείτε τα παιδιά του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’  να απολαμβάνουν την καταπληκτική διαδρομή του Ενετικού Μονοπατιού της Ναυπάκτου.

‘’ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ’’

18:00’  Ομαδικό πολύ χαλαρό κατέβασμα στο χώρο της Εκκίνησης.  

18:10’  Εκκίνηση Vertical του 1 km  -  παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

18:20’  Εκκίνηση Vertical του 1.5 km – παιδιών 13, 14 κ’ 15 ετών.

18:35’  Εκκίνηση Αγώνα Μονοπατιού 3.65 km – παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

19:00’  Εκκίνηση Αγώνα Μονοπατιού 4 km – παιδιών 13 – 14 - 15 ετών.

20:30’  Απονομές – Βραβεύσεις.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Καραχάλιας Δημήτριος :   6979 983098

Καμπάς Πέτρος :                 6945 012088

Ζέλιου Χρύσα :                   6971 503647

 

ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ  Δ.Σ. Α.Γ.Σ. ΑΓΕΛΑΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00