Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Rapsani Trail

Ο Rapsani Trail είναι ένας χειμερινός αγώνας βουνού 21Km/1200+ στο χωριό Ραψάνη. Ξεκίνησε το 2017 με αφορμή την ανάδειξη της περιοχής ως εναλλακτικό και αθλητικό προορισμό.

 

Η Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα  των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης  είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα, που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών

 

Πρόσβαση στον Rapsani Trail: Η πρόσβαση στην Ραψάνη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

  • Λάρισα. Απέχει 47χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 35 λεπτά με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.
  • Θεσσαλονίκη. Απέχει 125χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Λάρισα.
  • Αθήνα. Απέχει 395χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.

Διαμονή: Η Ραψάνη παρέχει τον ξενώνα Βασίλης (2495061002 &  6978046386) και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Νότα Λίτσα (2495061111 & 6938355367) με μικρή διαθεσιμότητα. Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα, Καρύτσα, Στόμιο.

Ασφάλεια

Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει η εθελοντική διασωστική ομάδα ΕΟΔΥΑ.

Εξοπλισμός

Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινό αγώνα. 

Ώρα Προσέλευσης

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 από τις 08:00-09:30 στην πλατεία του χωριού όπου και θα μας παραδώσετε τις δηλώσεις και θα παραλάβετε το νούμερο και το αναμνηστικό την ώρα της δήλωσης.

Ώρα Εκκίνησης

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 στις 10:00 από την πλατεία του χωριού.

Χρονικοί Αποκλεισμοί

  • Σταθμός Δέση 12χλμ: 3 ώρες.
  • Χρονικό Όριο αγώνα: 6 ώρες.

Χρονομέτρηση


Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι.

Ανεφοδιασμός

Νερό θα υπάρχει καθ’ όλη την διαδρομή από φυσικές πηγές και βρύσες.

  • Σταθμός Καλύβα 5χλμ: Νερό.
  • Σταθμός Δέση 12χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Αποξηραμένα φρούτα, Σοκολατα, Coca Cola.
  • Σταθμός Αλώνη 18χλμ: Νερό.
  • Τερματισμός: Χυμός, Σνακ

 



Σήμανση

Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης κόκκινο-άσπρο, πασαλάκια και σε σημεία με κορδέλα χρώματος φούξια.

 

Η Διαδρομή

Ο Rapsani Trail είναι 21χλμ και ακολουθεί μία μικτή πορεία. Ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία του χωριού στα 500μ υψόμετρο μέσα από τους μύλους του Παζιάνα για να περάσει πάνω από την Κρανιά όπου και ο βοηθητικός σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στο 5χλμ. Συνεχίζουμε μέσα από το Ελατόδασος, το ρέμα του Χάντακα, το σταθμό ελέγχου Πρέος μέχρι την Δέση όπου και ο κύριος σταθμός ανεφοδιασμού στα 12χλμ. Από εκεί ανεβαίνουμε πλέον στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής, στην Τρανή ράχη στα 1250μ, ένα ιστορικό συνοριακό παρατηρητήριο της περιοχής. Προχωράμε για τον τερματισμό αφού περάσουμε το Σιποτό για τον σταθμό Αλώνι στο 18χλμ ώσπου να καταλήξουμε πίσω στην πλατεία του χωριού. Στο σύνολό της αποτελείται από 1χλμ άσφαλτο, 3χλμ χωμάτινο δρόμο, 3χλμ δασικό δρόμο και 14χλμ σε μονοπάτι με συνολικά υψομετρικά ανάβασης στα 1200μ. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με ένταση στα σημεία με κύριο σταθμό ανεφοδιασμού την Δέση στο 10χλμ.8.

 

 

Τερματισμός - Απονομές

Μετάλλια: Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους. Βραβεύσεις: Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στο χώρο του τερματισμού.

Εγγραφές - Συμμετέχοντες

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον συμμετέχοντα

Εγγραφές

Κόστος Συμμετοχής

Φόρμα Εγγραφών

Πληρωμή

Προϋποθέσεις Πληρωμής

Αρχείο Διαδρομής .gpx

Όροι και Προϋποθέσεις

Οι εγγραφές κλείνουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 με προθεσμία οικονομικής τακτοποίησης την Κυριακή 08/11/2020


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00