2ος Atromitos Ultra 2021 - Ακύρωση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

 1 . ΤΟΠΟΣ–ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο  αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο  του Σχοινιά  το Σαββάτο 10 και την Κυριακή 11 Απριλίου 2021. 

2. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η ώρα εκκίνησης για τον αγώνα των 12 ωρών και των 24 ωρών θα δοθεί το Σάββατο 10 Απριλίου στις 09:00 π.μ  παραπλεύρως της γραμματείας του Κωπηλατοδρομίου. Η ώρα εκκίνησης για τον αγώνα των 50km,  θα δοθεί επίσης το Σάββατο 10 Απριλίου στις 10:30 π.μ παραπλεύρως της γραμματείας του Κωπηλατοδρομίου.   

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο. 


3. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

50km

12 ώρες ( Με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε :6ωρο, 50km, 100km)

24 ώρες ( Με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε :6ωρο, 12ωρο, 50km, 100km, 100μίλια)

4. ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2003 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες).

5.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους εμπρόθεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. 

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα από 1  Ιανουαρίου 2021 μέχρι 26 Μαρτίου 2021 μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση www.fearlessevents.gr

7. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Οι αγώνες των 50 km , των 12ωρών και των 24ωρών θα διεξαχθούν σε  πιστοποιημένη ασφάλτινη, επίπεδη , κυκλική  διαδρομή του 2Km παραπλεύρως των πύργων χρονομέτρησης του κωπηλατοδρομίου.

8. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ –ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι δρομείς θα μπορούν να λάβουν τροφοδοσία και υποστήριξη( π.χ ρουχισμό) σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο από τη διοργάνωση σημείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχουν πάγκοι της διοργάνωσης με νερό, ενεργειακά συμπληρώματα, ηλεκτρολύτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά κ.α αλλά και πάγκοι τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πληρώματα υποστήριξης των αθλητών. Οποιαδήποτε βοήθεια  σε σημείο διαφορετικό από το σημείο που θα έχει οριοθετήσει η διοργάνωση επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές των 24ωρών εκτός των  πάγκων της διοργάνωσης θα μπορούν να λάβουν βοήθεια και από τον προσωπικό τους πάγκο ο οποίος θα έχει οριστεί από τη διοργάνωση κατόπιν κλήρωσης. Οποιαδήποτε βοήθεια  σε σημείο διαφορετικό από τα ορισθέντα σημεία επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές του αγώνα των 24 ωρών θα δικαιούνται επίσης 1 γεύμα κατά τη διάρκεια του αγώνα το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 20:00 μ.μ μέχρι 22:00μ.μ

Όλοι οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα μεταγωνιστικού σνακ-γεύματος.

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

10. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος εναπόθεσης σάκων των αθλητών. Προτείνεται στους σάκους να αναγράφεται ο αριθμός του αθλητή και να μην περιέχουν αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι αθλητές των 24 ωρών θα διαθέτουν και προσωπικό πάγκο.

  1. ΕΠΑΘΛΑ

Στον αγώνα των 50km όσοι αθλητές τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα - έπαθλα.

Οι απονομές στους τρεις πρώτους θα διεξαχθούν εφόσον τερματίσουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Στον αγώνα των 12 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 60km θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα.

Οι απονομές στους τρεις πρώτους θα διεξαχθούν εφόσον τερματίσουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Στον αγώνα των 24 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 120km θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα.

Οι απονομές στους τρεις πρώτους θα διεξαχθούν εφόσον τερματίσουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρξουν.

12. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τον αγώνα των 50 km: 30 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 9 Φεβρουαρίου , 40 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 26 Μαρτιου.

Για τον αγώνα των 12 ωρών: 50 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 9 Φεβρουαρίου , 60 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 26 Μαρτίου.

Για τον αγώνα των 24 ωρών: 70 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 9 Φεβρουαρίου , 80 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 26 Μαρτίου.

Οι παραπάνω τιμές αφορούν τα βασικά πακέτα συμμετοχής τα οποία περιλαμβάνουν:

Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες

Chip χρονομέτρησης

Αναμνηστικό μετάλλιο (Βλ. παράγραφο 11. ΕΠΑΘΛΑ)

Τροφοδοσία από τους πάγκους της διοργάνωσης (Βλ. παράγραφο  8.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ –ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ )

13. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

13.1 Όλοι οι συμμετέχοντες μέχρι 2 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα τους πρέπει να παρουσιασθούν στη Γραμματεία του αγώνα παραπλεύρως του σημείου εκκίνησης για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους (νούμερο, chip κ.τλ)

13.2 Τα νούμερα των δρομέων πρέπει να φορεθούν σε εμφανές σημείο και μόνο από  το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή.

13.3 Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα με βάση τους κανονισμούς.

14. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

‘Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υπεραπόστασης. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που θα σταλεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως μέτρα προστασίας για τον COVID19.  

15. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η διοργάνωση σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

16. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εταιρεία: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ

18.ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)

 

 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι