2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» - 21/10/23

Ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ», επιστρέφει για 2η χρονιά! Με τις εγγραφές να βλέπουν εκθετική άνοδο κάθε μέρα, οι πρώτες 1000 θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί. Μην αργείς και εξασφάλισε τώρα την θέση σου για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Πελοποννήσου, κάνοντας την εγγραφή σου εδώ:

https://event.athletopia.com/nychterinos-imimarathonios-patras 

Αυτή η διοργάνωση αθλητισμού και κοινωνικής δράσης θα λάβει χώρα στην Πάτρα την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2023, με την εκκίνηση να δίνεται στις 19:00 στο Νότιο Πάρκο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πανέμορφη πόλη της Πάτρας σε μία επίπεδη, ασφάλτινη διαδρομή που διασχίζει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης εντός του αστικού ιστού. Με συνεχή οπτική επαφή με τη θάλασσα και τα ιστορικά κτίρια της περιοχής, όπως τον Πολιούχο Άγιο Ανδρέα και τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν:

Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ) με εκκίνηση στις 19:00.
Αγώνα 5 χλμ με εκκίνηση στις 17:30.
Παιδικό Αγώνα 1 χλμ με εκκίνηση στις 17:00.

Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Αssociation of International Marathons and Distance Races (AIMS) και θα παρακολουθείται προσεκτικά από τις αρμόδιες αρχές, ενώ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης για τους αθλητές καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Η Πάτρα τιμά τη μνήμη του αξεπέραστου αθλητή για τον πατραϊκό στίβο και όχι μόνο, του Φάνη Τσιμιγκάτου μέσω του νυκτερινού ημιμαραθωνίου. Ο Φάνης Τσιμιγκάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947 και απεβίωσε στις 1 Μαΐου 2015. Ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής στον χώρο των αγώνων αντοχής μεγάλων αποστάσεων και συνέβαλε σημαντικά στην αναγνώριση της Πάτρας μέσα από τις επιδόσεις του.

Εδώ, στην καρδιά της Δυτικής Ελλάδας, αναπτύσσεται μια ζωντανή πόλη, η 3η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με βαθιές ρίζες στην ιστορία και τον πολιτισμό. Με απόσταση 215 χιλιομέτρων από την Αθήνα και εύκολη πρόσβαση από διάφορες κατευθύνσεις, όπως και πλούσια αξιοθέατα, η Πάτρα προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για έναν αξέχαστο αγώνα και έναν πανέμορφο προορισμό για όσους/ ες επιθυμούν να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά της.

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις και εσύ μέρος της μεγάλης δρομικής μας παρέας και να βιώσεις από πρώτο χέρι την συναρπαστική εμπειρία του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ»!

 

-