Κανόνες Γυμναστηρίου

Ιούνιος.... Ο μήνας με τις περισσότερες συμμετοχές στα γυμναστήρια.

Η λογική του κόσμου είναι η εξής : <<  Αύγουστο άδεια οπότε έχω 2 μήνες ...>>

Ναι Αγγελικούλα μου σε δυο μήνες θα γίνεις Στικούδη και Σπαλιάρας...

Τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ας δούμε τι κανόνες πρέπει να τηρούμε όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο :

Πετσέτα!!!!!

Το πιο βασικό από όλα. Θέμα υγιεινής και για εμάς και για τους άλλους.

Είσαι στο διάδρομο, ιδρώνεις, που θα σκουπιστείς ρε φίλε;; Τρέχεις και στάζεις στο διάδρομο, κατεβαίνεις και τον αφήνεις μούσκεμα επόμενος;; Μούτσος... θα στον σκουπίσει αυτός για να ανέβει να κάνει αλλιώς θα ανακατέψετε τους ιδρώτες σας.

Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανήματα. Κάθεται ο άλλος, κάνει τα σετάκια του και αφήνει στάμπα στην πλάτη και το κάθισμα. Σηκώνεται κύριος , πάει παρακάτω και μόλις τελειώσει την προπόνησή του έχει βρέξει όλο το γυμναστήριο. Έχουμε και το θεϊκό : <<εγώ δεν ιδρώνω ρε φίλε...>> ρε μεγάλε ιδρώνεις δεν ιδρώνεις ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να κάθεται εκεί που έχεις τριφτεί και εσύ!!  Και τέλος το εντελώς ηλίθιο : << αφού ρε φίλε ούτε αυτός έχει...>> πόσο χρονών είσαι ρε φίλε 8;; σε γυμναστήριο είμαστε ή στο δημοτικό;;

ΠΕΤΣΕΤΑ!!!

Αποσμητικό!! Εντάξει ρε φίλε , εν έτη 2017 δεν μπορεί να περνάς από δίπλα μου και να μυρίζεις σπανακόπιτα , τυρίλα, μασχαλίλα, τραγίλα και όλα τα εις – ίλα!!! ΑΧΕ για τον άντρα !! και Dove για την γυναίκα....

Δεν παίρνουμε τσάντες, χαρτοφύλακες κτλ μέσα στο χώρο εκγύμνασης. Υπάρχουν σε όλα τα γυμναστήριο ντουλαπάκια, τα βάζουμε μέσα και τέλος. Εκτός του ότι είναι θέμα χώρου είναι και θέμα ασφάλειας γιατί μπορεί κάποιος να σκοντάψει και να χτυπήσει.

Παπούτσια

Τα παπούτσια πρέπει να είναι αθλητικά. Δε λέω για αθλητική περιβολή που λένε οι περισσότεροι γιατί μπορεί ο καθένας να βολεύεται με διάφορα ρούχα.

Τα παπούτσια είναι πρώτα θέμα ασφάλειας δικιά σας. Αν φορέσεις σκαρπίνι θα γλιστρήσεις και θα πέσεις. Δεύτερο χαλάνε τα όργανα. Δεν μπορείς να ανέβεις με σκαρπίνια ή μπότες στο διάδρομο θα κόψεις τον ιμάντα!

Δεν φέρνουμε τρόφιμα στο γυμναστήριο. Ο άλλος κάνει προπόνηση δεν μπορεί να του έρχεται η μυρωδιά από τις πατάτες σου ρε φίλε και να τρέχει στο διάδρομο!!!

 

Στα αποδυτήρια δεν απλώνουμε τα ρούχα μας στους πάγκους γιατί υπάρχουν και άλλοι και οι τσάντες στο πάτωμα και όχι πάνω!!

Στο ντους κάνουμε το πολύ 5 λεπτά άντε και 5 λεπτά ακόμα το ντύσιμο. Δεν είσαι μόνος σου ρε φίλε !! Περιμένει κόσμος να κάνει και αυτός!! Θέλει και αυτός ζεστό νερό!! Αν θέλεις να κάνεις ώρα στο ντους (ποιος ξέρει γιατί ....;;;) σπιτάκι σου!!

Πάμε τώρα  να δούμε τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Δεν καθόμαστε με τις ώρες σε  ένα μηχάνημα , πάγκο , διάδρομο κτλ. Δεν είσαι μόνος σου στο γυμναστήριο ρε φίλε ούτε είναι δικό σου. Σεβασμός στους συναθλούμενους σου. Αν έχει πολύ κόσμο μπορείς να κάνεις εναλλάξ αν κάποιος θέλει να κάνει στο ίδιο μηχάνημα ή με τα ίδια κιλά με τους αλτήρες (βαράκια).

Βάζουμε πάντα τα βάρη στη θέση τους!! Θέμα ασφάλειας πρώτον γιατί μπορεί να σκοντάψει κανείς και δεύτερο αν έχεις πάρει το 20κιλο το παρατήσεις κάτω και ενοχλεί ο άλλος μπορεί να βγάλει χέρι , μέση κτλ για να το κουβαλήσει. Επίσης δεν είσαι σπίτι σου ρε φίλε που πετάς τα πράγματά σου όπου θέλεις. Σεβασμός στους άλλους.

Δεν φωνάζουμε όταν κάνουμε μια δύσκολη άσκηση ή πολλά κιλά!! No comment ….

Δεν δίνουμε οδηγίες και δεν διορθώνουμε τους άλλους !! Εκτός και αν μας το ζητήσουν. Έχω γίνει μάρτυρας πολλών παρεξηγήσεων του στυλ : << ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που θα μου πεις..;;>> << εγώ πάω γυμναστήριο 20 χρόνια..>> ( και δεν κάνει ούτε μια άσκηση σωστά..) <<κατέβαινα σε αγώνες bodybuilding…>> και άλλες τέτοιες παπαριές !! Δεν έχεις καμία δουλειά ρε φίλε να δίνεις οδηγίες πως να το κάνουμε!!! Υπάρχει ο γυμναστής που είναι η δουλειά του!! Αν κάποιος θέλει οδηγίες μπορεί να ρωτήσει αυτόν ή αν πέσει κάποιο λάθος στην αντίληψη του γυμναστή μπορεί να επέμβει αυτός.

Αν κάποιος ζητήσει βοήθεια σε κάποια άσκηση π.χ. spot ( βοήθεια για να βγάλεις πολλά κιλά στα βάρη) είναι η δουλειά του γυμναστή να βοηθήσει.

Αν μας ζητήσει τώρα κάποιος βοήθεια ή οδηγία για κάποια άσκηση και δεν ξέρουμε να βοηθήσουμε το λέμε γιατί μπορεί να προκαλέσουμε σοβαρό τραυματισμό στον άλλο.

Αυτό με τους γραμμένους και άγραφους κανόνες για το γυμναστήριο.


Τα ξαναλέμε και στο καλό...

 

 

 

Ηρακλής Τσιρίδης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κάτοχος πτυχιου ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικοτητα στην καλαθοσφαίριση. Εξειδίκευση στην μυική ενδυνάμωση.

Site: www.herculestsiridis.blogspot.gr

Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCfFNjaZ26VW1e6HhWJwRt3Q

Instagram: everything_is_workout_ht

Email: h.tsiridis4@gmail.com

 

 

 

-

 

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα