Δεν Τρώω μωρέ..... (Παλιά.....)

Τελείωσε και ο Ιανουάριος και πολλοί και πολλές άρχισαν να ζορίζονται για το καλοκαίρι. << Πως θα αδυνατίσω ;>> << Τι να κάνω;>> με ρωτάνε.Όταν τους απαντάω το λογικό και αυτό που θα τους απάνταγε ο κάθε γυμναστής : << Ξεκίνα διατροφή  και προπόνηση>> ξεκινάνε τα  κλασικά:

 

<<δεν τρώω μωρέ... απλά δεν κάνω καύσεις...>>  , <<δεν τρώω πολύ απλά τρώω γλυκά...>>,

<<δεν τρώω .. έχω θυροειδή...>> (θυρεοειδής λέγεται....) και το old time classic :

<<δεν τρώω .. έχω άγχος...>>!!!!

Αν παρατηρήσατε όλες οι προτάσεις αρχίζουν με το <<δεν τρώω...>>.

Πρώτα από όλα σταματήστε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας . Γιατί λέτε ψέματα !!!

<<Σούζι τρως!!! Και ψεύδεσαι και τρως!!!>> (Βλαχοπούλου στο << η Παριζιάνα>>)

Δεν μπορούμε κάθε φορά που δε μας συμφέρει κάτι να βγάζουμε μια θεωρία που μας βολεύει για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα!!! Δεν υπάρχει δεν τρώω και παχαίνω!! Είναι αδύνατον!! Απλά μαθηματικά είναι ( για να το απλοποιήσω όσο πιο πολύ μπορώ) παίρνεις π.χ. 1000 θερμίδες καις 200 θερμίδες άρα 800 θερμίδες πάνω άρα παχαίνεις!!!

Κατά τον ίδιο τρόπο αν πάρεις 1000 θερμίδες και κάψεις  1000 δεν παχαίνεις και αν κάψεις 1500 αδυνατίζεις!!

Ας πάρουμε το πρώτο: <<Δεν κάνω καύσεις>> . Ωραία ρε φίλε σήκω από τον καναπέ σου και κουνήσου!! Αφού το λες και μόνος σου ότι δεν κάνεις καύσεις .Περπάτα , τρέχα , κάνε ποδήλατο , παίξε μπάσκετ,ποδόσφαιρο, βρες και κάνε κάτι που σου αρέσει τέλος πάντων και κάνε καύσεις!! Οι υπόλοιποι που κάνουν καύσεις δεν πατάνε κουμπί κάτι κάνουν!! Έχεις λοιπόν τη δικαιολογία σου ότι δεν κάνεις καύσεις ή όπως άκουσες στην τηλεόραση ή διάβασες στο internet δεν έχεις καλό μεταβολισμό, και τέλος... τα παρατήσαμε γιατί ότι και να κάνουμε δεν γίνεται τίποτα.. Δεν είναι έτσι όμως !! Ναι κάποιος  άλλος μπορεί να έχει καλύτερο μεταβολισμό από σας (λόγω DNA , υποδομής στον αθλητισμό κτλ) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσείς τέλος.Απλά θέλετε παραπάνω προσπάθεια από αυτούς, Απλά είστε τεμπέληδες  << και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που θα μας πεις τεμπέληδες ρε φίλε!!!;;;>> θα μου πείτε. ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΕΙΣ με χιλιάδες ερωτήσεις λίγο πριν το καλοκαίρι για να χάσεις 15-20 κιλά σε 2 εβδομάδες και να βγεις στην παραλία  και ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ πανικόβλητος μόλις σου πει ο γιατρός ότι αν συνεχίσεις έτσι θα πεθάνεις και πρέπει να γυμναστείς και να αδυνατίσεις!!! Επίσης εγώ είμαι αυτός που θα σου πει την αλήθεια, ότι και όσα ξέρει (αν τα ξέρει) σε ότι τον ρωτήσεις και όχι αυτός που θα σου λέει αυτό που θέλεις να ακούσεις για να αισθανθείς καλύτερα για να ξανά έρθεις προπόνηση και να σου πάρω κι άλλα λεφτά στο personal.

 

 

Πάμε τώρα στο : <<Δεν τρώω τρώω γλυκά>> . Helloooo.. τα γλυκά τα τρώμε δεν τα πίνουμε!!! Τι δεν τρώω κυρία μου;; (γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πρόβλημα με τα γλυκά είναι γυναίκες). Αφού τρως 10 τουλούμπες στην καθισιά σου.Τι νομίζεις επειδή πριν δεν έφαγες πολύ φαγητό και έφαγες μια σαλάτα δεν έφαγες;; (και όπως έλεγε και ο Ψάλτης στο << Πες τα βρωμόστομε >> στην Σαμιωτάκη << Μην τρως τουλούμπες ,η τουλούμπα μεγαλώνει τον κώλο!!!>>.

<<Έχω θυρεοειδή>>. Λοιπόν εν έτη 2019 πρέπει να σταματήσει και αυτό το παραμύθι.

Πλέον υπάρχουν εξετάσεις , πας στο γιατρό σου , σου δίνει το  συγκεκριμένο χαπάκι και ρυθμίζονται όλα.Άσε που μεγάλο ποσοστό το λέει έτσι για δικαιολογία και αν τους ρωτήσεις που είναι ο θυρεοειδής σου λένε στους αστραγάλους!!!

Πάμε τώρα στην αγαπημένη μου παπαριά..... << Δεν τρώω ΈΧΩ ΆΓΧΟΣ >>.

Ναι δεν τρώω αλλά επειδή έχω άγχος ρουφάω πολύ αέρα και αυτός ως δια μαγείας γίνεται λίπος και παχαίνω. Τρόμπα δηλαδή φουσκώνω...

Να λέμε τι γίνεται παρακαλώ .Άλλο τρώω επειδή έχω άγχος  (‘’ stress eating’’ το λένε οι Αμερικάνοι , που δυστυχώς είναι έτη φωτός μπροστά μας σε αυτά τα θέματα) και άλλο δεν τρώω αλλά παχαίνω επειδή έχω άγχος.Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εντελώς ψυχολογική. Είναι πως διαχειρίζεται ο καθένας το άγχος του. Άλλος πάει για τρέξιμο,άλλος για τζόγο , άλλος για ποτό κτλ. και άλλος ΤΡΩΕΙ !! Γιατί τρώει πως να το κάνουμε;;

Δεν κατακρίνω την πράξη και δεν είμαι ψυχολόγος ( αν και μου έχει έρθει πελάτης και μου έχει πει να με πληρώσει να μην κάνουμε προπόνηση και να μου πει τα προβλήματά του) ούτε ψυχίατρος, κατακρίνω την φράση <<δεν τρώω>> γιατί δεν ισχύει και έχω βαρεθεί  να την ακούω ως δικαιολογία.

Σταματήστε λοιπόν τις δικαιολογίες και τα ψέματα στους εαυτούς σας και θα δείτε ότι και μπορείτε να αδυνατίσετε και ότι θέλετε να κάνετε.

 

 

Ηρακλής Τσιρίδης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κάτοχος πτυχιου ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικοτητα στην καλαθοσφαίριση. Εξειδίκευση στην μυική ενδυνάμωση.

Site: www.herculestsiridis.blogspot.gr

Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCfFNjaZ26VW1e6HhWJwRt3Q

Instagram: everything_is_workout_ht

Email: h.tsiridis4@gmail.com

 

 

 

-

 

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα