Ημιμαραθώνιος 'Αρτας "Ο δρόμος του Γιοφυριού" - Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ημιμαραθώνιος Άρτας "Ο δρόμος του Γιοφυριού" την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 (Ημερομηνία που διεξήχθη και ο πρώτος επίσημος Ολυμπιακός Μαραθώνιος στις 29 Μαρτίου το 1896). Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, πάνω από 1600 δρομείς συμμετείχαν στο αθλητικό αυτό γεγονός, που κέρδισε τις εντυπώσεις των δημοτών της πόλης μας αλλά και των επισκεπτών.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα δρόμου ήταν η πύλη του Κάστρου της Άρτας με τερματισμό την κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης και οι διαδρομές 21,1 χλμ και 5 χλμ που έτρεξαν οι δρομείς περιλάμβανε όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.

 

Επίσης πραγματοποιήθηκαν σχολικοί αγώνες 2000 μέτρα και 1000 μετρα με αφετηρία την κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά του θα κατατεθούν στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

 

Την εκκίνηση των αγώνων την έδωσε ο Δήμαρχος Αρταίων κος Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

ekkinisi imimarathonios artas

 

Λίγο μετά τα 18 και 22 λεπτά αντίστοιχα άρχισαν οι πρώτοι τερματισμοί ανδρών και γυναικών της μικρής απόστασης των 5 χλμ ενώ λίγο πριν την 1 ώρα και 10 λεπτά, με τον Μιχάλη Παρμάκη να τερματίζει πρώτος, και 1 ωρα και 36 λεπτά στις γυναίκες αντίστοιχα ξεκίνησαν οι τερματισμοί της μεγάλης απόστασης των 21,1 χλμ.

 

parmakis imimarathonios artas

 

Στην κατηγορία των 21,1 χλμ ανδρών στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Παρμάκης σε 1'11'18'' της NORTH FACE TEAM, που έτρεξε με τα χρώματα του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας. Δεύτερος ο Γιώργος Πέτσης σε 1'14'44'' του Α.Γ.Ε. Ζακύνθου και στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Ράπτης σε 1'15'25'' του συλλόγου Αίγινας. Στις γυναίκες στην πρώτη θέση τερμάτισε Λαμπρινή Λιούτα σε 1'36'16'' της Athletes for Animal Rights, δεύτερη η Ασπασία Μαρίνου σε 1'37'16'' του Α.Σ.Λ. Φίλανδρος και στην τρίτη θεση η Μαρία Παρίσση σε 1'38'23''.

 

21km men imimarathonios artas

Βράβευση για τα 21,1 χιλιόμετρα ανδρών.

 

21km women imimarathonios artas

Βράβευση για τα 21,1 χιλιόμετρα γυναικών.

 

Στην κατηγορία των 5 χλμ. ανδρών στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Καρέτσος σε 18'22'' του συλλόγου δρομέων Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Δεύτερος ο Χρήστος Κεχαγιάς σε 19'14'' της Κεχαγιάς Running Team και στην τρίτη θέση ο Φώτης Γιάγκας σε 19'55'' του Σ.Κ.Α. Παραμυθιάς. Στις γυναίκες στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ευαγγελία Ζήση σε 22'18'', δεύτερη η Αγγελική Γεωργονίκου σε 23'40'' και στην τρίτη θέση η Γεωργία Κατσένου σε 25'46'' του Α.Σ.Λ. Φίλανδρος.

 

5km men imimarathonios artas

Βράβευση για τα 5 χιλιόμετρα ανδρών.

 

5km women imimarathonios artas

Βράβευση για τα 5 χιλιόμετρα γυναικών.

 

Ο Δήμαρχος Αρταίων, κος Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε για το αθλητικό αυτό γεγονός τα εξής:

 

«Η εκδήλωση αυτή, πέραν του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, στοχεύει και στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην ανάδειξη και προβολή των μνημείων της πόλης μας. Θέλουμε η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός (και ο ημιμαραθώνιος και η εκδήλωση βράβευσης αθλητών της περιοχής μας), ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Άρτας, καθώς συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, και να συντελέσει στην άρρηκτη σύνδεση ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού, τομείς όπου η πόλη μας έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα. Επίσης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τον τουρισμό και να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία, καθώς είναι ένας ακόμα λόγος, μια ακόμη αφορμή, ένα σπουδαίο γεγονός για το οποίο αξίζει να έλθει κάποιος στην πόλη μας.

 

Για το Δήμο μας, η έννοια του αθλητισμού έχει μεγάλη σημασία, τόσο στην συμμετοχή και την άθληση του ατόμου, όσο και στην ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή έχει κάποιους στόχους όπως:


•Συνεργασία και στήριξη των αθλητικών συλλόγων του Δήμου και αξιοποίηση των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού.
•Συντήρηση των αθλητικών υποδομών και επέκταση με τη δημιουργία βοηθητικών χώρων άθλησης.
•Ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού κολυμβητηρίου, έτσι ώστε να παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο.
•Ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 Κωστακιών.

 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνδρομή στη διοργάνωση του Αγώνα αυτού, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης κ. Χάρη Παπάζογλου, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Άρτας, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Άρτας, την ΔΟΑΚ, την ΛΕΦΕΔ, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων «Σαμαρείτες» όλο το δημοτικό συμβούλιο και τους υπαλλήλους του Δήμου και βεβαίως τους εθελοντές, για την άρτια πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης».

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στα 5 χλμ και 21,1 χλμ.

 

Φωτογραφίες από το event εχουν δημοσιευτεί στο gallery της ιστοσελίδας μας, πατήστε ΕΔΩ. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και στο facebook , στην ενότητα Φωτογραφίες - Άλμπουμ Ημιμαραθώνιος Άρτας "Ο δρόμος του Γιοφυριού".

 

Οι δρομείς που έτρεξαν στον αγώνα μπορούν να κατεβάσουν το δίπλωμα συμμετοχής του αγώνα από το παρακάτω λινκ.

 

ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΑ

 

Δείτε τα αποτελέσματα του Ημιμαραθώνιου Άρτας "Ο δρόμος του Γιοφυριού" στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΡΤΑΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ"

 

Πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις δώρων από τους χορηγούς του αγώνα:

Tablet από την FORTHNET ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΡΤΑΣ για τους νικητες 5 χλμ και 21,1 χλμ (Ανδρών - Γυναικών Γενικής Κατάταξης)

Τέσσερα (4) ζευγάρια παπούτσια από την εταιρία αθλητικών ειδών NEW BALANCE.

 

Τέλος να ευχαριστήσουμε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και το Νοσοκομείο Άρτας που διέθεσε ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό για την ιατρική κάλυψη του αγώνα. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στους Εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους για την ομαλή διεξαγωγή του event.

 

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας για την συμβολή τους στην επιτυχία του αγώνα.

 

ECLIPSE HELLAS

FORTHNΕT ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΑΡΤΑΣ

VODAFONE

GO2

NEW BALANCE

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε και από την σελίδα μας στο facebook

 

o dromos tou giofyriou

 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
eclipse hellas
ΧΟΡΗΓΟΙ
vodafone forthnet arta
new balance go2
arta ptinotrofikos synetairismos  
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
dimos artas
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
kede epimelitirio artas
ped ipeirou  
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
sportevent