Ιούλιος 02, 2020

Αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις και τις προτάσεις των συμμετεχόντων των προηγουμένων ετών, φέτος πήραμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε τις διαδρομές των αγώνων. Οι διαδρομές που σχεδιάσαμε είναι πλέον πιο παραδοσιακές, με μικρότερο ποσοστό ασφάλτου, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να περιηγηθούν μέσα από τα σοκάκια της Χώρας. Επιπλέον, είναι μικρότερης απόστασης, 6 χλμ και 14 χλμ, απευθυνόμενες όχι μόνο σε επαγγελματίες αθλητές, αλλά και σε ερασιτέχνες, ακόμα και πεζοπόρους, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν το νησί.

Οι αθλητές λοιπόν που θα συμμετέχουν φέτος στους αγώνες, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 2 νέων διαδρομών, μια 6 χλμ και μια 14 χλμ. Και οι δύο διαδρομές ξεκινούν από την παραλία του Μυλοπότα, όπως και τα προηγούμενα έτη και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 6 χλμ, θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν τη Χώρα της Ίου και να σκαρφαλώσουν (κυριολεκτικά) στο υψηλότερο σημείο της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή Παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα, Άγιος Νικόλαος, ΚΑΠΗ, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, φαίνονται παρακάτω:

 

 

Για τους λάτρεις του aquathlon, η παραπάνω διαδρομή θα συνδυαστεί με κολύμβηση 750μ., που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 14 χλμ, θα διασχίσουν τη Χώρα και θα τρέξουν και φέτος στα παλιά μονοπάτια του νησιού, στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκου και στην περιοχή «Περιβόλια» που αναφέρεται στα αρχαία κείμενα.

Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή Παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα,  ΚΑΠΗ, αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου, Ελληνικά, Περιβόλια, Άγιος Σπυρίδωνας, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, φαίνονται παρακάτω:

 

Για τους λάτρεις του aquathlon, η παραπάνω διαδρομή θα συνδυαστεί με κολύμβηση 1500μ., που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

 

 

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες κολύμβησης, αποστάσεων 1500μ και 3000μ

Το αθλητικό event Ios Adventure, αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ιητών.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

Δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες του 2019 εδώ

Κάντε την εγγραφή σας στο newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα.

Η ομάδα του Skyros Run μαζί με την στήριξη του ΠΕΑΠ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των εποχών ανακοινώνει ότι οι φετινοί αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο Video clip του Γιώργου Σαμπάνη από την νέα  επιτυχία του «Άγρια Θάλασσα», που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό.

Το γύρισμα έχει πραγματοποιηθεί στο ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), με τον Γιώργο Σαμπάνη να φοράει ξανά τα γαλανόλευκα με το Εθνόσημο.

Δείτε το video:

 

 

Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ο διάσημος τραγουδιστής πριν ασχοληθεί με το τραγούδι, ήταν αθλητής στίβου και μάλιστα μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου με πολλές επιτυχίες. Για την ακρίβεια έχει 14 χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα συμμετείχε με την ιδιότητα του αθλητή στην τελετή έναρξης.

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου ανακοινώνει την επανέναρξη των εγγραφών τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 για τους αγώνες Ursa Trail που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Αυγούστου.

 Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης αποφάσισε την αναβολή του αγώνα που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2020, εξ αιτίας της πανδημίας αλλά και των μέτρων και των προϋποθέσεων,του πρωτοκόλλου διεξαγωγής ορεινών αγώνων, που καθιστούν τυπικά και ουσιαστικά αδύνατη τη διεξαγωγή του.

5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (NIGHT RUN )29.7 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΥΟΝΩΝ” KAI ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6,6 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (NIGHT RUN )29.7 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΥΟΝΩΝ” KAI ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6,6 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

O ΣΕΓΑΣ, σε συνέχεια της έγκρισης από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου, ανακοινώνει σήμερα, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Αθηναίων, συνδιοργανωτή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, το πλαίσιο αποφάσεων που αφορά στην εν λόγω διοργάνωση του 2020.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου με ώρα έναρξης 10:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Α. Τριγώνης» επί της οδού Γαριβάλδη 6-12 στα Τρίκαλα με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Πριν τρεις ημέρες, την Δευτέρα, κάναμε μέσω δημοσίευσης κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του δρομικού χώρου,  να βοηθήσουν τον Ανδρέα (Εθελοντή) να βγει από το οικονομικό, αρχικά αδιέξοδο που βιώνει το τελευταίο διάστημα. Δείτε το αρχικό κάλεσμα ΕΔΩ.

Σελίδα 1 από 1423